SBS Wirmo pöllytti Ilveksen turkkia – katso kaikki sunnuntain tulokset

Kasperi Kantonen (oik.) nähdään jälleen Wirmon keltaisessa peliasussa. Arkistokuva: Jarmo Jokila

Arkistokuva: Jarmo Jokila
Arkistokuva: Jarmo Jokila

Pääsarjat jatkuviat tänään sunnuntaina yhdeksän ottelun voimin. Tärkeistä pisteistä pelattiin niin miesten kuin naistenkin puolella.

Miesten Divarissa mynämäkeläinen SBS Wirmo järjesti kunnon maalitalkoot, kun se löylytti sarjajumboa Ilvestä vieraissa peräti 6-16. Wirmon Matti Alavuotila iski 3+4 ja Mikael Santanen 4+2, ja Ilves jatkaa edelleen viimeisenä ilman voittoa.

Naisten liigassa Happee otti tärkeät pisteet kukistamalla Kooveen Jyväskylässä 4-3. Happeen Jenni Timonen iski kahdesti, ja Kooveen Veera Kauppi viimeisteli joukkueensa kaikki osumat.

Alla kaikki sunnuntain tulokset. Pääkallo.fi kertoo otteluista lisää illan aikana.

Miesten Salibandyliiga:
Josba-Nokian KrP 2-6
SPV-Koovee 14-7
OLS-Happee 1-11

Naisten Salibandyliiga:
Happee-Koovee 4-3
M-Team-Erä III 4-5

Miesten Divari:
Ilves-SBS Wirmo 6-16
SB Vaasa-ÅIF 8-7
Blue Fox-Blackbirds 10-7
PSS-Karhut 10-8

51 comments

  1. Wirmolla jalka kulki ja tuli hyvin latautuneena. Kakkonen oli varsinntehokas.

    Eka erä 0-8, miten sen jälkeen pidetään ajatus pelissä? No, eipä se tokan erän alussa sitä ollutkaan, mutta Ipa tuli kiitettävästi tuossakin tilanteessa.

  2. Kaksi putoamispaikkaa jaettaneen neljän kesken. Ilveksen lisäksi kakkoseen lähtee joko labs, fbc turku, karhut tai pss.

    Lammilaisten on otettava parista seuraavasta pelistä, sillä jäljellä on vielä hankala vierasviikonloppu minkkitarhojen suunnalle ja ilvespelit on pelattu. Porvoon loppuohjelma on helpoin, mutta häviämällä paljon neljän pisteen matseja kotona voi lopussa olla vielä tiukkaakin.

    Turkulaiset kohtaavat vielä päävastustajiaan, joten saumaa on. Karhut on viivan alla putoamisuhassa positiivisella maalisuhteella, aika karua sekin. Viimeisellä kierroksella voi olla kovat panokset joillain ja toisaalta osa paineettomia. Toivottavasti kaikki ymmärtävät vetää kauden loppuun aivan täysillä vaikka omaa panosta ei olisi.

  3. Kyllähän Porvoo tuolta kuiville itsensä hoitaa. Suotuisa loppuohjelma ja kun ykköskenttä lopettaa miinusten tekemisen ja rupeaa pelaamaan leijumisen ja surffailun sijaan, niin 6- 8 pistettä rapsahtaa tilille ja se riittää selkeään säilymiseen. Tosin jos ykkönen jatkaa nykyisellä linjalla, niin vaikeaksi saattaa mennä. Enemmän Steelers ja M-Team joutuu seuraamaan miten muut pelaa. Veikkaan Steelesrsille vaikeaa. Ilves ja Karhut lähtee varmasti ja eiköhän tuo FBC tee seuraa. Porilaisille ei kestä kasetti ja FBC:llä ei riitä taidot.

  4. Huikean tasainen sarja Ilvestä lukuunottamatta. Peräpään jengit voi hyvin napsia pisteitä kärkijoukkueilta.

    Ja puolet joukkueista on edelleen muutaman pinnan päässä karsintaviivasta, jopa kärkipaikasta! Panoksia näyttää riittävän kaikille joukkueille ihan viimeiselle kierroksille asti.

  5. Tiukkaa tulee tekemään myös ÅIF:llä sarjapaikan uusinta, sillä sibbolaisilla on vaikein loppuohjelma, kun kohtaavat kaikki kärkijoukkueet. Eilen meillä, tänään Vaasa, seuraavaksi Salba, Welhot, Wirmo, M-Team. Saattaa tulla pitkä putki. Hyvä jos saavat vielä yhdenkin voiton.

