OLS:lle elintärkeä vierasvoitto – katso lauantain salibandytulokset

Kuva: Jarkko Jyrkkämäki

Kuva: Jarkko Jyrkkämäki
Kuva: Jarkko Jyrkkämäki

Vuoden 2014 kolmas salibandylauantai tarjoili yhden ottelun miesten Salibandyliigaa ja kaksi koitosta naisten Salibandyliigassa. Miehissä panokset olivat erityisen kovat sarjassa säilymisen kannalta.

Sarjan jumbona majaileva OLS haki erittäin tärkeän vierasvoiton toiseksi viimeisenä kamppailevasta Loviisan Torista maalein 3-10 (0-4,1-6,2-0)  ja nousi tasapisteisiin loviisalaisten kanssa.

OLS:in kovimpiin onnistujiin voidaan lukea kahdesti osunut Tatu Kiipeli sekä 1+1 merkkauttaneet Petri Niemelä, Petro Rautio ja Mikko Saarnio. Tappion kokenut Loviisa isännöi huomenna Josbaa ja OLS matkaa Tampereelle Kooveen vieraaksi.

Alla lauantain pääsarjojen salibandytulokset:

Miesten Salibandyliiga:
Loviisan Tor-OLS 3-10

Naisten liiga:
Classic-TPS 18-1
Papas-SB-Pro 1-20

16 comments

  1. TOR’ilta aivan uskomattoman heikko peliesitys, koko joukkueelta, pelaajilta ja valmentajilta, vaikka ottelun tärkeys olisi pitänyt olla kaikkien tiedossa.

    Pelaajilla ei ole sielu ja sydän mukana. Oman pään puolustamisessa ei ole uhrautuvuutta eikä venytä antamaan kaikkeaan oman joukkueen eteen. Joukkuepelaaminen on kuritonta ja organisoimatonta. Puolustajat nousevat kamikazehyökkäyksiin ylimpänä pelaajana ja unohtavat oman tehtävänsä, jolloin alakertaan jää ammottavia aukkoja.

    Näyttäisi vahvasti siltä, että Loviisan valmennus on kadottanut auktoriteettinsä pelaajien suuntaan, mutta ei vain sitä, vaan myös näkemyksen, miten johtaa peliä. Johtajuuskriisi kulminoituu päävalmentajaan, joka on kuin omassa maailmassaan vaihtoaition päässä.

    Koko joukkuetta Loviisassa ei voida vaihtaa, mutta seurajohdon tulisi olla riittävän rohkea ja vapauttaa seuraikoni Backman tehtävästään ja sijoittaa hänet seurassa muihin tehtäviin. Päätös olisi pitänyt tehdä jo vuoden vaihteessa, koska nyt tiimalasissa on hiekka käynyt vähiin, eikä aikaa totaaliselle suunnanmuutokselle enää ole ehkä riittävästi. Vain suuri ihme voi enää pelastaa Loviisan jäämästä liigan viimeiseksi ja putoamasta suoraan Divariin.

    Sääliksi käy Loviisan faniporukkaa sekä seura-aktiiveja, jotka olivat kasanneet tälle kaudelle ison budjetin pelaajahankintoihin, mutta verkkoihin tarttui vain sählypelaajia. Elämä jatkuu Divarissakin, jonka taso on noussut vuosi vuodelta ja varmasti yllättää Loviisan ensi vuonna..

  2. Kuten Ana kertoi, rahaa oli käytettävissä mutta haaviin jäi vain muutama jäämäpelaaja porvoosta, kuten Nyrhivaara ja Mäki. Miksi näin? Backkman ei vaan herätä luottamusta huippupelaajien puolelta ja silloin niitä ei verkkoihin jää, harmi.

  3. Ols, eikö ole varaa painattaa noita mainoksia? Seinäjoelta ylösasti samaa, komeetpelipaidat:)

  4. Tor maksaa rivipelaajille 1000 euroa kuukaudessa pelaamisesta, kaverit oikein tyytyväisiä. Eivät mahtuisi kovin monessa muussa liigaseurassa pelaavaan kokoonpanoon. Talous siis hoidettu keväällä ja kesällä loistavasti, mutta hankinnat jäivät saamatta. Sillä tonni per kuukausi palkkiolla olisi luullut saatavan jopa Helsingistä pelaajia, tuskin esim. Indians tuollaisia maksaa eikä Eräkään?

