SSV otti revanssin Happeesta ja eteni cupin finaaliin

Välieriin puhtaalla pelillä selvinnyt SSV saa perjantaina alkavissa välierissä vieraakseen Happeen. Kuva: Esa Jokinen

Kuva: Esa Jokinen

Jyväskylän Monitoimitalolla nähtiin sunnuntai-iltana Happeen ja SSV:n välillä tunnerikas TEHO Sport Cupin välieräkamppailu, jossa vieraat hakivat revanssia viime kauden tappiolleen vastaavassa vaiheessa. Reissu oli onnistunut, sillä joukkue eteni Classicin seuraksi tammikuiseen finaaliin lukemin 5-8(1-4,2-2,2-2).

Vuosi sitten Happee vei tiukan välierän jatkoajalla 6-5 edeten lopulta cupin voittoon. Tällä kertaa on SSV:n vuoro yrittää ottaa palkinto omaan vitriiniin.

Ottelun ratkaisu?
Happee sai avauserässä peräti 47 minuuttia rangaistuksia, ja SSV naputteli kolme ylivoimamaalia sekä yhden rankkariosuman. Toisessa erässä peli tasoittui, mutta SSV piti muutaman maalin johtoasemansa kolmannen erän puoliväliin asti. Joonas Pylsy toi hirvipaidat maalin päähän lukemiin 5-6 ajassa 49.48, mutta joukkueen energia ei tällä kertaa riittänyt ottelun kääntämiseen ja SSV puolusti lopussa erittäin kurinalaisesti. Jani Heleniuksen ja Mikael Järven osumat taittoivat viimeisenkin isäntien oljenkorren.

Ottelun hahmo?
Happeen Jalo Kouvonen (1+1) pelasi hyvän ottelun kipeästä olkapäästään huolimatta, ja 17-vuotias Eemil Ukkonen selviytyi kovassa paikassa erinomaisin arvosanoin. SSV:n kakkoskentän laituripari Jani Helenius-Miko Kailiala erottui aktiivisuudellaan, ja konkari Mikael Järvi (2+1) oli erityisesti ylivoimalla vaarallinen.

Ottelun puheenaihe?
Happee turhautui avauserässä rajusti ottelun tuominneiden Henri Heinolan ja Manu Marttisen vihellyksiin, ja myös yleisö osallistui protestointiin voimakkaasti. Panu Kotilaisen saama punainen kortti ajassa 5.24 herätti paljon polemiikkia ja keskustelua, ja ottelun päätteeksi tuomaripari poistui pukusuojaan järjestysmiesten saattelemana. Kaikkiaan Happeelle kirjattiin 72 minuuttia rangaistuksia, kun Otto Tikkakin näki punaista päätösminutilla.