Tuomiranta pelasti Nokialle kauden ensimmäisen vieraspisteen – ”Mielestäni olisimme ansainneet voiton”

Nokian KrP:n maalivahti Matti Tuomiranta oli huippuiskussa. Kuva: Anssi Koskinen

Nokian KrP:n maalivahti Matti Tuomiranta oli huippuiskussa. Kuva: Anssi Koskinen
Nokian KrP:n maalivahti Matti Tuomiranta oli huippuiskussa Turussa. Kuva: Anssi Koskinen

Nokian KrP sai pistetilinsä auki vierasotteluissa, kun se tasasi pisteet TPS:n kanssa Turussa lukemin 4-4 (1-1,2-2,1-1,0-0). Pirteästi ottelun aloittanut vierasjoukkue hyytyi ottelun loppua kohden, mutta kampesi itsensä tasoihin Tommi Merton ylivoimamaalilla ajassa 57.25. Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli paikkansa ratkaisuun, mutta maalivahdit Pyry Luukkonen ja Matti Tuomiranta olivat hyvässä iskussa.

TPS nousi tasapelin myötä 14 pisteeseen ja jaetulle seitsemännelle sijalle yhdessä Indiansin kanssa. Nokialle piste oli kauden seitsemäs, ja se on karsintaviivan alla sijalla 12 kolme ottelua vähemmän pelanneen Kooveen kanssa.

Mihin ottelu ratkesi?
KrP tuli otteluun selvästi Tepsiä terävämmin. Se sai luotua tukun hyviä tilanteita Luukkosen vartioimalle maalille, mutta ainoastaan Ville Kangasmäki onnistui kulmavaparin jälkeisestä tilanteesta. Tuo maali herätti TPS:n. 15. minuutista lähtien pelin juoni oli se, että TPS piti vauhtia yllä ja loi enemmän tilanteita. Nokia pyrki iskemään vastaan, ja se onnistuikin taitavien yksilöidensä avulla luomaan hyviä tilanteita. Hyökkäyspäässä vieraiden tehokkain oli Miro Lehtinen (2+2).

Loppua kohden parempikuntoinen TPS sai otetta matsista yhä selkeämmin, mutta Nokia rimpuili loistavan ottelun pelanneen Tuomirannan johdolla mukana. TPS meni viimeistä kertaa johtoon kolmannen erän alussa Miikka Sokan komealla osumalla. Vaikka paine vieraspäädyssä jatkuikin, ei TPS pystynyt katkaisemaan KrP:n selkärankaa. Lopulta Merto iski ylivoimalla ottelun tasoihin.

TPS:n tehottomuus ja Tuomirannan hienot otteet olivat suurin syy tasapeliin, sillä pelillisesti turkulaiset olivat vieraitaan edellä.

Ottelun hahmo:
Nokian pelasti tappiolta 34 kertaa ottelussa torjunut Tuomiranta, joka esitti muutaman todellisen haamutorjunnan. Toisessa päässä 21 koppia ottanut Luukkonen pelasi myös hyvän ottelun.

Ottelun puheenaihe:
Nokia pelasi pääosin kahdella kentällä koko ottelun. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän se rupesi näkymään. Kaikki runkomiehet eivät olleet siinä kunnossa, jota kahdella kentällä pelaaminen vaatii. Päävalmentaja Heikki Luukkonen kertoi ottelun jälkeen, että harjoittelu ei ole sujunut parhaalla mahdollisella tavalla.

– Kieltämättä harjoitukset eivät ole menneet ihan niin kuin olisin toivonut. Paljon on ollut poissaoloja, paljon sairasteluita ja loukkaantumisia. Viisikoilla ei ole päästy vetämään niin paljon kuin olisin toivonut. Varmaan myös se näkyy, että meillä on ollut aika tiukka pelitahti reissaamisineen. Sekin hiukan painaa.

Kommentit:
– Helvetinmoinen määrä joudutaan tekemään töitä maalin eteen. Oltiin myös välillä huonoja tänään. Tuolla intensiteetillä, jolla parhaimmillaan pelattiin olisin suonut kyllä jätkille enemmän. Minun mielestäni olisimme ansainneet voiton, TPS-valmentaja Aki Vilander näki.
– Tultiin terävästi ja hallittiin ensimmäiset kymmenen minuuttia. Loppua kohden TPS pääsi niskan päälle. Tyytyväinen olen pisteeseen. Ei se voittokaan loppujen lopuksi niin kaukana ollut, Luukkonen summasi ottelua.

Tilastohuomiot:
TPS: Miikka Läntinen 1+1, Joonas Föhr, Joonas Koskinen ja Miikka Sokka 1+0
Nokian KrP: Miro Lehtinen 2+2, Ville Kangasmäki 1+1, Tommi Merto 1+0, Matti Tuomiranta 34 torjuntaa

2 comments

  1. Ottelun puheenaihe oli kylläkin luokaton tuomarityöskentely. KrP:n tasoitus YV:llä syntyi täysin käsittämättömän ja ottelun linjaan sopimattoman puhalluksen seurauksena. Muutenkin täysin käsittämätöntä viheltelyä. Mailaan hakkaamisista ja selästä työntämisistä puhallettiin ihan miten sattui.

  2. Luukkonen puhui taktiikasta, ettei lähdetty juoksu kilpailuun, ihan kuin se olisi väärä taktiikka? Realiteetit on otettava huomioon, joten vastahyökkäykset ja maalivahtipeli ja tiivispuolutus on kahdella kentällä oikea taktiikka, ja tietysti olisi pitänyt se alun painostus päästä hyödyntämään paremmin, mutta parempi alku toiselle kierrokselle, joten suunta on oikea, Hyvä äijät !