  5. Olihan muuten loistava Erotuomarikaksikko eilen Loviisassa…Latviasta…ja Olssikin oli aika tyrmäävä ,kaksi erää..Yllämainittu kaksikko on tänään Inkkarit -Classic pelissä Otahallissa..menkäähän tsekkaan…

  6. Mara, Tor on ehkä luvannut maksaa, mutta ei ole maksanut. Kannattaa kysyä esim. Imjackilta, Salmiselta ja Nordströmiltä miten noi maksuasiat on hoituneet. Säbän ongelma on se, että seurat lupaa maksaa, eikä kuitenkaan maksa. Pelaajat ei viitsi lähteä vaatimaan rahojaan, vaan kuuntelee tyhjiä lupauksia ”kun teet jatkopahvin, niin tällä kaudella me hoidetaan kaikki vanhatkin pois”. Liigan tai jonkun instanssin pitäisi ottaa parempi valvonta näihin asioihin.

  7. Loviisa pudotkoon alasarjoihin rämpimään!

    Mokoman rupusakin takia hävisin tonnin Pitkävedossa. Luotin mokomaan räkäsakkiin.

  8. Suurin epäonnistuja Loviisassa on valmennus ja sen jälkeen seuran johto, joka ei ole vielä laittanut valmennusta uusiksi.

    Pelaajien tulisi toteuttaa valmennuksen päättämää pelikirjaa, mutta jos pelikirja on retuperällä ja johtajuus vaihtopenkillä ei selkeästi ole valmentajilla, niin lopputulos yhtä karmea kuin nyt Loviisassa. Kotikentällä pelattavassa jumbofinaalissa tyrmäystappio päävastustajaltaan. Kahdessa ensimmäisessä erässä OLS löi Torin kanveesiin ja kolmas oli Olssilta jo jäähdyttelyä ja valmistautumista tämän päivän Koovee peliin. Numerot olisi voinut olla jopa rumemmat jos ols olisi painanut päätyyn täysillä.

    Tämän kauden heikkoa menestystä ei kannata laittaa vain pelaajahankintojen syyksi. Ehkäpä kannattaisi pohtia, miksi TOR ei ollut houkutteleva vaihtoehto niille pelaajille, joita tavoiteltiin. Näkivätkö ne kokeneet pelaajat, että menestystä ei voi ostaa uusilla pelaajilla, ellei valmennus ja sen vaatimustaso ole korkeammalla kuin tavoitteet.

    Loviisan fanit, olette Suomen parhaita. Vaatikaa joukkueeltanne parempaa, vaatikaa sisua ja sydäntä.

  9. joo ei varmasti säbäliigassa mitään tonnia per kuussa saa juuri kukaan, ehkä niin että käy päivätöissä niin tienaa jotain ja paketoitu pelin ehdoilla mutta älkää nyt naurattako (tai siis se yksi joka noin vaahtosi)

    bluesin liigakiekkoilijoiden nelosktejussakaan tienaa tollaisia, siellä tosin satsataan tulevaan, josko pääsisi kunnon ansioille tulevaisuudessa

  10. Kyllä Backman on ongelmista pienin Loviisassa. Valmenna nyt tuollaista ryhmää menestyksellä. Loviisalla on noin 7 pistettä enemmän tällä hetkellä mitä sillä pitäisi olla. Niin huono organisaatio että sietääkin tippua.

  11. Aina tää keskustelu menee, ettei säbässä mitään tienaa liigassa, tai että ei ainakaan saisi tienata, johtuu varmaan siitä, että puhtaat amatööriajat vielä lähimenneisyydessä. Kokemuksesta voin sanoa, että kaikkien liigaseurojen ykköskentät tienaa minimissä tuon tonnin kuussa per äijä, isoimmissa seuroissa vähintään taas puolet enemmän. Tor taas siinä poikkeus että todella maksanut isot korvaukset, esim. Kivilehto liikahti 20tonnin panostuksella viime vuonna, ja tällä kaudella moilaseen satsattiin nyt kesken vuoden isot paukut. Samalla rahalla jolla tor mällää pitäisi saada huipputuloksia.

  12. tonni kuussako on iso raha? No kait sillä ostaa enempi irtokarkkeja mitä iskältä saa;-).

    Naisten liigan ongelma nähtävissä tuloksista, ei jumalaut ei sais tasoerot nyt noin kovat olla. Vaikka tässä puhutaan torin sukelluksesta, niin ei sentään tommoista oo miehissä.