Erä SSV:tä vahvempi nuorten SM-sarjan paikallisväännössä – Tarkkanen ja Surakka 2+2

Nuorten SM-sarjan Helsingin paikallisottelu SSV:n ja Erän välillä oli odotetun vauhdikas ja maalirikas kahden taitavan joukkueen iskiessä yhteen Vantaan illassa. Ennen ottelua SSV oli sarjakolmosena ja Erä heti pisteen perässä, mutta 7-12 (1-5, 4-4, 2-3) -voittonsa turvin tapanilalaiset nousivat sarjataulukossa myös TPS:n ohi kakkoseksi.

Ottelu ratkesi heti ensimmäisen erän alkupuoliskolla, kun tapanilalaiset karkasivat nopeasti peräti neljän maalin johtoon toivuttuaan SSV:n avausosumasta. Vaikka toisessa ja kolmannessa erässä isännät pääsivätkin parhaimmillaan parin maalin päähän, onnistui Erä lisäämään aina johtoaan ja vei lopulta helpohkosti pisteet mukanaan Pohjois-Helsinkiin.

Eräläiset reagoivat jatkuvasti nopeammin ja pistivät palloa liikkeelle hurjalla vauhdilla. Varsinkin Kaius Klemetin viimeistelemä, voittomaaliksi jäänyt 5-8-osuma, oli osoitus koko ketjun saumattomasta yhteistyöstä, jossa pallo liikkui lähes ajatuksennopeudella koko viisikon välillä ja lopulta pallon sai putata tyhjiin takatolpalta SSV-puolustuksen ihmetellessä vieressä.

Kummankin joukkueen maalivahdit tekivät kunnon iltapuhteen hyökkäysten vyöryessä ikkunoista ja ovista. Erän Olli Rikka veti pidemmän korren tilastojen valossa, kun hän torjui peräti 33 laukausta kelvollisella torjuntaprosentilla 82,5. SSV:n Kristian Krogius puolestaan ohjasi puolustustaan kovaäänisesti ja kohahdutti yleisöä muutaman kerran näyttävillä venytyksillään.

SSV:n Petri Kuitunen erottui kentällä niin peliesitysten kuin persoonansa avulla. Erän päästyä heti alussa selkeään johtoon otti Kuitunen roolia vaihtopenkillä ruoskiessaan joukkuettaan. Toisen erän alussa hän aloitteli joukkueensa kiriä tekemällä maalin ylivoimalla. Loppua kohden lataus kääntyi hieman negatiivisen puolelle ja tuomareilta tuli muutaman kerran varoitus kovista otteista.

SSV: Reettu Tarkkanen 2+2, Tuomas Nylander 3+0
ERä: Joonatan Surakka 2+2, Elias Laine 1+3

Teksti: Mia Alén, Vantaa