Näin ex-maajoukkuevalmentaja kommentoi kohusiirtoa

OLS-luotsi Karo Kuussaari (kesk.) vastailu sunnuntaina Pääkallo.fi:n kysymyksiin Oulussa. Kuva: Jari Turunen

OLS-luotsi Karo Kuussaari (kesk.) vastailu sunnuntaina Pääkallo.fi:n kysymyksiin Oulussa. Kuva: Jari Turunen
OLS-luotsi Karo Kuussaari (kesk.) vastailu sunnuntaina Pääkallo.fi:n kysymyksiin Oulussa. Kuva: Jari Turunen

Pääkallo.fi kertoi viime viikolla Kainuun Sanomia siteeraten maajoukkuehyökkääjä Emmi Niemelän yllätyssiirrosta Oulun Luistinseurasta Kajaanin Papasiin. Niemelä kertoi Kainuun Sanomien haastattelussa siirron syyksi ristiriidat OLS:n päävalmentaja Karo Kuussaaren kanssa. Nyt Kuussaari kertoo oman näkemyksensä siirron syistä Pääkallo.fi:lle.

Emmi Niemelä oli viime joulukuussa mukana Karo Kuussaaren valmentamassa maajoukkueessa naisten MM-kisoissa. Toisin kuin Niemelän sanoista sai ymmärtää, niin Kuussaari kiistää siirron liittyneen millään tavalla maajoukkueen toimintaan.

– Olemme jutelleet Emmin kanssa asiasta. Haluaisin oikaista sen, että hän ei ole sanonut siirron liittyneen mitenkään MM-kisoissa tai maajoukkueessa tapahtuneisiin asioihin, vaikka lehden (Kainuun Sanomat) jutusta saattoi niin ymmärtää. Asia koski ainoastaan OLS:ia, Kuussaari painottaa.

Emmi Niemelä oli Kainuun Sanomien mukaan puhunut entisen valmentajansa kanssa joukkueen puolesta muutamasta asiasta, mutta tilanne oli kärjistynyt siihen pisteeseen, että oli hänen oli aika vaihtaa maisemaa Kajaaniin.

– Pelaajilla ja valmentajilla on välillä eri näkemyksiä asioista ja tavoista toimia joukkueessa. On ymmärrettävää, että pitkän kauden aikana saattaa kertyä paljon paineita pelaajalle. Emmin tilanteessa hän itse näki parhaaksi, että hänen oman uransa kannalta on parasta, jos hän jatkaa muualla. Se oli hänen ratkaisunsa, Kuussaari kertoo.

– Asia on keskusteltu ja käsitelty hänen kanssaan. Emmi on hyvä pelaaja ja on harmi, että hän lähti, mutta emme halunneet olla hänen siirtonsa esteenä. Toivomme Emmille pelkkää hyvää jatkoa.

8 comments

  1. Ellen aivan väärässä ole, niin näillä kommenteilla Karo yrittää vain puhdistaa omaa (jo laskevaa) mainettaan.! Pari vuotta helppoa ja uusi yritys valmentajan touhussa, jos ottajia vielä on.

  2. En yhtään yllättyny kyseisen valmentajan kohdalla, että pelaaja päätti lähteä. Olen jo odottanut milloin kupla puhkeaa.

  3. Liian usein olen törmännyt asenteeseen, että joukkue on valmentajaa varten eikä niin että valmentaja on joukkuetta varten. Etenkin naisurheilun parissa. Valitettavasti kukaan ei voi yksin luotsata koko venettä, vaan luottamuksen tulee olla molemminpuoleista ja näin tavoite ja keinot sen saavuttamiseen myös yhdenmukaisia.

  4. Mikä on oikein ja mikä ei, pitää muistaa mistä puhutaan,mitään lain vastaista ei kuitenkaan Karon ja pelaajien kesken ole tapahtunut, kaikki on täysikäisiä, ja vastuussa omista tekemisistään, kenenkään ei pakko suostua mihinkään, seuraa voi vaikka sitten papakseen, jos tulee paha mieli. Ihmisten Tunteet ne on sitten ihan eri asia kun puhutaan mikä on väärin mikä taas ei.