HS selvitti salibandymaajoukkueiden raha-asioita – yli 300 000 euron ylitykset budjeteista

Suomen salibandymaajoukkueiden GM Hexi Arteva kommentoi Helsingin Sanomille maajoukkeuiden raha-asioita. Kuva: Mikko Hyvärinen

Suomen salibandymaajoukkueiden GM Hexi Arteva kommentoi Helsingin Sanomille maajoukkeuiden raha-asioita. Kuva: Mikko Hyvärinen
Suomen salibandymaajoukkueiden GM Hexi Arteva kommentoi Helsingin Sanomille maajoukkueiden raha-asioita. Kuva: Mikko Hyvärinen

Pääkallo.fi-sivustonkin avustajana toimiva toimittaja Annina Vainio on tehnyt Helsingin Sanomiin selvityksen salibandymaajoukkueiden budjeteista.

Artikkeli on mielenkiintoista luettavaa. Jutunteko maajoukkueiden rahoja kohtaan lähti liikkeelle naisten maajoukkueen leirien perumisesta viime vuonna. Leirien vähyyttä puitiin useaan otteeseen myös Pääkallo.fi:ssä.

Helsingin Sanomien verkkosivuilla julkaistusta jutusta käy ilmi muun muassa, että Ruotsin maajoukkueiden budjetit ovat olleet merkittävästi isompia kuin Suomen. Ruotsin maajoukkueiden budjetti vuonna 2013 (miehet, naiset, pojat ja tytöt) oli yhteensä noin 1,1 miljoonaa euroa. Suomen vastaava luku oli noin 650 000 euroa.

Jutusta selviää myös, että Suomen maajoukkueiden budjetit ovat paukkuneet. Vuosina 2009–2012 budjetit ylitettiin yhteensä yli 300 000 eurolla.

Helsingin Sanomien pitkä juttu kannattaa lukea kokonaisuudessaan alla olevasta linkistä. Jutussa kerrotaan jo mainittujen asioiden lisäksi muun muassa rahojen jakosuhteesta Suomen miesten ja naisten maajoukkueiden välillä sekä maajoukkuepelaajien päivärahoista. Kommentteja jutussa antaa maajoukkueiden nykyinen GM Hexi Arteva.

HS-selvitys: Ruotsin salibandymaajoukkueilla tuplasti Suomea enemmän rahaa, sinivalkoiset elävät yli varojensa

6 comments

  1. Hexi on korvaamaton, suomen salibandyn oma Timo Jutila. Kuka muu muka osais pitää budjetista kiinni?

  2. Hyvä kun Hesari vaivautuu kirjoittamaan salibandystä sivun kokoisella jutulla, itse pelistä on ollut todella harvoin juttua.
    Artevaa on turha syyttää menneistä jollei ole jotain henkilökohtaista kaunaa häntä vastaan. Kuka on vastannut 300 000 € ylityksestä, onkin suurempi kysymys.
    Salibandyn saama mitätön tuki on myös jonkun vastuulla, onko osattu edes pyytää riittävän voimakkaasti argumentoiden?

  3. fakta nro.1 kaikki jotka millään tavalla on osallisena johonkin päätöksiin, oli sitten seurajoukkueissa tai maajoukkueissa saavat lähtökohtaisesti aina paskaa niskaansa nimim. kokemusta on. Sitten vielä ihmetellään kun ei tekijöitä tahdo löytyä:-). Helpompihan se on puskista huudella ja vetää bisseä kotisohvalla…

  4. ”Näyttää siltä, että maajoukkueiden rahankäyttöä ei ole seurattu viime vuosina riittävästi. Arteva ei halua ottaa kantaa siihen, miksi, kenen tai keiden vuoksi näin on käynyt.”

    Kuulostaa samalta touhulta kuin erotuomaripuolella viime vuosina….