Steelers punnersi pisteet derbystä – ”Ollaan muistaakseni kerran voitettu yhdellä tehdyllä maalilla”

Oranssipaitainen Divari-joukkue LaSB julkisti uuden valmentajasopimuksen. Kuva: Mika Virtanen

Kuva: Mika Virtanen
Kuva: Mika Virtanen

LaSB ja Steelers pelasivat elintärkeistä Divari- pisteistä ja Hämeenlinnan herruudesta lauantaina Lammilla. Syyskierroksella lammilaiset olivat vahvempia, mutta joutuivat nyt nöyrtymään kotikentällään lukemin 1-3 (1-1, 0-2, 0-0).

Mihin ottelu ratkesi?
Ensimmäinen erä oli hienokseltaan kotijoukkueen, vaikka tasatilanteessa tauolle mentiinkin. Vierailijat karkasivat 1-3-johtoon toisessa erässä, kun ensin Jussi Tammi onnistui rangaistuslaukauksessa ja kapteeni Jarno Mäkinen heti seuraavassa vaihdossa. Teräsmiehet puolustivat loppupelin kurinalaisesti ja korjasivat pisteet mukaansa. LaSB puolestaan ei päässyt lopussa riittävän hyville tekopaikoille, vaan sen peli puuroutui kulmiin.

Ottelun hahmo?
Steelers-vahti Antti Järvinen oli maalillaan kuin muuri. Järviselle kirjattiin ottelussa kaikkiaan 27 torjuntaa, mutta selän taakse meni vain yksi. Järvinen palkittiin maukkaan voiton lisäksi kolmella K-Rauta-pisteellä. Steelers-kapteeni Jarno Mäkinen osui kahdesti ja pelasi muutenkin vahvan ottelun.

Ottelun puheenaihe?
Twitterissä on pitkin syksyä puhuttu Kanta-Hämeen salibandyn tilasta, jopa nurkkakuntaisesta puuhastelusta. Huolta on herättänyt molempien Hämeenlinnan joukkueiden sarjasijoitus putoamisviivan alapuolella. Sveitsissä pelaava ex Steelers Sami Saarinen luonnehti twiitissään Teräsmiesten voittoa yhdeksi hämeenlinnalaisen salibandyn suurimmista.

Kommentit:
– Voitto tuntuu erittäin hyvältä. Tunteikas ottelu, loistava yleisö ja meiltä hieno taistelu. Oltiin tänään parempia. Oli hienoa onnistua myös itse maalinteossa. Taisi olla aika tärkeät maalit, myhäili kahden maalin Mäkinen ottelun jälkeen.

– Tänään ei ollut tyylillä väliä, vaan tärkeintä oli voitto. Muutettiin vähän omaa taktiikkaa ajatuksena ottaa lammilaisten vahva maalineduspelaaminen pois ja onnistuttiin siinä. Pidettiin myös vastustajaa paremmin tunteet kurissa. Maalin peli jälleen kerran, niin kuin kaikki tämän kauden Divarissa. Päivän kunto ja valmistautuminen ratkaisevat ja siinä oltiin tänään piirun verran edellä, kertasi Steelers- valmentaja Jani Järvinen

– Ei tästä tappiosta voi ketään sormella osoittaa. Tiedettiin kyllä Steelersin vahvuus puolustaa johtoasemaa, mutta kun ei mene niin ei mene. Ollaan muistaakseni voitettu kerran yhdellä tehdyllä maalilla, joskus vitosdivarissa, puhisi LaSB:n valmentaja Kai Vitie ottelun jälkeen.

Tilastohuomiot:
LaSB: Vili Näveri 1+0, Perttu Koljonen 0+1, Pasi Järvinen 20 torjuntaa
Steelers: Jarno Mäkinen 2+0, Jussi Tammi 1+0, Antti Järvinen 27 torjuntaa

Teksti: Mika Virtanen, Lammi