Maajoukkueet

Näin ex-maajoukkuevalmentaja kommentoi kohusiirtoa

20.01.
2014
Maajoukkueet
OLS-luotsi Karo Kuussaari (kesk.) vastailu sunnuntaina Pääkallo.fi:n kysymyksiin Oulussa. Kuva: Jari Turunen

OLS-luotsi Karo Kuussaari (kesk.) vastailu sunnuntaina Pääkallo.fi:n kysymyksiin Oulussa. Kuva: Jari Turunen

Pääkallo.fi kertoi viime viikolla Kainuun Sanomia siteeraten maajoukkuehyökkääjä Emmi Niemelän yllätyssiirrosta Oulun Luistinseurasta Kajaanin Papasiin. Niemelä kertoi Kainuun Sanomien haastattelussa siirron syyksi ristiriidat OLS:n päävalmentaja Karo Kuussaaren kanssa. Nyt Kuussaari kertoo oman näkemyksensä siirron syistä Pääkallo.fi:lle.

Emmi Niemelä oli viime joulukuussa mukana Karo Kuussaaren valmentamassa maajoukkueessa naisten MM-kisoissa. Toisin kuin Niemelän sanoista sai ymmärtää, niin Kuussaari kiistää siirron liittyneen millään tavalla maajoukkueen toimintaan.

– Olemme jutelleet Emmin kanssa asiasta. Haluaisin oikaista sen, että hän ei ole sanonut siirron liittyneen mitenkään MM-kisoissa tai maajoukkueessa tapahtuneisiin asioihin, vaikka lehden (Kainuun Sanomat) jutusta saattoi niin ymmärtää. Asia koski ainoastaan OLS:ia, Kuussaari painottaa.

Emmi Niemelä oli Kainuun Sanomien mukaan puhunut entisen valmentajansa kanssa joukkueen puolesta muutamasta asiasta, mutta tilanne oli kärjistynyt siihen pisteeseen, että oli hänen oli aika vaihtaa maisemaa Kajaaniin.

– Pelaajilla ja valmentajilla on välillä eri näkemyksiä asioista ja tavoista toimia joukkueessa. On ymmärrettävää, että pitkän kauden aikana saattaa kertyä paljon paineita pelaajalle. Emmin tilanteessa hän itse näki parhaaksi, että hänen oman uransa kannalta on parasta, jos hän jatkaa muualla. Se oli hänen ratkaisunsa, Kuussaari kertoo.

– Asia on keskusteltu ja käsitelty hänen kanssaan. Emmi on hyvä pelaaja ja on harmi, että hän lähti, mutta emme halunneet olla hänen siirtonsa esteenä. Toivomme Emmille pelkkää hyvää jatkoa.

Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen