Satakunnan herruus Raumalle – porilaisten luotsille joulukorttiterveiset

Kuva: Elmeri Elo

Kuva: Elmeri Elo
Kuva: Elmeri Elo

Raumalla taisteltiin perjantai-iltana Satakunnan herruudesta kun Divari-taistossa voimiaan mittelivät Rauman SalBa ja Porin Karhut. Raumalaiset osoittautuivat paikallistaistossa paremmaksi maalein 8-5 (3-1, 2-4, 3-0). Kamppailu oli perjantain ainoa Divarissa.

SalBa nousi voittonsa ansiosta jaetulle ykkössijalle Divarissa SB Vaasan kanssa. Vaasalaisille, kuten myös alapuolella kahden pisteen päässä hengittävillä Blue Foxilla ja Blackbirdsilla, on yksi ottelun vähemmän vyöllä. SBS Wirmo on niin ikään kaksi pistettä perässä, mutta mynämäkeläisillä on SalBan tavoin takana jo 14 pelattua ottelua. Karhut jatkaa taulukon sijaluvulla kymmenen.

Mihin ottelu ratkesi?
Avauserä oli isäntäjoukkueen hallintaa, mutta toisessa erässä Karhut ja etenkin kolme maalia iskenyt Rami Prokki käänsivät pelin itselleen ja takoivat kovalla asenteella ottelun tasoihin. Kolmannen erän alkuun, tulostaulun näyttäessä lukemia 5-5, otti SalBan Ville Vahtera kaksiminuuttisen, jonka aikana komean spinaround-maalin iskikin alivoimalla raumalaisten tehohyökkääjä Janne Hyvönen. Tämän jälkeen peliä vei SalBa. Vahtera viimeisteli suoraan jäähypenkiltä päästyään 7-5-osuman ja vain 12 sekuntia myöhemmin Tomi Pihkoluoma kuittasi illan kolmannellaan loppulukemat 8-5.

Ottelun hahmo?
Illan näkyvimpiä ja tehokkaimpia olivat kolmen maalin miehet Karhujen Rami Prokki ja SalBan Tomi Pihkoluoma.

Kuva: Elmeri Elo
Kuva: Elmeri Elo

Ottelun puheenaihe?
SalBan päävalmentaja Juha Mäkilä ojensi kamppailun jälkeisessä pressitilaisuudessa kollegalleen Karhut-valmentajalle Jukka Leinolle joulukortin. A3-kokoisessa, vaakamallisessa ja laminoidussa kortissa oli sekä Jukka Leinon valokuva että harvinaisen hellyyttävän pehmonallen kuva. Leinon kuvan alapuolella oli seuraavat, Pääkallo.fi:n marraskuun puolessa välissä julkaisemasta uutisesta lainatut, Jukka Leinon julkituomat kommentit:

”SalBa tulee sarjassa alaspäin kuin lehmän häntä! Pohkeet paukkuvat viimeistään tammikuussa. Sitten kun jalat eivät toimi, ei toimi myöskään pää. Jos Salba nousee, he tarvitsevat meiltä pari ketjullista pärjätäkseen. Jos me nousemme, siellä olisi yksi ketjullinen potentiaalisia pelaajia.”

Mäkilän mukaan kyseinen kortti teipattiin perjantain ottelun alla SalBan pukukopin seinään. Se toi sopivan lisälatauksen jo ennestään taistelutahtoiseen SalBa-miehistöön.

Tilastohuomiot:
SalBa: Tomi Pihkoluoma 3+0, Antti Keskitalo 0+3, Janne Hyvönen 1+1, Jani Lehtoniemi 1+1
Karhut: Rami Prokki 3+0, Saku Lahtinen 0+3

Linkit:
SalBan otteluraportti

Teksti: Marko Östman, Rauma

4 comments

  1. Leino kostautuiko ylimielisyys kun menit tommosta sanomaan että salba putoaa sarjataulukossa? Saattaa toki olla mahdollista että Salba tulee putoamaan jostakin syystä sarjataulukossa mutta Leino pidä huoli että Karhut ei putoa sarjatasolla.

  2. Kyllä karhujen huonous johtuu täysin joukkueen sisäisistä asioista valmentajan ja pelaajien välillä. Tolla rosterilla taisteltaisiin sijoista 1-3 jo tässä vaiheessa. Se on kyllä ihme miten sama koutsi pystyy vuosi toisensa jälkeen hommaamaan joukkueellisen vihamiehiä itselleen.