    Divarin loppukierrokset tulevat tarjoamaan suurta draamaa, jossa kolmen viimeisen kohtalo karu. Ilves on jo tuomittu putoamaan, mutta kaksi muuta voivat olla kuka tahansa kuusikosta LaSB, FBC, Karhut, PSS, Steelers, ÅIF.

    On valitettavaa, että kolme putoaa suoraan ilman karsintoja kakkosen joukkueiden kanssa. Yksi suora putoaja riittäisi ja kaksi voisi pelata pudotuspelit.

  6. Tiukkaa on alaviivalla, mutta kuma tuosta nousee ja ketkä karsivat? Oma veikkaus on, että suoraan nousee Rauman Salba. Vaasa ja Welhot karsivat ylöspäin. Voi hyvinkin olla, että isoja asioita ratkotaan maalieron perusteella.

    Putoajia on turha veikata, niin tasaista on. Siltä ainakin näyttää, että viimeisen kierroksen Fbc-Karhut-pelissä on panosta jopa molemmmilla.

  7. Jotenkin tuntuu, ettei huipputasaisessa sarjassa ole kuitenkaan yhtä hyvää joukkuetta, mitä Indians oli viime kaudella. Intiaanien liigamenestys antaa kyllä potkua divariseuroille. Eli sauma on sielläkin menestyä. Kenellä näette kärkikuusikosta olevan eniten haluja Liigaan?

  8. Ei ole kyllä aavistustakaan, kuinka valmiita liigaan yksikään noista kuudesta organisaation puolesta olisi. Onko jollain käsitystä? Welhot on noususta puhunut, samoin BlueFox. Kait Pohjanmaan kettufarmareilla rahaa on. Pari pelaajaa jostain tarvitsevat. Mikäs on Vaasan tilanne?

    Raumalla ei ole vielä hallia, mutta jos nousevat niin kait se jotenkin järjestyy.

    Kiinnostavaa on…

  9. Kyllähän tämän vuoden tasaisuus kärjenkin osalta kertoo enemmän siitä, että mukana ei ole yhtään liigatasoista jengiä. Jos olisi, vetäisi kaulaa muihin (vrt OLS ja Indians).

  10. Veikkaan, että tuolla Vaasan rantaruotsalaisilla olisi hyvä pöhinä liigassa sinne päästyään. Ja ne paikalliset Speveä vastaan täyttäisi kivasti hallit.

  11. Arvon ”Huuhaa”. Tarkoittanet että paikallispeli täyttää hallin. SPV peleissä kun tuo halli näyttää aina melkein täysi olevankin. Neppailupeli KooVeeta vastaan yli 850 niin se on ihan kivasti. Yhtä paljon kun SSV:llä koko kaudella.

  12. Sepille, analyysi perusteella voisi yhtähyvin sanoa, että sarjannjoukkueista kaikki ovat liigatason jengejä, koska liigapudokas saa niin rajusti partaansa jopa Divarin nousija joukkueilta.

    Tasaisuus kertoo vain tasaisuudesta. Mutta onko monet nostaneet tasoaan, vai noususta haaveilevat epäonnistuneet tason nostossaan, niin sitä voi vain arvailla.

    Cup ottelun perusteella esim. Wirmo pelasi Happeen kanssa kaksi tasaista erää ja välillä liigapuolustusta vietiin varsin mallikkaasti. Vaikka suomalaisia ollaankin, niin eihän lytätä etukäteen?

    Liigaan nousu vaatii askeleen verran parempaa toimintaa. Esim. Nousijajoukkue Wirmo on näyttänyt miten askel otetaan erittäin vakuuttavasti. Askel alkaa jo edellisellä kaudella, kuten Indianskin teki.

    Viimeisen kierroksen ottelussa Wirmo-Bluefox ratkeaa yksi karsijan, ellei jopa nousijan paikka.

  13. Voiko sarjan tasaisuus johtua putoaminen karusta määrästä? Nyt sarjassa pysymiseen tosissaan tähtäävien pitää selvästi nostaa tasoaan, et voi pelata ilman putoamispeikkoa. Siis sen sijaan, että yhden putoavan mallissa riittäisi et tsemppaa pisteet Ilvekseltä ja sitten jyrää karsinnoissa pari II-divarijengiä.

    Nyt se ei riitä vaan pitää olla pykälän parempi ollakseen varma divaripaikastaan. Sen seurauksena ruuhkaa onkin liigakarsinta viivalla!

