Sirkus saapuu Jyväskylään, Divarissa kärkikamppailu – näin pelataan pääsarjoissa viikonloppuna

Toisilleen erittäin tutut Happee ja SPV kohtaavat jälleen. Arkistokuva: Juha Käenmäki

Toisilleen erittäin tutut Happee ja SPV kohtaavat jälleen. Arkistokuva: Juha Käenmäki
Toisilleen erittäin tutut Happee ja SPV kohtaavat jälleen. Arkistokuva: Juha Käenmäki

Salibandyvuosi 2014 käynnistyy kaikkien pääsarjojen osalta toden teolla erittäin vilkkaalla viikonlopulla. Maanantain loppiaispäivä mukaan luettuna matoilla hikoillaan miesten ja naisten liigoissa sekä Divarissa yhteensä 25 ottelun verran.

Ennakkoon viikonlopun mielenkiintoisimmat miesten Salibandyliigan kamppailut ovat perjantain Happee-SPV sekä sunnuntain SSV-Classic, joissa kärkipään joukkueet ratkovat keskenään tärkeiden pisteiden kohtaloa. Jyväskylässä pelattava Happee-SPV on Salibandyliigan Floorball Circus -tapahtumaottelu koko perheelle.

Isoista pisteistä pelataan myös lauantaina esimerkiksi ottelussa OLS-NST. NST mielii vielä playoff-junaan mukaan, kun taas oululaiset lähtevät melko yllättäen tammikuun seitsemän ottelun ruuhkaviikoilleen jumbosijalta.

Naisten liigan puolella kovin kamppailu käydään Oulussa lauantaina OLS:n ja vielä tappiottoman kärkijoukkue Classicin välillä. Joukkueet kohtasivat juuri ennen joulua, ja tuolloin Classic oli vahvempi peräti 9-3.

Vuoden ensimmäisen divariviikonlopun suurin huomio keskittyy Uusikaarlepyyhyn ja Pohjanmaan herruusotteluun, jossa Blue Fox isännöi lauantaina SB Vaasaa. Joukkueet ovat ennätystasaisen Divarin kärjessä sijoilla yksi ja kaksi, ja niitä erottaa toisistaan vain piste.

Toinen mielenkiintoinen kärkikamppailu on Rauman sunnuntainen SalBa-SB Welhot, jossa puolestaan kohtaavat myöskin pisteen päässä toisistaan olevat sijat kolme ja neljä. Hämeessä nähdään kauden toinen hegemoniataisto, kun Lammilla LaSB isännöi naapuriaan Hämeenlinnan Steelersiä.

Alle on koottu kaikki pääsarjojen viikonlopun ottelut ja niiden alkamisajat. Pääkallo.fi seuraa tutusti viikonlopun tapahtumia ja raportoi niistä.

Miesten Salibandyliiga:
3.1. 18:30 Happee-SPV
4.1. 17:00 Erä-Loviisan Tor
4.1. 18:00 OLS-NST
4.1. 18:00 Koovee-Josba
5.1. 15:00 Indians-Happee
5.1. 17:00 SSV-Classic
6.1. 18:00 TPS-Oilers

Naisten Salibandyliiga
4.1. 13:00 Happee-TPS
4.1. 15:00 NST-Sheriffs
4.1. 15:00 OLS-Classic
4.1. 16:00 Papas-Koovee
4.1. 17:00 PSS-Erä III
4.1. 18:30 SB-Pro-M-Team
5.1. 13:00 Happee-Erä III
5.1. 16:00 Papas-Classic
5.1. 17:00 OLS-Koovee
5.1. 18:30 M-Team-NST

Miesten Divari
4.1. 13:00 Karhut-SB Welhot
4.1. 15:00 ÅIF-Blackbirds
4.1. 16:00 Blue Fox-SB Vaasa
4.1. 17:00 LaSB-Steelers
4.1. 19:00 SBS Wirmo-SalBa
5.1. 17:00 Steelers-ÅIF
5.1. 18:00 SalBa-SB Welhot
6.1. 16:00 FBC Turku-LaSB

2 comments

  1. Saapuuko internet vielä joskus Sipooseen?

    Sipoon ÅIF on suomalaisen salibandyn ainoa pääsarjaseura, Liiga + Divari, jossa tiedotus on jäänyt jonnekin varhaiselle 1990-luvulle, jolloin internet teki vasta tuloaan ja pelien tiedotukset hoidettiin laittamalla ilmoitus kotihallin ilmoitustaululle tai teippaamalla se paikallisen kaupan ikkunaan.

    Nytkin on tulevana viikonloppuna tulossa paikallismatsi Keravaa vastaan, ja näemmä heti perään toinen peli vieraissa, mutta pienintäkään ennakkoa tai alkulämmittelyä ei seura ole vaivautunut laittamaan nettiin. Ei taida kiinnostaa ketään, vai eikö siellä ole ketään suomenkielistä kirjoitustaitoista?

    Keravalta lähdetään huomenna ottamaan Sipoon Areenaksi kutsuttu pressukatos haltuun. Helppo nakki

  2. Helppo nakki – joo totta tosiaan 🙂

    Ekan erän jälkeen peli 1-4 mustarastaille, mutta miten kävikään. Nousiko erätauon aikana mustarastaiden keltainen nokka kohti yläilmoja ja niin altavastaajaksi aliarvioitu Sipoon sissikomppania pääsi lopettamaan ilmoissa leijailun.

    Mikä onkaan ilkein tapa hävitä – jatkoaikamaalilla, kun olettaa hallinneensa peliä. Plakkariin ei jää pistettäkään.

    Näin kävi Sipoossa ja räkättirastaiden kotimatka alkoi siipi maassa, kun ÅIF:n soturit juottivat tappion karvaan kalkin Keravan kingeille.

    Niin kopsahti keravalaisten kumautus omaan nilkkaan ja kaikista kausiennakoista sekä muista populistisista höpinöistä piittaamatta ÅIF jatkaa omalla vaatimattomalla linjallaan kohti Divarin kärkikahinoita.