Liigajoukkueelta yllätys – päävalmentajan sopimus purettu, tilalle ex-TPS-luotsi

Teemu Varis on Esport Oilersin uusi päävalmentaja. Kuva: Mikko Hyvärinen

Teemu Varis on Esport Oilersin uusi päävalmentaja. Kuva: Mikko Hyvärinen
Teemu Varis on Esport Oilersin uusi päävalmentaja. Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliigassa pelaava Esport Oilers on tänään vapauttanut päävalmentajansa Mika Heinosen tehtävistään. Heinosen tilalle tulee viime kaudella Turun Palloseuraa valmentanut Teemu Varis.

Esport Oilers on Salibandyliigassa neljäntenä. Heinonen väistyy yhteisymmärryksessä seuran kanssa. Syynä päätökseen olivat Heinosen puolelta perhesyyt.

– Ratkaisu oli vaikea, sillä Mika on ollut organisaatiomme arvostettu jäsen. Hänen mahdollisuutensa panostaa päävalmentajan työhön eivät enää kohdanneet niiden vaatimusten kanssa, joita organisaatiomme johto, pelaajat ja ennen kaikkea hän itse oli asettanut. Toivotamme hänelle kaikkea hyvää jatkossa, sanoo Esport Oilersin toiminnanjohtaja Jouni Vehkaoja.

Mika Heinonen (kyykyssä) ei enää valmenna Oilersia. Kuva: Olli Laukkanen
Mika Heinonen (kyykyssä) ei enää valmenna Oilersia. Kuva: Olli Laukkanen

Oilers on kerännyt Heinosen alaisuudessa 15 pelistä 20 pistettä ja on sarjassa neljäntenä. Vehkaoja näkee joukkueessa kuitenkin enemmän potentiaalia.

– Pudotuspeleihin on vielä aikaa. Haluamme olla keväällä pelillisesti huomattavasti parempia kuin nyt.

Uusi päävalmentaja Varis aloittaa tehtävässään välittömästi. Hänen sopimuksensa Oilersin kanssa on voimassa kauden 2015 loppuun sakka. Viime kaudella Turun Palloseuraa valmentanut 34-vuotias Varis veti ensimmäiset harjoitukset joukkueelle jo perjantaina.

– Oilers on hieno organisaatio, jolla on mahtava pelillinen historia. Näitä mahdollisuuksia liittyä mukaan tällaisiin organisaatioihin tulee valmentajille harvoin. Halusin ottaa haasteen vastaan. Lähdemme tekemään työtä yhdessä ja nöyrin mielin, muotoilee uusi päävalmentaja.

Variksen tulikaste Oilers-valmentajana on edessä jo maanantaina, kun espoolaiset kohtaavat vierasottelussa juuri Variksen viime kauden joukkueen, TPS:n. Ensimmäinen kotiottelu uuden valmentajan alaisuudessa pelataan lauantaina 11.1. klo 14, jolloin vastaan Tapiolassa asettuu Koovee.

11 comments

  1. Oho, olipa yllätys. Perhe edellä tietysti ja kiitos Heinoselle hyvästä duunissa.
    Uusi alku Öljymiehille, Variksen siivillä nyt mennään ja toivottavasti pitkälle.

  2. Jotenkin tää nyt vaan tuntuu et Oilers sössii taas tän homman niinku kaikki muutkin kuvionsa viime aikoina. Hyvä lento oli joukkueella syyskaudella niin kannattaako sitä nyt lähteä tässä vaiheessa kautta tällasia muutoksia tekemään.. no se nährään keväällä sitten.

  3. Nyt on kova koutsi puikoissa. Oilers vahvistui merkittävästi. Ei tietty ideaali aika lähteä ajamaan systeemejä sisään mutta hyvä tuosta tulee.

  4. Niin lupaavalta näyttää, peluutti ainakin viime modernia salibandyä. Oilers on tällä kaudella enemmän muistuttanut vanhanaikaista SSV: tä. Oliko tässä vaihdon syy?

  5. Saapa nähdä miten Espoon uudella päävalmentajalla onnistuu työelämän, perheen ja salibandyharrastuksen nivouttaminen yhteen. Varis nimittäin on kovanluokan IT-ammattilainen ja tulevaisuus myös sillä saralla on mahdollisuuksia täynnä.

    ”Teemu Varis, myynti- ja palvelujohtaja, vastaa Signal Partnersin palveluista sekä johtaa teknistä tiimiä sekä asiakkuuksista kokonaisuutena vastaavaa myyntitiimiä. Aiemmin Teemu on toiminut mm. Stora Enson IT-arkkitehtina”

  6. Oilers olisi tietysti voinut kertoa oikeat syyt päävalmentajan erosta. Ei kai ne perhesyyt tule yllättäen kauden puolivälissä?

  7. toivon todella että syy oli perhesyy, muuten tässä ei ole järkeä, joukkue on neljäntenä, ne 3 ketkä siinä on edessä kuuluu siihen etenn on valmentaja kuka tahansa

  8. Tiedä sitten mitkä on Oilersin organisaation johdon tavoitteet olleet kauteen lähdettäessä ja toiveet valmentajalta. Jos kesäharjoittelu ja kauden alku vedetään yhden valmentajan voimin (loukkaantuneet pelaajat ”kakkoscoachina” peleissä) niin voi varmaan organisaatiokin vähän miettiä minkälaista tukea on valmentajalle tarjonnut ja kuinka paljon on itse hommaan panostanut. Noihin lähtökohtiin nojaten 4.sija kauden puolessavälissä on ainakin omissa silmissä valmentajalta vähintäänkin tyydyttävä suoritus.

  9. Oiskohan johto saanut nyt siivottua uuden seuran talouskuviot ja alkanut keskittyä urheilupuoleen.. Löysät ulos ja Lerssi pystyyn!