Nokian manageri Ilta-Sanomille: ”Valmentajamme on käyttänyt sosiaalipeluutusta”

Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Ilta-Sanomien verkkosivuille tupsahti perjantaina mielenkiintoinen artikkeli miesten Salibandyliiga-joukkue Nokian KrP:stä. Jutussa KrP:n manageri kommentoi muun muassa joukkueen ahdinkoa, heikkoja pelaajahankintoja, päävalmentaja Heikki Luukkosen asemaa sekä tähtipelaaja Henri Johanssonia.

Nokian KrP lähti kauteen pudotuspelit mielessä, mutta heikkojen esitysten takia jopa sarjasta putoaminen sarjaporrasta alaspäin on mahdollista. Joukkue on Salibandyliigassa kolmanneksi viimeisenä.

– Huteja on tehty (pelaajahankinnoissa). Nämä Sveitsin sarjoista tulleet ovat olleet kalliita miehiä meille, eivätkä ole vastanneet odotuksia. Eskelinen (Jarmo) sai lähteä, eikä Lukas Meisterinkaan sopeutuminen ole sujunut ongelmitta. Tosin viime peleissä hän on ollut ihan hyvä, Salmela luettelee Ilta-Sanomille ja jatkaa:

– Olisimme varmasti ihan eri kohdassa taulukkoa, jos olisimme sijoittaneet samat rahat joihinkin kotimaisiin liigatason pelaajiin. Lisäksi valmentajamme on käyttänyt aika paljon sosiaalipeluutusta, mikä ei ole oikein voittoja tuonut. Tosin viime aikoina siihen on onneksi tullut muutos ja pelit ovat menneet ihan hyvin.

Salmela myöntää haastattelussa, että päävalmentaja Heikki Luukkosen asemaa harkitaan, jos pian ei ala tulla tulosta.

– Tota, tota… Onhan meillä pisteitä vähän. Ollaan annettu Heikille työrauha ja tällä hetkellä häneen luotetaan, Salmela pyörittelee ja jatkaa:

– Jos seuraavissa peleissä tulee häviöitä, niin tilannetta täytyy miettiä uudestaan. Joudutaan kyllä kääntämään tätä asiaa, kyllä se niin on.

Ilta-Sanomien alkuperäinen artikkeli Nokian KrP:stä kannattaa lukea kokonaisuudessaan tästä.

14 comments

  1. Melkoisen löysään hirteen Luukkonen laitettiin. Tosiasia on, että ykkösketju on liigatasoa, mutta sen jälkeen kaukana siitä. Ei ole vain Luukkosen syy, että kausi on mennyt näin. Kyllä jokainen Korpussa saa katsoa peiliin, muutkin kuin Hessu.

  2. Jäätävää kakkaa kyllä Salmelalta. Joukkue on hänen toimestaan taas päin mäntyä rakennettu ja siihen on käytetty tolkuttomasti rahaa. Toivottavasti Luukkoselle löytyisi hommia jostain oikeasta salibandyseurasta.

  3. Krp on muutoinkin maineeltaan ja vetovoimaltaan liigan alinta kastia, lähes vitsi. Tällä lehtijutulla Salmela suorastaan alleviivaa omaa typeryyttään laji-ihmisenä, ja jatkossa ko. seurasta ei ole kiinnostunut kukaan. Taitaa nykyäänkin KrP:n olla vaikea saada pelaajia tai valmentajia. Yleisöä ei voi menettää, kun sitä ei koskaan ole heidän peleissä käynytkään.

  4. Tänä vuonna Nokia on jo ajautumassa karsintoihin. Käsi pystyyn ne, jotka toivovat niissä KrP:n säilyvän? Aika vähän uskon kouria nousevan.

  5. Jokunen vuosi siellä haukuttiin eräs maalivahti Aamulehden kautta ja nyt sitten tämä. Nämä nyt on vaan asioita joista ei ole tapana avautua lehdistön välityksellä. Hämmentävää tekstiä. On media- ja julkisuudenhallintataidot hieman hukassa KrP:n leirissä. Vaikea nähdä, että Luukkosella on toimintaedelletyksiä jatkaa KrP:n valmentajana tämän jälkeen. Matto on nyt nykäisty jalkojen alta. Luultavasti sopimusneuvottelut ovat pitkällä Riihimäen kanssa kun tälläistä voidaan laukoa. Tai sitten Myllykangas on valmiudessa hyppäämään puikkoihin. Pelaajahankinnassa/joukkueenrakentamisessa on epäonnistuttu se on selvä, mutta sen jälkeen sitä materiaalia on peluutettava joka käsissä on. Tätä asiaa olisi mielenkiintoista pöyhiä enemmänkin eli onko painetta Luukkosen toiminnanjohtajan tehtävistä tullut laajemmin koko seuran kautta, koska juniorijoukkueet ovat lehtitietojen mukaan maksaneet 2/3 palkkiosta. Jos tilanne onkin kuumoittanut seurassa laajemmaltikin niin paljon, että Salmela on laskelmoinut, että tilanne saadaan rauhoitettua parhaiten antamalla lausunto Iltasanomien kautta. Eli tämä saattaa olla Salmelalta lopulta ihan laskelmoitu peliliike.

  6. Härskeintä tässä on se, että Luukkonen ei ole saanut virallista ilmoitusta asiasta ja seurajohtaja spekuloi asialla jo Iltalehdessä. Pääkallon kannattaisi haastatella Salmelaa, paria juniorijoukkueiden satunnaista edustajaa ja Luukkosta asian tiimoilta. Onkohan Luukkosen toiminnanjohtajan tehtävä alunperinkin kehitetty vain jatkeeksi päävalmentajan pestille jotta osa palkkiosta saataisiin kerättyä sen varjolla juniorijoukkueilta.

  7. Voisiko esimerkiksi Hakkarainen avata kolumnissaan minkälainen taktiikka tämä sosiaalipeluutus on?

  8. Eiköhän Luukkonen fiksuna ja laskelmoivana pelurina osaa itse tehdä seuraavan siirron. Veikkaan, että ilmoittaa itse ensi viikolla, että jättää kaikki pestinsä Nokialla ja antaa kapulan seuraavalle, kuka ikinä se sitten onkaan. Ei tuollaista savustusta tarvitse kenenkään kestää. Tuskin sillä nyt sopimuksessa on sentään niin paljon fyrkkaa kiinni.

  9. Eiköhän olisi aika yhdistää Ilves ja Nokian krp, toinen tippumassa 2 divisioonaan ja toinen ehkä liigasta. Ilves saisi ansaitsemansa sarjan sillä ilves kasvatteja ja ilves henkisiä pelaajia on liigajoukkueen verran. Nokian krp:hen verrattuna ilves brändi on mahdollisuuksia täynnä. Pistäkäähän toimeksi.

  10. Tän oon ennenkin sanonut ja sanon taas. Luukkonen on yliarvostetuin valmentaja kenet tiedän. Kielitaito ainoa vahvuus. Käsittämätöntä että tuollainen kaveri voi valmentaa salibandyliigassa. Jotain kertoo lajista sekin.

  11. Marko ”Rokokoo” Salmela teki kauden mediatempun! Kriittisellä hetkellä julkisesti pientä prässiä joukkueelle, joka voitti kuin voittikin Josban pakkoraossa. Nokia nousee vielä pleijareihin. Sanokaa mun sanoneen.