SB Vaasa alkurynnistyksen ansiosta sarjakärkeen – Viinamäki heilutti verkkoa neljästi

Kuva: Jari Turunen

Kuva: Jari Turunen
Kuva: Jari Turunen

SB Vaasa haki sunnuntaina ensimmäisen erän rynnistyksellä täyden pistepotin Kuopion SB Welhoilta miesten Divarissa. Länsirannikon miehistö heilutti kuopiolaisten verkkoa jopa viiteen otteeseen ensimmäisessä erässä, kun Welhojen ensimmäinen osuma tuli vasta toisessa erässä. SB Vaasa voitti ottelun lopulta lukemin 6-8 (0-5, 2-0, 4-3).

Kärkikamppailun tuloksen myötä SB Vaasa siirtyi Welhojen ohi Divarin piikkipaikalle.

Mihin ottelu ratkesi?
Lienee sanomattakin selvää, että ottelun ensimmäisen erän tehokas viimeistely oli vaasalaisten voiton avain sunnuntaina. Kuopiolaiset pääsivät kolmannessa erässä vielä tasalukemiin 5-5, mutta 7 sekuntia tasoitusosumasta vaasalaiset menivät jälleen johtoon 5-6 Kari-Matti Viinamäen osumalla. Viimeiset naulat Welhojen arkkuun iskevät Petteri Mäki-Jokela ja jälleen Kari-Matti Viinamäki, jotka kummatkin sinetöivät osumansa tyhjään maaliin. Näin ollen Welhojen Niko Mäkisen kavennus ajassa 59:57 vain kaunisti lukemia suurelle kotiyleisölle.

Ottelun hahmo?
Ottelun ehdoton hahmo oli vieraiden Kari-Matti Viinamäki(4+0), joka iski ottelun ensimmäisessä ja kolmannessa erässä kaksi osumaa. Avausmaali syntyi rangaistuslaukauksesta, joissa Viinamäki onkin tällä kaudella kunnostautunut, ja on näin ollen SB Vaasan toinen sadan prosentin viimeistelijä rankkareissa Eetu Sariolan ohella. Varsinkin Viinamäen salamamaali Welhojen tasoituksen jälkeen oli ratkaiseva, sillä se pysäytti hurmoksen päälle saaneen kotijoukkueen.

Ottelun puheenaihe?
Puheenaiheeksi nousi epävarma tuomarityöskentely. Ottelun alussa tuomarikaksikko tuomitsi SB Vaasalle rangaistuslaukauksen tilanteesta, jossa pallo oli ilmassa menossa maalin ohi ja Welhojen Iiro Pitkänen huitaisi pallon korkealla mailalla pois tilanteesta. SB Vaasan pelaaja oli taistelemassa ilmapallosta, mutta selkeä maalintekotilanne se ei ollut. Vaasalaisten päädyssä puolestaan oli tilanne, jossa Welhojen Jarno Nikulainen oli laukomassa maalin edessä ja häntä rikottiin, mutta tilanteesta ei tuomittu rangaistuslaukausta. Lisäksi kummastusta herätti tuomareiden linjan äkillinen muuttuminen pelin sallitusta kovuudesta. Toisen erän lopussa Iiro Lankinen sai kahden minuutin rangaistuksen vaarallisesta pelistä taklattuaan Vaasan pelaajan laidan yli. Tämän tilanteen jälkeen kolmannessa erässä tuomarit antoivat pelaajien pelata kovaa fyysistä peliä puolin ja toisin viheltämättä juurikaan vapaalyöntejä.

Kommentit:
– Ensimmäinen erä oli hyvä, mutta sen jälkeen ruvettiin liian passiivisiksi. Onneksi pystyimme hoitamaan peli loppuun asti, vaikka olimme vajaalla materiaalilla liikkeellä, kommentoi SB Vaasan maalitykki Kari-Matti Viinamäki.
– Tiukka matsi. Kaveri rankaisi armotta ensimmäisessä erässä, mutta tulimme hyvin tasoihin. Emme tosin ansainneet enempää, kun kusimme ensimmäisen erän niin pahasti. 0-5 tappioasemasta on paha nousta voittoon, mutta kaksi viimeistä erää olimme parempia, vastasi Welhojen illan tehokkain pelaaja Iiro Lankinen.

Tilastohuomiot:
SB Welhot: Iiro Lankinen 0+3, Niko Mäkinen 2+0
SB Vaasa: Kari-Matti Viinamäki 4+0, Petteri Mäki-Jokela 2+1, Valtteri Nurmi 0+2

Linkit:
Jari Turusen ottelukuviin

Teksti: Aleksi Taiponen