  14. Wingille, ei voisi. Kaikki tietää miten Ilveksen on käynyt. Sen verran olen divaripelejä ja liigapelejä nähnyt, että pitäydyn arviossani. Jos ensi kauden liigatulokas pärjää hyvin (suora säilyminen riittää), seison korjattuna.

  15. Eipä se divarin touhu välillä kovin hääppöstä ole.
    Osa joukkueista koostuu kädettömistä äijistä juoksemassa kuin ajokoirat. Toiset joukkueet taas päin vastoin. Kädelliset ukot ilman mitään urheilullisuuta. Liigaan noustessa pitäisi kädet ja jalat olla samassa paketissa. Ykdelläkään joukkueella ei tällä hetkellä riittävää määrää pelaajia niihin karkeloihin ilman reiluja vahvistuksia. Wirmo ollut selkeä piristys tälle kaudelle!
    Hyvät 2 divari porukat pärjäisi helposti jo nyt divarissa.

  16. Olen aivan varma, että Divarin kahdeksasta parhaasta mikä tahansa jengi laittaisi liigan kolme heikointa ahtaalle paras viidestä -sarjassa. Veikkaan, että tämän kauden Divarista nousee liigaan kaksi joukkuetta. Toinen on SB Vaasa ja toinen Rauman Salba.

  17. Fox Mulderille!
    Jos divarista 1 alas suoraan ja 2 karsintojen kautta, niin millä perusteella nostat joukkueen suoran tippujan tilalle?
    Kakkosen karsinnat edelleen haasteelliset nousemiseen ja hyvä tuolla divarissa vaihtuvuutta on olla. Sen verran heittopusseja siellä on vuosien mittaan ollut. Enenmään kuin liigassa.

  18. Sepille: tasaisuus kertoo vain tasaisuudesta. Muuta siitä ei voi päätellä. Toisilla perusteilla voi teitenkin sanoa mitä vaan, mutta asiallisesti ottaen tasaisuuden perusteella tuomio tai ylistys on typerää.

    3 Divarista alas on hyvä. Reilu vaihtuvuus antaa useamman yrittää ja aina välillä joku onnistuu nousussa hienosti nousussa kuten Wirmo Divarissa ja Indians Liigassa.

    Nousu on aina kova paikka, sarjatasoista riippumatta. Miten lisäät joukkueeseen tehoja kun täydet otetaan jo nyt irti?

  19. Niin itkettiin Inkkareillekin, ei tuu pärjäämään ilman vahvistuksia.
    No niitä vahvistuksia tuli tasan yks ja sekin divarista.
    Eli ensin taustat ja valmennus kuntoon niin sillä pärjää ihan kohtuullisesti.

  20. Jep jep, mutta Indians oli ylivoimainen sarjassa. Se kertoo aina siitä, että joukkue on valmis liigaan. Nyt kukaan ei ole valmis.

  21. Sepin väitteet paljastuu ”luulen” ja ”tuntuu että” tasoisiksi.

    Divarin nousijajoukkueet kertovat aivan toista. Länsirannikon II-divarilohkon voitti FBC Turku ja SBS Wirmo oli vasta kolmas. Nyt Divarissa nämä ovat kuitenkin menestyneet aivan toisin kuin Sepilogiikalla voisi päätellä.

    Managerilla on pointti. Taustat ja valmennuskuntoon, niin sitten kokomjoukkue pystyy nostamaan tasoaan. Muutamalla vahvistuksella einpitkälle pötkitä, jos ei niistä tietenkään haittaakaan ole.

  22. ”Manageri
    Niin itkettiin Inkkareillekin, ei tuu pärjäämään ilman vahvistuksia.
    No niitä vahvistuksia tuli tasan yks ja sekin divarista.
    Eli ensin taustat ja valmennus kuntoon niin sillä pärjää ihan kohtuullisesti.”

    En oo ihan varma mutta eikös sinne Indianssiin tullu Tepsusta ainakin se järkäleen kokonen kaveri, oisko Kettunen tms. Vai muistanko väärin? korjatkaa fiksummat

  23. Muistakaapa että on eri asia onko valmis liigaan maaliskuussa vai syyskuussa. Siinä on nousun jälkeen pitkä tauko välissä jolloin treenata ja hommata ukkoja.

  24. Maanantaille.
    Oikeessa olet, tuli Kettunen. Nyt puhuttiin kuitenkin vahvistuksista ja mies joka istuu jokatoisen pelin katsomossa ei ihan täytä vahvistuksen kriteereitä.

