Haastajat osoittaneet kovuutensa Sveitsissä – Mäenpää edelleen tehokkain suomalainen

Hyökkääjä Kari Koskelainen on palaamassa Sveitsistä koti-Suomeen. Kuva: IFF

Kari Koskelaisen  Chur on kiilannut Sveitsissä itsensä yllättäen jopa neljänneksi sarjataulukossa. Kuva: IFF
Kari Koskelaisen Chur on kiilannut Sveitsissä itsensä yllättäen jopa neljänneksi sarjataulukossa. Kuva: IFF

Sveitsin salibandyliiga NLA:ssa on pelattu 21 kierrosta. Alligator Malansin alkukauden riemukulku voitosta voittoon on muuttunut totaalisesti ja tällä hetkellä joukkue on 22 pisteen päässä sarjaa yllättäen johtavasta Tiger Langnausta.

Langnauta ja Grasshoppers Zürichia povattiin ennen kautta haastamaan kahta suurseuraa, Malansia ja SV Wiler-Ersigeniä, ihan tosissaan. Alkukaudesta näytti, että kovat ovat kovia tänäkin vuonna ja haastajat eivät sitten kuitenkaan pysty kilpailemaan sarjan kärkipaikoista.

Sarjan ensimmäisen kolmanneksen jälkeen tilanne alkoi tasoittua ja nyt sarjassa on kovin erilainen näkymä, mitä kauden alussa. Tigers Langnau on kiilannut itsensä kärkeen. Wiler on toki seuraavana, viiden pisteen päässä. Kolmantena keikkuvalla Zürichillä on kasassa 45 pistettä ja neljäntenä on yllättäen Chur, kuusi pistettä Grasshoppersia perässä. Hyvällä rosterilla operoiva Köniz on pisteen Churia jäljessä ja viime kauden mestari Alligator Malans on vasta kuudentena kerättyään ainoastaan 35 pistettä. Viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevat HC Rychenberg Winterthur, UHC Grünenmatt ja Kloten-Bülach Jets. Waldkirch-St. Gallenin ja sarjajumbo Olten Zofingenin väliseksi jää keskinäinen taisto taulukon hännänhuipusta.

Tämänhetkinen sarjatilanne lupaa play-offeja ajatellen hyvää ja ennakko-odotuksia yllättävämpiä ottelupareja. Kierros on vielä pelejä pelaamatta, mutta pudotuspelit tulevat olemaan kenties mielenkiintoisemmat tällä kaudella kuin muutamana aiempana vuonna.

Suomalaisittain siis Tatu Väänäsen Wiler porskuttaa kohtuullisen vakuuttavasti, mutta Akseli Ahtiaisen valmentama ja Lauri Kapasen sekä Tommi Aron edustama Alligator Malans on selkeässä laskusuhdanteessa. Zürichin suomalaiset Sami Saarinen ja Timo Johansson ovat saaneet pistetiliään pikkuhiljaa kartutettua vaikean alkukauden jälkeen ja Kari Koskelaisen Chur on tehnyt hyvää työtä pitäessään paperilla paremmat Könizin ja Malansin takanaan.

Akseli Ahtiaisen valmentama Alligator Malans sukeltaa tällä hetkellä syvissä vesissä. Kuva: Unihockey.ch
Akseli Ahtiaisen valmentama Alligator Malans sukeltaa tällä hetkellä syvissä vesissä. Kuva: Unihockey.ch

Viimeisten pudotuspelipaikkojen taisto on myös suomalaisittain mielenkiintoinen, sillä Winterthurin suomalaisduo Niklas Niiranen ja Teemu Kortelainen, UHC Grünenmattin Markus Lajunen ja Kloten-Bülach Jetsin trio Matti Vapaniemi, Juho Miilunpalo ja Valtteri Sainio taistelevat viimeisistä paikoista auringossa. Niko Solkion Olten Zofingenilla on selkeästi hankalin tilanne, sillä joukkue pitää perää 10 pisteellä.

Pistetilastossa Usterissa ison roolin kaapannut Henri Mäenpää on suomalaisittain korkeimmalla, viidentenä, tehoiltuaan pöytäkirjoihin 22+19=41 -lukemat. Seuraava suomalaisnimi löytyy sijalta 20, sillä Matti Vapaniemi on auttanut Klotenia taistelussa play-off-paikasta 7 maalillaan ja 22 syötöllään. Vuodesta toiseen Sveitsissä kovia lukemia tehoillut Lauri Kapanen on pelannut myös puolustajan tontilla tällä kaudella. Liekö sen takia pistepörssissä ”vasta” sijalla 28 tehoilla 11+16=27.

NLA:n seuraava kierros pelataan tulevana sunnuntaina 19.1.

NLA:n pistepörssi kokonaisuudessaan tästä.

NLA:n sarjataulukko tästä.

Edit: Juttua muokattu pe 17.1. 22.00

2 comments

  1. Ihan hyvä juttu, mutta eikös tuo Sveitsin liigan kierros 19.1. ole koko runkosarjan viimeinen kierros. Uster siten jo pihalla pleijareista.