Kevään tv-pelien tilanne auki – ”Tällä hetkellä neuvotellaan”

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Salibandyliigaa sai seurata syksyn syksyn aikana Ylen kanavilla neljän ottelun verran. Alkuperäinen sopimus kattoi myös Suomen Cupin finaalit, mutta kevättä kohden tilanne on vielä auki.

Pääkallo.fi selvitti kevään tv-pelien tilannetta viikonloppuna Tampereella järjestetyn Suomen Cup -tapahtuman yhteydessä. Asiaa kommentoi Salibandyliigan toimitusjohtaja JP Lehtonen.

JP Lehtonen, Missä vaiheessa neuvottelut ovat ja koska pelejä on nähtävissä seuraavan kerran?
– Tällä hetkellä neuvotellaan. Pudotuspelejä nähdään ainakin. Runkosarjasta ehkä ja siihen ainakin pyritään, arvelee Lehtonen Pääkallo.fi:lle.

Pudotuspelien näyttäminen Ylen kanavilla on tietysti jo itsessään hyvä asia. Helmikuun alussa alkavat olympialaiset ovat sen verran iso satsaus Yleltä, että se omalta osaltaan pienentää salibandyn näkyvyyttä.

– En ole varma kuinka monesta pelistä on lopulta kyse. Kuten sanoin, niin näistä neuvotellaan paraikaa. Olympialaiset ovat tässä se, mikä vie Ylen tämänhetkistä fokusta, Lehtonen kertoo.

Runkosarjan otteluohjelma on ollut tiedossa, joten onko jotain tiettyjä runkosarjapelejä, joista on neuvoteltu?
– Kuten sanoin, niin nämät neuvottelut ovat siinä vaiheessa, etten voi tähän vielä sanoa mitään, päättää Lehtonen.

8 comments

  1. Mahtava diili taas tulossa. TV-näkyvyyttä enemmän kuin osataan kuvitella. Suuri yleisö. Eikä maksa mitään. Fantastista.

    Tai sitten matseja ei saa näkyviin rahallakaan.

    Syksyllä liiton dream team päätyi jälkimmäiseen. Miten käynee nyt?

  2. Trump, selittäisitkö sen, kiitos etukäteen. Jääkiekon puolella sitä näkyvyyttä on, mutta kuka kostuu siitä. Jos turvaudutaan YLE:n palveluihin, on päivänselvää, ettei kyseinen kanava voi orientoitua pelkästään salibandyn esittämiseen.

    Olet väärässä. Matseja saa näkyviin kyllä, sekä rahalla, että ilman, ei teeveen, mutta netin kautta, ja varmasti aivan kevään loppuun saakka, mikäli se on tuottajista kiinni. Kannattaa hankkia nettiyhteys, niin pääset seuraamaan pelejä.

  3. Tästä toimitukseen toivetta, josko vois koostaa jonkunsortin raportaasin mistä näkee kenenkin pelejä (hirvitv, greatplay) niin olisi kaikki osoitteet paremmin tiedossa. Kiitos jo etukäteen!

  4. TV-näkyvyyden ideasta kysyvälle selitystä:

    1. Salibandymatseja on kiva katsoa, peli on hieno!
    2. TV-matseissa kuvan ja lähetyksen taso on parempi, tai ainakin oli parempi Nelon Pron aikana.
    3. Televisio välineenä kiinnostaa – ainakin vielä toistaiseksi – mainostajia enemmän kuin netti.
    4. HirviTV on ihan kiva kaveripohjalta tehty juttu, mutta kun palloa ei näe, kuvakulmat ei vaihdu ja hidastuksia ei tule… ei kiitos.
    5. Great Play on täydellinen. Siitä olemme samaa mieltä. Mutta jos et ole SPV:n fani?

    Jos on päivänselvää, että YLE ei voi palvella lajia hyvin, niin miksi sen kanssa edes neuvotellaan?

  5. Otteluiden näkyminen maksuttomilla tv-kanavilla on tärkeää siksi, että muutkin kuin pelaajat katsoisivat otteluita. Yle on siinä mielessä ja muutenkin mainostaukojen puuttumisen takia paras vaihtoehto.

    Katsojamäärät ei nettikanavilla ole niin suuria, että ne toisivat lajia esille. Sitä paitsi luulen, että katsojat ovat siinä mielessä vääriä, että netistä otteluita katsovat voisivat tulla hallillekin. Toki toisen paikkakunnan katsojille hienoa palvelua. Vaikuttaakohan nettilähetys paikalle tulijoiden määrään mitenkään? Erä näyttää nyt kotiottelunsa ja niistä näkee suuntaa, mutta pitäisi varmaan verrata koko kautta ja aikaisempien kausien määriä ei tulospalvelun vaihduttua näe mistään.

  6. Kunhan kamerat kehä kolmosen ulkopuolelle… Prolta oli mukava katsoa keskikastin joukkueiden elintärkeitä vääntöjä välillä.

  7. Trumpin kanssa aikalailla samoilla linjoilla, ei noi nettilähetysten taso vaan mitenkään pääse telkkarin tasolle! Pro oli hyvä harmittaa kun ei oo enää. Ehkä sitten finaalit tulee ihan telkkarista asti… Ja toki parasta paikan päällä, mutta minkäs teet kun pitää muutakin tehdä kuin kattoa säbää, prolta pystyi nauhoittamaan lähetykset ja kattomaan silloin kun itselle sopi…