  25. Veikkaus on että SB Vaasa nousee suoraan, karsintoihin menee Blue Fox ja Rauman SalBa. Alaspäin menee Ilves, LaSB ja Karhut. Tosin nämä ovat ihan hnkilökohtaiset veikkaukset, ei tietoa 🙂
    Tosin ylöspäin mahtaako olla muilla kuin SB Vaasalla ja Blue Foxilla resurssit kunnossa?

  26. SalBa käy vielä minkkikiertueella, ne on pahat vieraspelit. Wirmolla ei mahdoton loppuohjelma, viiminen peli kotona BlueFoxia vastaan voi olla vielä melkoinen näytelmä. Veikkaan, että Munamäki on kolmen sakissa.

    Tosin ei Vaasallakaan ole paha loppu ja on lähellä ykköspaikkaa ellei Wirmopelin kaltaisia romahduksia enää tule. Paha on veikata, kun pisteautomaatteja ei ole kuin Ipa.

  27. Mihin perustat väitteesi et Vaasalla ja siniketuilla on resurssit kunnossa? Tai ettei muilla ole?

    Oma veikkaus on, että Bluefoxin karsintapaikka ratkeaa viimeisessä pelissä Wirmoa vastaan kun sen pelin voittaja saa karsintapaikan. Mylvivä kotiyleisä loppuunmyydyssä hallissa. Sellaisista peleistä useimmat haaveilee jossa on kunnon panos.

  28. Kyllä Vaasassa rahaa on,mutta onko Sb Vaasalla?
    Turhaan jauhatte täälä noista sijoituksista,kuka nousee ja kuka tippuu yms.skeidaa!
    1.3 klo.18.30 tiedetään paremmin kuinka kävi!

  29. Kannattaa myös vilkaista Welhojen loppuohjelmaa. Ei sekään mikään mahdoton ole ja (minimi)tavoite varmasti kolmen sakissa.

  30. Juu lopetetaan kaikki keskustelu turhana skeidana. Älkää menkö peleihinkä enää kyl sarjataulukon tuolta tulospalvelusta 1.3. ja tapahtumat videoiden kera.

  31. Wingille, no ehkä tyhmempikin tajuaa että esitän pelkkiä arvioita. Absoluuttista faktaahan ei tiedä kukaan. Selviäisi vaan ruotsin lätkän karsintasarjan tyyppisessä jutussa. Oma arvioni vaan perustuu useaan näkemääni liiga ja divaripeliin. Silloin kun divarin nousija on ollut sekä pelillisesti että tuloksellisesti reilusti muita edellä on tulos liigassa ollut parempi. Kakkosdivarista nousseita ei kannata ottaa tähän vertailuun sillä hyppy näiden välillä on huomattavasti pienempi.

  32. Hyppy kakkosdivarista divariin on tällä hetkellä monessa mielessä vaikeampi tehdä onnistuneesti kuin divarista liigaan. Monellako on molemmista hypyistä kokemusta?

    OLS onnistuu liigaan hypyssä tämän tästä(HIFK poikkeus vahvistaa säännön). Kerran divarista pudonneet tulee takaisin vasta joskus(Rangers, USB, Papas, Fosu). Monesti pelaajat katoavat siinä kuten Ilvekselle kävi poikkeuksellisesti liigapudotuksessa.

    Esimerkiksi matkustus(kulut&ajankäyttö) muuttuu rajusti kun siirtyy divariin. Liigaan siirtyessä matkustus (matkojen pituus/määrät/ajankäyttö)pysyy lähes samalla kansallisella tasolla, eikä esim. tule matkustusta ulkomaille? Mitä uutta liigahypyssä tulee? vähän parempaa vaan pitää olla jokainen asia(paitsi fanit)

    Tyypillisesti nousua II -> I vähätellään koska se on alempana, mutta vähintään yhtä vaikeaa se on tehdä onnistuneesti. Nytkin yksi onnistui ja kahdella vaikeuksia.

  33. Uutta liigahypyssä tulee ennen kaikkea pelaamisen taso. Pelaajien osaaminen, valmentajien osaaminen jne. Siinä tulee iso hyppäys. Taustojen suhteen olet varmasti oikeassa mutta olen koko ajan kirjoittanut pelaamisen tasosta.

  34. Divarin nykyisen sarjakäytännön aikana, jolloin divari on pelattu yhdessä lohkossa 14 joukkueen kaksinkertaisena sarjana, nousu kakkosesta Divariin on ollut monille joukkueille suuri loikka tasolle, joka on osoittautunut liian kovaksi. Tyypillisesti kolmesta nousijasta kaksi on pudonnut takaisin kakkoseen. Tällä kaudella nousijat ovat olleet keskimäärin parempia kuin aikaisempina kausina, jolloin putoajat ovat selvästi erottuneet joukosta jo paljon aikaisemmin. Ilvestä lukuunottamatta putoajat kakkoseen ovat tällä kaudella varmistuneet todennäköisesti vasta viimeisen kierroksen jälkeen.

