Classic jätti täyden pistepotin Pasilaan – Kailiala ratkaisi lopussa SSV:lle

Tässä syntyy SSV:n voittomaali Miko Kailialan lavasta. Kuva: Olli Laukkanen

Tässä syntyy SSV:n voittomaali Miko Kailialan lavasta. Kuva: Olli Laukkanen
Tässä syntyy SSV:n voittomaali Miko Kailialan lavasta. Kuva: Olli Laukkanen

SSV voitti Salibandyliigan sarjakärki Classicin sunnuntaina Pasilassa. Ottelua tahkottiin tasaisissa merkeissä, mutta SSV voitti kolmannen erän 4-2, vaikka Classic pääsikin parhaillaan kahden maalin johtoon. Loppunumeroiksi kirjattiin 8-6 (1-1, 3-3, 4-2).

Classicin tappio tasoitti sarjan kärkipäätä. Nyt Classic, SPV ja Happee ovat tasapisteissä 26 pistellään. SSV nousi neljännellä sijalla ja on neljän pisteen päässä kärjestä ottelun vähemmän pelanneena.

Mihin ottelu ratkesi?
Kamppailu oli kärkiottelun tasoinen ja joukkueet kulkivat käsi kadessä kaksi erää. Kolmannessa erässä Classic pääsi jo kahden maalin johtoon Mikko Leikkasen ja Ilkka Mäkipään maaleilla, mutta SSV:n kavennus ylivoimalla toi kotijoukkueen takaisin peliin. Miko Kailialan kaksi tahtomaalia maalin edestä antoivat SSV:lle etulyöntiaseman ja Niclas Meyerin maali tyhjiin varmisti ottelun kotijoukkueelle.

Ottelun hahmo?
Ottelussa oli useita kahden maalin miehiä, kun Classicin Peter Kotilainen ja Mikko Leikkanen sekä SSV:n Tommi Vappula ja Miko Kailiala osuivat kahdesti. Kailialan osumat kuitenkin käänsivät ottelun lopulta kotijoukkueelle, mikä takasi miehelle myös kolme veikkauspistettä.

Ottelun puheenaihe?
Ottelu oli vauhdikas kahden kärkijoukkueen kamppailu, jossa lukemat pysyivät tasaisina maalimäärään nähden. Joukkueiden otteista näkyi palo voittaa ottelu ja kokonaisuudessaan ottelu oli hyvää vääntöä molemmin puolin. Ottelu oli Classicin Paul Kotilaisen 200. ottelu runkosarjassa.

Kommentit:
– Meillä on ollut vaikea jakso takana, mutta tänään saatiin osviittaa siitä, että oikeille raiteille ollaan menossa. Isossa kuvassa on tärkeämpää, että ryhmään löydetään taas oikea ilme. Tänään marginaalit olivat pienet ja SSV oli tänään tuon verran parempi, kertoi joukkueen suorituksesta Classicin päävalmentaja Jarkko Rantala.
– Ensimmäisessä erässä kokeiltiin uusia hommia ja Classic oli siinä parempi. Sitten vaihdettiin karvausta ja päästiin paremmin peliin mukaan. Siihen olen tyytyväinen, että pystyttiin kääntämään ottelu itselle taka-ajoasemasta kolmannessa erässä, summasi ottelun SSV:n päävalmentaja Mika Ahonen.

Tilastohuomiot:
– SSV: Miko Kailiala 2+0, Tommi Vappula 2+0, Henri Tuhkanen 1+1, Harri Forsten 1+1
– Classic: Peter Kotilainen 2+1, Mikko Leikkanen 2+0, Sami Johansson 1+1, Lassi Vänttinen 0+2

Sunnuntain liigakierroksen muut tulokset:
Indians-Happee 6-11

Teksti: Kare Westerlund, Helsinki

One comment

  1. Kevättä rinnassa ja jälleen voidaan nähdä Pasilan herääminen. Eli taas on pitkä kevät edessä katsomossakin:-). Turun ihmekin alkaa heräilemään, vaikka monet heittäneet jo vesilintua kohdin…