Suomelle selvänumeroinen voitto Puolasta – Moilanen osui neljästi

Kuva: IFF

Kuva: IFF
Kuva: IFF

Suomi jatkoi voittojen tiellä salibandyn MM-karsinnassa Puolassa kaatamalla isäntämaan selkein luvuin 10-2 (3-1, 3-0, 4-1). Perjantaina vastaan asettuu Ukraina.

Suomen salibandymiehet jatkavat voittojen tiellä Puolassa käynnissä olevassa Euroopan MM-karsintalohkossa 1. Eilisen Espanja-voiton (10-1) jälkeen tahti jatkui samoissa merkeissä isäntämaa Puolaa vastaan. Illan maalirohmu oli Mika Moilanen neljällä osumalla. Häntä säesti mallikkaasti ketjukaveri Jani Kukkola (2+2). Myös konkari Tero Tiitun saldoksi tuli 2+2.

Suomi hallitsi peliä odotetusti läpi ottelun, vaikka yli tuhatpäisen kotiyleisön riemuksi Maciej Sienko veikin joukkueensa johtoon vastahyökkäyksestä kesken Suomen vahvan pyörityksen. Puolan puolustus kesti kuudennelletoista minuutille saakka kunnes Moilanen avasi Suomen maalihanan. Rickie Hyvärisen matala ranneveto muutti luvuiksi 2-1 ja Moilanen ehti tehdä juuri ennen erätaukoa vielä Suomen kolmannen maalin.

Toisessa erässä Suomi sai tehdä paljon töitä Puolan sumpun aukaisemiseksi. Kärsivällisyys tuotti tulosta ja kolme maalia. Kolmannen erän alussa Puola onnistui kaventamaan rangaistuslaukauksesta, mutta otteissa alkoi näkyä väsymisen merkkejä. Suomi vastasi vielä neljällä maalilla. Viimeisen osuman laukoi Risto Töllikkö kaukaa.

Suomen ja Puolan kohtaaminen oli vasta toinen kautta aikain. Vuonna 2010 Suomi löylytti Puolaa 15-2. Eksoottinen vastustaja on luvassa myös huomenna, kun vastassa on Ukraina. Maa on vastikään tullut kansainväliseen toimintaan mukaan, eikä sillä ole vielä rankingia Kansainvälisen salibandyliiton ylläpitämällä listalla.

Miesten MM-karsinta
Lochow, Puola

30.1. Suomi – Puola 10-2 (3-1, 3-0, 4-1)
1. erä: 7.49 Maciej Sienko (Adrian Rudnik) 0-1, 15.42 Mika Moilanen (Jani Kukkola) 1-1, 16.13 Rickie Hyvärinen (Mika Kohonen) 2-1, 19.53 Moilanen (Tatu Väänänen) 3-1 yv.
2. erä: 27.48 Tero Tiitu (Kohonen) 4-1, 32.04 Moilanen (Kukkola) 5-1, 36.10 Kukkola (Tiitu) 6-1 yv.
3. erä: 42.28 Mattias Mikulski 6-2 rl, 48.27 Tiitu (Kohonen) 7-2 tv, 50.16 Kukkola (Tiitu) 8-2 yv, 52.36 Moilanen (Tatu Väänänen) 9-2 yv, 55.36 Risto Töllikkö (Jami Manninen) 10-2.