    Urheilullisesti on äärettömän hienoa, että Divari on näin tasainen kuin se tällä kaudella on. Välimatka putoamisviivalta liigakarsintapaikkaan on lyhyempi kuin mahdollisesti koskaan aikaisemmin. Yleisölle on tarjolla on draamaa, jännitystä ja suuria tunteita summerin viimeiseen pärähdykseen saakka, puhumattakaan pelaajille tarjolla olevista sankarin (sekä antisankarin) viitoista.

  35. Ja p..kat, ero pelaajien taitotasossa ei valitettavasti ole niin suuri divarin ja liigan välillä kuin mitä nämä liigaseurojen veljet haluaa korostaa. (Vanha intiaanien sananlasku)
    Hyppäys kakkosesta divariin on todellakin iso sarjan muuttumisesta valtakunnalliseksi. Monet ns jäähdyttelijät kun eivät voi/halua olla töistä tai perheestään erossa lähes vuorokauden kestävillä pelireissuilla. Siksi he ovat siirtyneet kakkoseen tai alemmaksi.

  36. Kyllä se vaan sepon seppo on merkittävä. Ennen kaikkea se että osaa käyttää näitä taitojaan taktisemmassa ympäristössä.

  37. Sepi, paljon pelejä monessa sarjassa katsoneena, sanoppa nyt miten pelaamisen tason muutos on suurempi liigahypyssä kuin Divarihypyssä? Siis muutos, ei absoluuttinen taso.

    Unohdetaan vaikka sarjan tasaisuus ja kertooko se sarjan kovuudesta, liigan epätasaisuudesta, kuun asennosta vai sarjan tasaisuudesta.

    Liigassa toki tarvitaan taitoa, kuntoa ja älyä vähän enemmän, muutenhan ne pelaisivat divarissa. Mutta miten ihmeessä selität pelaamisen tason muutoksen olevan suurempi liigahypyssä kuin divarihypyssä?

  38. Jep, jep. Taitotasossa todellakin on paljon eroa Liigan ja Divarin välillä! Miro Herlin yksi Divarin taitavimmista pellaajista. Ja pelasi Salibandyliigaa ihan kohtuullisesti myöskin:D Tämä nyt oli vain yksi esimerkki.

  39. Porin salibandyn kehityksestä olisi kiva lukea. Sen suunta on ollut alaspäin jo useita vuosia. Siksi ”Leino kiitos” oli varmaan vitsiksi ajateltukin.

  40. Lopettakaa jo, porilaiset. Vai onko Lepiä morkkaava kommentti sittenkin sieltä vähän etelämpää? Jos yksi mies on antanut niin ison työpanoksen käytännössä ilmaiseksi seuralle kuin Leino, on kohtuutonta kaataa täällä shittiä niskaan.

    Siitä samaa mieltä, että olisi kiva lukea perusteellinen juttu siitä, miksi 90-luvulla kovassa positiivisessa nosteessa olleessa porilaisessa salibandyssa on tapahtunut melko lailla myös negatiivisia asioita. Ehkä niistä voisi joku oppiakin.

  41. Koffi oleks käyny kattomas karhuje pelei täl kaudel? Peli on täyttä paskaa eikä leino reagoi siihe keske peli juuri mitenkää eli varsinaine salibandyn Pekka Virta ja taitaa Leinolla ja Virralla ol sama lottokone mikä arpoo ketjuja joka pelii.

  42. Jeps: kattellaan tilanne sarjan päätyttyä. Pitäiskö siällä reuhota ja vouhottaa? Älä ny viitti.

  43. Ei ole PSS:n valmennus osannut, eikä ykköskentän pelaajat ymmärtäneet, että pelejä ei voiteta jos tärkeimmät pelaajat ottaa miinuksia illasta toiseen. Rein Kivi ei ole saanut muuta aikaan kuin tuhoa ja Nylund ja Järvinen vaeltelee varjojen mailla. Nylund täysin kuukauden pelaajatittelin sokaisemana. Taisi olla Luukkonen aivan oikeassa kun ei kaveria maajoukkueen mukaan ole ottanut. Kalinaisella hommat helpottuu kun pääsee kakkosdivari porukkaa koutsaamaan ensikaudella.