Heti ex-seuransa vastaan saava tuore Oilers-luotsi: ”Ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, kun soitto tuli”

Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Teemu Varis TPS
Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Salibandyliiga-joukkue Esport Oilersin uusi valmentaja on Teemu Varis. Viime kauden TPS-valmentaja otti innosta puhkuen vastaan Oilersin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävät.

– Tuntuu erittäin hienolta olla menestyneen ja perinteisen salibandyseuran matkassa. Organisaatio on motivoitunut ja sillä on kova halu viedä huippu-urheilullista toimintaa eteenpäin. Tämä oli isoin reunaehto, kun otin pestin vastaan. Lisäksi mahdollisuus vaikuttaa huippu-urheilupuolen toimintaan oli itselleni tärkeä asia, Teemu Varis kertoo Oilersin tiedotteessa.

Hän kertoo yllättyneensä, kun vastaan tuli keskellä sarjakautta mahdollisuus valmentaa Oilersia. Hän korvasi valmentajana Mika Heinosen.

– Ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, kun soitto tuli. Oilers oli yksi harvoista kriteerien täyttävistä seuroista omissa ajatuksissani mahdolliseksi tulevaksi liigavalmennusprojektiksi, Varis toteaa.

Oilers on sarjassa neljäntenä. 34-vuotiaan Variksen tavoitteena on saada espoolaisjoukkue vieläkin kovempaan liitoon. Hän luonnehtii itseään valmentajana, joka haluaa jatkuvasti kehittää itseään.

– Oilers on yksi liigan lahjakkaimmista joukkueista. Tiedän, että kovalla työnteolla tämä ryhmä pystyy vieläkin parempaan.

Varis myöntää, että on haasteellista ryhtyä kesken kauden uuden joukkueen valmentajaksi.

– Näitä tilanteita ei oikein pääse harjoittelemaan. Haaste on siis suuri. Tänään on 59 päivää aikaa kevään peleihin, joten isoihin muutoksiin ei ole aikaa. Pyrimme keskittymään seuraavat pari kuukautta laadukkaaseen jokapäiväiseen tekemiseen. Sen mitä teemme, teemme sen aina täysillä.

Varis vietti viime viikonloppuna tuntikausia tutustuen Oilersin miehistöön.

– Muutamia tuttuja kavereita joukkueessa on aiemmista seuroistani. Jens Riska ja Joonas Lastunen TPS:stä sekä Tapio Kinnunen omasta kasvattajaseurastani Ruokolahden Rajusta. Muuten olen jonkun verran seurannut ja tiedän pelaajat pintapuoleisesti.

Heti ensimmäiseksi Varis pääsee valmentamaan entistä seuraansa vastaan, kun TPS tulee vastaan Turussa maanantaina.

– TPS:n joukkue on täynnä viime vuosien rakkaita pelaajia. Se on tosiasia. Asetelma on kuitenkin kuin mikä tahansa muu peli. Keskitytään olennaiseen ja pyritään tekemään kaikki pienet asiat niin hyvin kuin mahdollista. Tällöin pelaamme kahdesta pisteestä ja viemme ne mukanamme Espooseen.

10 comments

  1. ”– Tuntuu erittäin hienolta olla menestyneen ja perinteisen salibandyseuran matkassa. Organisaatio on motivoitunut ja sillä on kova halu viedä huippu-urheilullista toimintaa eteenpäin. Tämä oli isoin reunaehto, kun otin pestin vastaan. Lisäksi mahdollisuus vaikuttaa huippu-urheilupuolen toimintaan oli itselleni tärkeä asia, Teemu Varis kertoo Oilersin tiedotteessa.”

    Pieni piikki Tepsin suuntaan?

  2. Todennäköisesti siinä mielessä että Turussa ei rahaa herunut joukkueen vahvistamiseen variksen haluamalla tavalla.

  3. …pelleilyä ton maalivahtipelin suhteen, mitähän tollakin taas saavutettiin?

  4. Vehkaoja sai mitä tilasi joukkueelleen TPS vastaan!Tältä se tulee näyttämään tulevaisuus tai tästä eteenpäin vaikealta!Vaikuttaa että joukkue henki ei ole paras mahdollinen ja pelaajat tietänevät syyn!!

  5. No, koirat haukkuu ja karavaani kulkee.
    Heinonen kertoi jo SSV:n lehdistötilaisuudessa että nokkin tulee Tepsimatsissa, eli ei laiteta vielä Variksen piikkiin. Vajaalla miehistöllä ja harjoitustauolla tuloksena oli tappio.

  6. JII,sä et tiedä oilerssin raha asioista yhtään mitään joten pitäiskö miettiä mitä kirjoittaa.

  7. OiLerssi on höntsäjengi. Eipä valkkuparka tiedä mihin joutui. VARMAA TIETOA: kesällä 2013 oli tulossa 2-3 Oilerssin äijjää indiansseihin. EHTONA näillä urheilulupauksilla oli ETTEI tarvitse treenata kesällä!!
    Inkkarivalkut nauroivat pellet pihalle. Surullista, että tällä tasolla vielä surffaillaan. No ei kauaa. Tulossa on nuoria JA PAREMPIA pelureita liigaan, jotka ymmärtää treenin merkityksen!

  8. Kuka teemaa kesällä? Elokuussa tehokuuri, syyskuussa pari viikkoa kovaa, loppu aika palauttelua. Kausi ylläpitävää ja kauden jälkeen huhti-heinäkuu ylläpitävää. Varmaan pärjää liigassa.

    Nimimerkillä,
    Kiva kesä