SalBa Divarin sarjakärjessä joulutauolle – päätöserän tehominuutit PSS:n turma

Divarin piikkipaikkaa pitää sunnuntain jälkeen hallussaan raumalainen SalBa. Kuva: Elmeri Elo

Divarin piikkipaikkaa pitää sunnuntain jälkeen hallussaan raumalainen SalBa. Kuva: Elmeri Elo
Divarin piikkipaikkaa pitää sunnuntain jälkeen hallussaan raumalainen SalBa. Kuva: Elmeri Elo

Raumalla taisteltiin Divarin sarjapisteistä sunnuntaina, kun vastakkain toistamiseen tällä kaudella asettuivat Rauman SalBa ja PSS Porvoosta. Ottelun kaksi ensimmäistä erää mentiin melko tasaisissa merkeissä, mutta kolmannen erän puolivälissä isännät ratkaisivat ottelun nimiinsä yhteismaalein 9–3 (3–1, 0–1, 6–1).

Voitto nosti SalBan Divarin sarjataulukon piikkipaikalle, kun samaan aikaan SB Vaasa kaatui kotonaan FBC Turulle jatkoajalla maalein 3–4. PSS sijoittuu taulukossa sijaluvulle yhdeksän.

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelu ratkesi kolmannen erän puolivälissä, kun SalBa viimeisteli tulostaulun näyttäessä 4–3-lukemia kahden minuutin sisään peräti neljä täysosumaa. Tuosta rynnistyksestä eivät porvoolaiset enää nousseet.

Ottelun hahmo?
Yhtä yksittäistä pelaajaa on mahdoton nostaa esiin, mutta ottelun hahmoiksi ainakin pisteiden valossa nousivat kahden maalin miehet SalBan Tomi Pihkoluoma ja Ville Vahtera sekä PSS:n Rein Kivi.

Ottelun puheenaihe?

Harvinaisen rehti ja siisti ottelu ei tarjonnut sen suurempia puheenaiheita. Kotijoukkueen kannalta illan hienoimmaksi suoritukseksi voidaan kirjata SalBan nestori, kolmosketjua johtaneen Jani Virtasen kolmannen erässä viimeistelemän uransa ensimmäisen Divari-osuman.

Tilastohuomiot:
SalBa: Ville Vahtera 2+1, Tomi Pihkoluoma 2+0, Janne Hyvönen 1+1, Jani Lehtoniemi 0+2 ja Joni Rokosa 0+2.
PSS: Rein Kivi 2+0, Oliver Järvinen 1+1

Sunnuntain Divari-kierroksen muut tulokset:
SB-Vaasa–FBC Turku 3–4 ja., Blackbirds–SB Welhot 9–10

Linkit:
Otteluraportti SalBan sivuilla
Elmeri Elon ottelukuvat

Teksti: Marko Östman

3 comments

  1. Eikö ensi viikonloppuna pelata vielä Divaria, ainakin ketut ja Vaasa tuplapeleissä etelässä eli Joulutauolla saattaa olla joku muu kärjessä…

  2. Kummastuttaa tuo teksti ottelun puheenaiheesta, että jos ottelu on siisti, niin puheenaiheita muka ole. Onko siis ottelussa tapahtuneet törkeydet ainoastaan puheenaiheita?

    Voisiko ’siisti peli’ olla puheenaihe? Mielestäni on todella hyvä suoritus, jos rangaistuksia ei juuri tule. Harvoin niistä on joukkueelle mitään hyötyä ja hyvin usein haittaa. Kovaa pojat silti vetivät, etenkin kolmannen alun.