SalBalle tiukka voitto Divarin kärkimatsista – Rokosa tehokkain

Kuva: Elmeri Elo

Raumalla nähtiin lauantaina yleisöönmenevä ja viihdyttävän tasainen Divari-ottelu, kun Rauman SalBa ja sarjakärki SB Vaasa ottivat mittaa toisistaan. Kotijoukkue osoittautui maalin verran paremmaksi. Päätössummerin jälkeen loppulukemat kirjattiin 6-5 (4-2, 1-2, 1-1).

Tappiostaan huolimatta SB Vaasa piti paikkansa Divarin sarjataulukon kärjessä. SalBa paranteli asemiaan nousemalla kahden pisteen päähän kärjestä. Tosin samoissa pisteissä paikkaa auringossa tavoittelevat myös Blue Fox, Blackbirds ja SBS Wirmo.

Mihin ottelu ratkesi?
Tasaisessa ottelussa mentiin vuoronperään päästä päähän ja molemmilla joukkueilla oli paikkansa ratkaista ottelu, mutta kaksi pistettä kotijoukkueelle käänsi SalBan kapteeni Antti Keskitalo, joka kuittasi voittoon vaaditun kuudennen osuman vain kaksi minuuttia ja 14 sekuntia ennen päätössummeria.

Ottelun hahmo?
Ottelu oli niin tasainen, että on mahdotonta löytää yhtä tiettyä pelaajaa, joka olisi erottunut muita ratkaisevammassa roolissa. Isäntäjoukkueen Joni Rokosa oli illan pistekuningas kolmella syöttöpisteellään.

Ottelun puheenaihe?
Ottelusta ei noussut sen suurempia puheenaiheita vaan Raumalla pelattiin koko 60 minuuttinen jopa poikkeuksellisen hyvässä urheiluhengessä eikä minkäänlaisia ylilyöntejä esiintynyt. Illan komein suoritus nähtiin ottelun puolivälissä kun SalBan Janne Hyvönen tyylitteli komean rangaistuslaukauksen vaasalaisten maalia vartioineen Toni Oinaksen selän taakse. Videon rankkarista voi katsoa tästä.

Tilastohuomiot:
SalBa: Joni Rokosa 0+3, Janne Hyvönen 2+0, Tomi Pihkoluoma 2+0 ja Antti Keskitalo 1+1
SB Vaasa: Sami Hillu 2+0, Hannu Palomäki 1+1 ja Petteri Mäki-Jokela 1+1