SSV katkaisi tappioputkensa – Peliveljet kaatui hirmukiristä huolimatta

SPV:n ja SSV:n välisessä ottelussa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kuva: Juha Käenmäki

Vuoden viimeisen Salibandyliiga-kierroksen mielenkiintoisin ottelu pelattiin Seinäjoella, kun kolmen edellisen kauden finaalipari SPV ja SSV kohtasivat. Espoolaisjoukkueiden kurittama SSV nosti profiiliaan ottamalla vivahteikkaassa pelissä voiton kotijoukkueen kolmannen erän noususta huolimatta lukemin 8-9 (2-3,1-5,5-1)

Mihin ottelu ratkesi?
SSV:n pelinopeus pudotti Peliveljet kyydistä toisessa erässä. Unelias SPV otti vastaan viisi maalia, ja tilanne oli toisen erän jälkeen 3-8 vierasjoukkueelle. SPV aloitti hyvän kirin, mutta liian myöhään. SSV:n Miko Kaililalan 3-9 ylivoimaosuman jälkeen tulleet viisi peräkkäistä kotijoukkueen maalia eivät riittäneet tasoitukseen.

Ottelun hahmo?
Iki-SSV Mikael Järvi puolusti, hyökkäsi, rouhi ja raastoi, keräten siinä samassa neljä syöttöpistettä. Hienoimpana suorituksena oli ensimmäisen erän hieno lätty pienessä tilassa maalin tehneelle Juho Järviselle.

Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Ottelun puheenaihe?
SPV:n kotihallin eli Seinäjoen Urheilutalon katsomopaikkojen laajennuksen jäljiltä tunnelma kuluvan kauden otteluissa on ollut mitäänsanomaton, mutta tänään hyvin kampanjoitua ottelua saapui seuraamaan 1189 katsojaa. Tunnelma oli sen mukainen ja ääntä riitti katsomossa. Blonditukkaisesta Mikko Kohosesta tuli rangaistuslaukauksesta upottamallaan maalilla ensimmäinen 400 maalia Salibandyliigan runkosarjassa tehnyt pelaaja. Illan toisella saldo on nyt 401 maalia.