SPV haki voiton Jyväskylästä liigan kärkikamppailussa

Monnarin jännittävä ilta päättyi SPV:n juhliin. Kuva: Esa Jokinen

Monnarin jännittävä ilta päättyi SPV:n juhliin. Kuva: Esa Jokinen
Monnarin jännittävä ilta päättyi SPV:n juhliin. Kuva: Esa Jokinen

Salibandyliigan hallitseva mestari Seinäjoen Peliveljet nousi tasapisteisiin sarjakärki Classicin kanssa kaataessaan tänään vieraissa Jyväskylän Happeen 8-7 (2-4, 3-2, 3-1). Illan kotitappio katkaisi Happeen viiden ottelun voittoputken.

Petri Kauko laukoi Happeen avauserässä jo 4-1-johtoon, mutta unelma-alkukaan ei mestareita vastaan riittänyt. Ottelun viimeisen kymmenminuuttisen alkaessa Väli-Suomen kärkijoukkueet olivat tasatilanteessa 6-6, mutta ”pelimiesten kympillä” mestarit karkasivat 800-päisen yleisön harmiksi.

Teppo Mäkelä (kuvassa) nosti vieraat johtoon, ja 21 sekuntia ennen summeria Janne Hulmi niittasi vielä pallon tyhjään Happee-verkkoon. Jami Mannisen viimeisen sekunnin kavennus ei jättänyt enää aikaa tasoitukseen.

Mikko Kohosen illan tehot olivat 2+2 ja Janne Hulmin 2+1.

7 comments

  1. Tuomaritoiminnan lisäksi on pistänyt silmään se, että parissa viime pelissä Happee on suoraan sanoen tarjonnut vastustajalle parit maalit per peli. SSV-pelissä kassari heitti pallon suoraan ylimmälle vihulaiselle, joka sai pistää rauhassa sisään. SPV-pelissä pakit tarjosivat pari ilmaista, ensin paineettomassa tilassa suoraan syötöstä, ja sitten toinen pyörimällä aivan liian vaikeaa ja turhaa piruettia alimpana miehenä, seurauksena pallon menetys ja nyytti. Näitä sattuu, mutta nyt on sattunut huolestuttavan tiuhaan.

  2. Jos Suomen cupin välierässä kuuluttaja sai huomautuksen toiminnastaan niin millähän logiikalla se Salibandyliigan Floorball Circus -ottelun tirehtööri-pelle saa mölytä täysin typeriä ja turhia kommenttejaan läpi ottelun? Se kaveri kun ei edes tyytynyt toimimaan jonkinlaisena yleisön villitsijänä vaan huuteli jäljelläolevaa peliaikaa ja muuta kuuluttajalle kuuluvaa.

    Toinen melko pieni mutta tälläisessä kärkiottelussa jotenkin rasittava seikka oli Ihmeen lepsu tapa pitää maaliaan paikoillaan. Kolmannessa erässä useaan otteeseen minuuttitolkulla maali reilusti vinossa. Muuten en olis jaksanut asiasta liiemmin tuohtua mutta muutaman tolppakudin jälkeen asia alkoi ohuesti harmittaa.

  3. Samaa ihmetellään myös täällä suunnalla. Pelitapahtumasta varmasti saa viihdyttävän ja erilaisen myös ilman tirehtöörin pelleilyä sekä kuuluttajan puolueellisia kommentteja. Kuuluttajan tehtävä omasta mielestä on olla puolueeton. Eikö sen pitäisi riittää, että kotiyleisö on pelaajien puolella joka pelissä?

    Ihan mielenkiinnosta onko muilla paikkakunnilla ikinä kuuluttaja ollut puolueellinen tai jotain sinnea päin ?

    Itse pelistä sen verta, että koko ajan tuntui Happee pelissä parempi olevan mutta ei vaan pelimiesten kympillä enään rahkeet riittäneet. Ei voi kun ihmetellä Kohosen viimeistelyä ja pelaamista vaikka toinen jalka haudassa mies pelaa. Harmittaa edelleen että polvi meni mutkalle aikoinaan ..

  4. Yllättäen täällä haetaan taas tuomareista syytä… Ottelu oli luonteeltaan erilainen ja molemmat joukkueet yrittivät pelata.

    Peli oli todella hyvää salibandyviihdettä ja Silvo-Lewis vihelsivät loistavasti. Katsomossa istui järjestyksenvalvoja otteluvalvojan lähellä katsomassa, etteivät eräänlaiset sirkuspellet mene tärisemään sinne. Kyllä, tämä koskee juuri sinua Hirvi. Kuten joku jo totesikin, kiitos niistä seuralle tulleista sakoista! Pelle.

    Tirehtööri oli vähän surullinen. Juoksenteli kentän poikki välillä, huhhuh.

    Mutta ottelu itsessään oli loistava.