Seitsemän maalin Hulkko liikaa Welhoille – ”Tällainen esitys tuo itseluottamusta koko joukkueelle”

Miesten Divarin vuosi 2014 käynnistyi Porissa lauantaina melkoisella ilotulituksella, kun Karhut polki SB Welhot matonrakoon peräti 13-5(2-2,7-1,4-2). Isäntien Petteri Hulkko osui peräti seitsemän kertaa.

Karhut nousi 15 pisteeseen, ja se ohitti tasapisteissä olevan FBC Turun nousten sijalle 10. SB Welhot säilyi toistaiseksi 19 pisteellään sijalla 4.

Ottelun ratkaisu?
Karhujen maalivahti Rasmus Österman torjui loistavasti avauserässä peräti 17 kertaa, ja Welhot jäi vain kahteen osumaan. Toisessa erässä Welhot sortui heikkoihin pallollisiin ratkaisuihin, ja Karhut rokotti erässä peräti seitsemän maalia. Kolmas erä oli korkeampaa kosmetiikkaa. Welhot pääsi pyörittämään paljon ylivoimaa, mutta voittaja oli ratkennut jo toisella kolmanneksella. Karhut oli parempi joukkue kentällä, eikä Welhot tehnyt yhtään maalia tasakentällisin.

Ottelun hahmo?
Österman oli etenkin avauserässä ilmiömäinen, ja useat huipputorjunnat nostivat kenttäpelaajienkin itseluottamusta. Petteri Hulkon ilta oli täydellinen, mies iski komeita maaleja niin läheltä, kaukaa kuin rankkaristakin. Seitsemän maalin iltaa harvoin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla nähdään. Welhojen onnistujia ei bussikuskin ja huoltajan lisäksi liiemmälti ollut.

Ottelun puheenaihe?
Yleisöä kohahdutti avauserässä tilanne, jossa Welhot ampui pallon tolppaan tuomarin näyttäessä keskelle maalin merkiksi. Osuma olisi vienyt vieraat jo 0-3 -johtoon. Maali hylättiin pienen palaverin jälkeen, ja Karhut sai tilanteesta yleisön puolelleen ja valtavasti lisäenergiaa.

Kommentit:
– Lähellä kauden parasta esitystä. Österman piti meitä avauserässä pystyssä, ja toisessa erässä saimme juonesta kiinni. Tällainen esitys tuo varmasti paljon lisää itseluottamusta koko joukkueelle, Karhujen päävalmentaja Jukka Leino pohdiskeli.
– Liian moni pelaaja alisuoritti tänään pallollisena. Lahjoitimme muutaman läpiajon omalla toheloinnillamme, ja sellainen on anteeksiantamatonta. Tänään ei oltu valmiita pelaamaan sillä tasolla, joka Karhujen kaatamiseen olisi vaadittu, Welhojen pääkäskijä Mikko Tiihonen kommentoi.

Tilastohuomiot:
Karhut: Petteri Hulkko 7+0, Teemu Mäkelä 3+0, Mikael Lindroos 1+2, Tatu Ruohonen 0+3, Saku Lahtinen 0+3, Riku Prokki 1+1, Jere Tuovila 0+2
SB Welhot: Niko Mäkinen 1+2, Riku Tuononen 1+2, Juha Airaksinen 1+1