NST väänsi kaksi pistettä Oulusta – ”OLS oli aika ilkeä vastustaja”

Kuva: Jouko Kylmäoja

Oulun Luistinseura joutui taipumaan fyysisessä lauantai-illan taistelussa vierasjoukkue NST:lle tiukoin lukemin 4-6 (2-3, 0-1, 2-2).

Tiukasti playoff-paikasta taisteleva NST otti tärkeät pisteet Oulusta ja nousi pisteen päähän kahdeksannella sijalla olevasta Erästä. Yhden pisteen sisällä ovat nyt Erä, TPS, NST ja Koovee. OLS:n tuskainen taival jatkuu viimeisellä sijalla. Suoran putoajan paikalla oleville oululaisilla on kaksi pistettä matkaa karsintaviivaan, minkä yläpuolella ovat Nokian KrP sekä Loviisan Tor.

NST:n viisikkopuolustus oli vahva läpi pelin paria maalinedustan tilannetta lukuunottamatta, eikä OLS löytänyt keinoja avata tiivistä sumppua. Jarkko Monthan lappeenrantalaisten maalilla otti varmoja torjuntoja, jos OLS:n tilanteet päätyivätkin maalille asti kulmien sijasta. Terävät neljä sekuntia kolmannen erän puolivälissä toivat OLS:n tasatilanteeseen. Viiden minuutin mittainen momentum päättyi kuitenkin vieraiden tekemään voittomaaliin, jonka jälkeen OLS hakkasi päätä betoniseinään loppupelin ajan.

Neljä maalia syöttänyt NST:n Jarkko Nurmela rakenteli kenttätovereillensa maalipaikkoja hyvän tukun. Otti sankarin viittaa ylleen syöttämällä Joona Aurosen viimeistelemät kaksi viimeistä maalia, joilla NST meni ohi ja karkuun. Ensimmäisen erän vastahyökkäyksissä oli vaarallisesti mukana jatkuvalla syötöllä.

Välillä kotijoukkueen pelaamisessa näkyi katsomoon asti sitä mitä moni on kaipaillut – tunnetta. Ylilyöntejä ei kuitenkaan tapahtunut ja puheenaiheita on vaikea löytää. Kaksinkamppailut olivat todellakin kamppailuja ja fyysisellä tasolla ottelu oli erittäin hyvä.