Koovee käänsi shokkialun voitoksi – ”Onneksi säilyttiin hengissä ensimmäisestä erästä”

Arkistokuva: Mika Hilska

Kuvassa esiintyvät Lassi Ylisiurunen(1+3,+4), Samuli Salomaa 3+1 ja härkämäisen röyhkeästi esiintynyt Eemeli Salin (2+0) olivat Kooveen parhaimmistoa joukkueen kaataessa TPS:n 10-4. Arkistokuva: Mika Hilska

Tampereen Koovee isännöi TPS:aa maanantain Salibandyliigan toisessa kamppailussa Kaukajärvellä. Isännät skarppasivat huomattavasti kehnon alun jälkeen ja pisteet jäivät lopulta Tampereelle lukemin 10-4 (2-3,4-1.4-0).

Koovee nousi voiton myötä 15 pisteeseen ja Erän ohi sarjataulukon kymmenenneksi. Tähän mennessä 16 pistettä kerännyt TPS jatkaa tappiosta huolimatta kahdeksantena. Turkulaisten kamppailu pudotuspelipaikasta jatkuu jo keskiviikkona kotiottelulla Erää vastaan. Kooveella on tällä viikolla vielä toinen kotipeli, kun OLS saapuu sunnuntaina Kaukajärvelle.

Ottelu näytti ratkeavan jo ensimmäisen kympin jälkeen, kun TPS porskutti 3-0-johdossa ja Koovee oli täysin aseeton vieraita vastaan, jotka vyöryttivät jatkuvia ylivoimahyökkäyksiä. Aikalisä ja maalivahdin vaihto tuottivat kuitenkin toivottua tulosta ja kotijoukkue onnistui tekemään kaksi kavennusosumaa ensimmäisen erän toisella puoliskolla, vieraiden tuhriessa omia paikkojaan.

Toiseen erään tulikin sitten täysin uudestisyntynyt kotijoukkue, joka vei peliä tämän jälkeen mielin määrin. Koovee jatkoi vahvalla liikkeellä ja TPS:n pallollinen peli lopahti toisessa erässä huonolle tasolle. TPS käytti oman aikalisänsä toisen erän puolivälissä, mutta se ei tällä kertaa auttanut. Kotijoukkue iski tärkeän pukukoppimaalin erän loppuun ja oli viimeisessä erässä suvereeni voittaen sen puhtaasti 4-0.

Kuka oli ottelun hahmo?
Kolmesti osunut ja yhden maalin syöttänyt Samuli Salomaa oli vahvalla pelipäällä. Salomaa syötti Kooveen 4-3-johtomaalin ja iski itse voittomaaliksi muodostuneen 5-3-maalin saman vaihdon aikana. Liigan tehokkain ylivoimapelaaja viimeisteli hattutempunsa pelin viimeisellä sekunnilla ja vähemmän yllättäen juuri ylivoiman aikana.

TPS sai otteluun unelma-alun, mutta menetti otteensa täysin ensimmäisen erän jälkeen. Kooveen aikalisällä sekä maalivahdin vaihdolla oli tänään todella suuri merkitys ottelun kulkuun ja joukkue ryhdistäytyi kuin salaman iskusta. Ensimmäiset maalit eivät menneet suoranaisesti Joni Järviön piikkiin, mutta tilalle tullut Arvid Vonk pelasi erinomaisesti Kooveen voittaessa viimeiset 49 minuuttia lukemin 10-1.