Happee karkasi Loviisalta päätöserässä – ”Kärsivällisyytemme riitti”

Loviisan maalivahti Tommy Grönberg piti joukkuetta pystyssä Jyväskylässä. Kuva: Esa Jokinen

Loviisan maalivahti Tommy Grönberg piti joukkuetta pystyssä Jyväskylässä. Kuva: Esa Jokinen
Loviisan maalivahti Tommy Grönberg piti joukkuettaan pystyssä Jyväskylässä. Kuva: Esa Jokinen

Loviisan Tor yritti toistaa syksyllä ottamansa yllätysvoiton Happeesta, kun joukkueet kohtasivat miesten Salibandyliigassa perjantaina. Pisteet jäivät kuitenkin Jyväskylän Hirviteatteriin lukemin 6-3 (0-1,1-0,5-2).

Happee nousi voitollaan tasapisteisiin SPV:n kanssa jakamaan liigan kakkospaikkaa. Loviisan paikka on koko letkan viimeisenä sijalla 14.

Ottelun ratkaisu?
Happee hallitsi kahta ensimmäistä erää, mutta tuolloin Tor-maalivahti Tommy Grönberg piti joukkueensa mukana pelissä. Päätöserän alussa Joonas Pylsy siirsi isännät kuskin paikalle ja vaikka Loviisa vielä nousikin tasatilanteeseen 3-3, Happeen toinen nykäisy oli lopulta liikaa.

Ottelun hahmo?
Grönberg ja Happee-maalivahti, torjuntapörssin ykkönen Tuomas Turunen olivat kentän ehdottomia hahmoja. Etenkin toisessa erässä kaksikko esitti sellaisia torjuntoja, jotka saivat yleisön haukkomaan henkeään. Ensimmäistä kotipeliään Salibandyliigassa pelannut Niko Ilmonen pelasi ennakkoluulottoman ottelun Happeen puolustuksessa, ja yhteistyö maajoukkuepuolustaja Otto Tikan kanssa toimi hyvin. Syöttöpiste Jami Mannisen maaliin toi myös avauspisteen liigassa.

Kommentit:
– Nihkeää oli pari erää, mutta kolmannessa onneksi aukesi. Joskus se maalinteko ei vain ole niin helppoa. Ilmonen pelasi hyvän pelin, nuori luonnonlapsi, jolla on paljon potentiaalia, Happee-puolustaja Otto Tikka luonnehti 19-vuotiasta nuorukaista.
– Olen tyytyväinen näihin pisteisiin, sillä Loviisa puolusti kurinalaisesti ja sillä oli erinomainen maalivahti. Kärsivällisyytemme riitti, ja nyt viikolta on plakkarissa kaksi voittoa. Sunnuntaina on OLS Oulussa, ja siitäkään ei tule helppo reissu, Happeen pääkäskijä Seppo Pulkkinen ennakoi jo tulevaa.
– Kivaa oli pelata, mutta kun päätöserässä ottaa viisi omiin, niin ei voi olla tyytyväinen. Muutama maali jäi harmittamaan, Loviisan MVP, maalivahti Tommy Grönberg niputti.
– Meidän menestyksemme perustuu siihen, että puolustamme tiiviisti ja maalivahti onnistuu. Tänään näin tapahtui, mutta oma pallollinen pelimme oli liian vaatimatonta. 5 ottelua jäljellä, ja niistä pitäisi saada enemmän pisteitä kuin OLS, Tor-valmentaja Ray Backman totesi.

Tilastohuomiot:
Happee: Jami Manninen 1+1, Otto Tikka 1+1, Veli-Matti Hynynen 1+0, Petri Kauko 1+0, Joonas Pylsy 1+0, Petteri Kääriäinen 1+0
Loviisa: Rasmus Horn 1+0, Joni Niiranen 1+0, Dan Forsström 1+0

Perjantain muut liigaottelut:
NST-Indians 3-3, Oilers-Erä 4-7