Aktiivinen Erä haki pisteet Turusta – ”Lähellä kauden parasta suoritustasoa”

Kuva: Anssi Koskinen

Keskiviikkona Miesten Salibandyliigassa pelattiin pudotuspeliviivan ympäristössä tärkeä ottelu, kun ennen alkuvihellystä kahdeksantena ollut TPS sai vieraakseen yhdentenätoista majailleen Tapanilan Erän. Vierasjoukkue oli kamppailussa parempi ja vei pisteet lukemin 5-9 (2-2, 2-3, 1-4).

Erä lähti otteluun hyvällä tempolla ja pääsi helponoloisesti kahden maalin johtoon ennen kotijoukkueen ryhtiliikettä, joka toi lukemat tasoihin. TPS siirtyi toisen erän alkuvaiheessa kahden maalin johtoasemaan, mutta vierasjoukkue vaikutti läpi ottelun pelivalmiimmalta ja viimeisteli erän loppupuolella puolessatoista minuutissa kolme osumaa.

Kolmannessa erässä TPS:n Jani Hyytiäinen toi ensin joukkueensa tasoihin kauden tyylikkäimmällä vanhanaikaispuolispinarilla, mutta sen jälkeen vierailijat ottivat ottelun lopullisesti haltuunsa. Ensin nuori Eero Nuutinen vei Erän 5-6-johtoon ja sitten pitkän hyökkäyksen päätteeksi Tuomas Iiskola viimeisteli 5-7-maalin siirretyn rangaistuksen aikana. TPS sai tämän jälkeen vielä muutaman tekopaikan, mutta ei onnistunut enää nousemaan todelliseen taisteluun sarjapisteistä ja Erä kaunisteli vielä viimeisellä minuutilla lukemia kahdella osumalla.

Erä siirtyi voiton myötä kahdeksanneksi, maalieron turvin TPS:n ohi, ja pitää nyt hallussaan viimeiseen pudotuspelipaikkaan oikeuttavaa sijaa. Kamppailu viimeisistä pudotuspelipaikoista tulee olemaan mielenkiintoista – tällä hetkellä viivan ympäristössä, sijoilla 6-11, on kuusi joukkuetta kolmen pisteen sisällä.

Erän Sami Lehtinen oli erittäin varma läpi ottelun ja kellotti hyvän suorituksen ohella tyylikkäät tehot 1+2. Sarjan pistepörssin kärkikymmenikköön ottelun aikana murtautunut Tuomas Iiskola ei tänään ollut näkyvä, mutta oli silti alati vaarallinen. TPS:n joukkueesta Joonas Koskinen oli jälleen pelipäällä ja ajoittain kentän viihdyttävin.

Erä oli erityisesti liikkeessä ja 1-1-haastoissa askeleen edellä läpi ottelun. Joukkue esiintyi sarjatilanteen sekä kohtaamisen tärkeyden huomioon ottaen erittäin kypsästi ja oli maalintekotilanteissa paljon tehokkaampi – TPS joutui näkemään selvästi suuremman vaivan osumiensa eteen.