Loviisassa kovat panokset, Turussa paikalliskamppailu – näin pelataan pääsarjoissa viikonloppuna

Classic on ollut tällä kaudella Indiansia vahvempi joukkueiden molemmissa kohtaamisissa. Kuva: Joni Winsten

Indians ja Classic kohtaavat sunnuntaina Espoossa. Kuva: Joni Winsten
Indians ja Classic kohtaavat sunnuntaina Espoossa. Arkistokuva: Joni Winsten

Salibandyn pääsarjat jatkuvat tulevana viikonloppuna 14 ottelun voimin, ja monessa kamppailussa pelataankin jo todella isoista pisteistä.

Miesten Salibandyliigan ehdottomasti odotetuin ottelu pelataan lauantaina Loviisassa, jossa monta niukkaa tappiota loppumetreillä kärsinyt OLS saapuu Oulusta Torin vieraaksi. OLS on sarjajumbona viidellä pisteellä, ja Tor sen yläpuolella karsijan paikalla kaksi pistettä edellä. Voidaan siis hyvällä syyllä puhua molempien kauden tähän asti tärkeimmästä ottelusta. Kun vielä Loviisa kohtaa sunnuntaina Josban ja OLS Tampereella Kooveen, molemmille viikonlopulla on loppukautta ajatellen suuri merkitys.

Naisten liigassa katseet kiinnittyvät erityisesti Turkuun, jossa TPS ja Sheriffs pelaavat perjantai-iltana kauden toisen keskinäisen ottelunsa. Sarjataulukon häntäpään joukkueiden kohtaamisen alla on puhetta riittänyt, ja Turun Leaf-Areenalle odotetaankin suurta määrää yleisöä. Sheriffs-valmentaja Toni Järveläinen valittelee joukkueensa kotisivujen otteluennakossa loukkaantumistilannetta.

– Meillä on tällä hetkellä viidellä pelaajalla polven ristisidevamma, lisäksi siellä on yhdellä rustovamma polvessa sekä sitten kaupantekijäisinä yhdestä nilkasta on jänteet repeytyneet. Reteimmillään paikalla on ollut kolme pelaajaa harjoituksissa ja faktahan on se, että jopa joukkueen kasaaminen on tähän matsiin haasteellista, Järveläinen viittaa perjantain odotettuun kamppailuun.

Miesten Divarin ohjelmassa on kolme ottelua, ja niissäkin kaikissa panosta riittää. Raumalla SalBa saa vieraakseen Steelersin, joka on kolmen voiton suonellaan repäissyt pienen eron putoamisviivaan.

Lammilla puolestaan kaksi edellistä otteluaan voittanut LaSB pyrkii viivan alta pinnalle, kun se saa vieraita Helsingistä M-Teamin muodossa. Sarjakärki SB Vaasa saa kylään tämän vuoden puolella voittamattoman SBS Wirmon.

Alla listattuna kaikki viikonlopun kamppailut. Pääkallo.fi seuraa tutusti viikonlopun tapahtumia.

Miesten Salibandyliiga:
18.1. 17:00 Loviisan Tor-OLS
19.1. 15:00 Indians-Classic
19.1. 17:00 SPV-TPS
19.1. 17:00 Loviisan Tor-Josba
19.1. 18:00 NST-Oilers
19.1. 18:00 Koovee-OLS

Naisten Salibandyliiga:
17.1. 18:30 TPS-Sheriffs
18.1. 16:00 Classic-TPS
18.1. 17:00 Papas-SB-Pro
19.1. 14:00 Erä III-NST
19.1. 18:00 OLS-SB-Pro

Miesten Divari:
19.1. 16:00 SalBa-Steelers
19.1. 16:00 SB Vaasa-SBS Wirmo
19.1. 17:00 LaSB-M-Team

5 comments

  1. Ettei vaan Järveläisen joukkueen loukkaantumissuma johtuis valmentajan valitsemista treenimetodeista? Tuli vaan mieleen…

  2. Sheriffeiltä tyypillistä selässä roikkumista ja rikkomista. Tuomarit jättivät 80% virheistä puhaltamatta. Pakeilta roikkupalloja tepsin maalille. Tps selvästi parempi ja voitti 9-3.

  3. No näinhän sen pitikin olla, Oulun OLS vei, ei vienyt Loviisa!!!