TPS pilasi ex-luotsinsa debyytin uudessa seurassa – ”Lähellä kauden heikointa esitystä”

Esport Oilers yrittää kääntää kelkkaansa perjantaina Kooveeta vastaan. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Kuva: Anssi Koskinen
Kuva: Anssi Koskinen

Maanantai-iltana Miesten Salibandyliigassa pudotuspeliviivan tuntumassa taisteleva TPS sai vieraakseen sarjassa viidentenä majailleen Esport Oilersin. Hyvin samankaltaiset ryhmät pelasivat laadukkaan ottelun, jonka turkulaisryhmä vei lopulta nimiinsä numeroin 10-4 (2-0, 2-2, 6-2). Ottelu oli maanantain ainoa kamppailu Salibandyliigassa.

Täyden pistepotin myötä TPS seitsemänneksi takaisin pudotuspeliviivan yläpuolella. Oilersin sijoitus ei muuttunut.

Mihin ottelu ratkesi?
Hyvävauhtisen ottelun kaksi ensimmäistä erää edettiin tasaisissa merkeissä, mutta TPS oli erityisesti viimeistelyssä askeleen edellä. Kolmannessa erässä Oilers pääsi jo maalin päähän, mutta lopulta Palloseura karkasi viimeisellä kymmenminuuttisella ensin 5-3 johtoon ja sitten ratkaisi ottelun tehden kolme maalia 44 sekuntiin.

Ottelun hahmo?
TPS:n Miikka Sokka oli tehoton kaksi erää, mutta ratkaisi ottelun kolmannessa erässä tutkaparinsa Mikko Hautaniemen tuella. Joonas Koskinen oli jälleen kentän viihdyttävin ja ajassa 49:32 ottelun loukkaantumisen takia kesken jättänyt Tommi Kekkonen otti pienestä torjuntamäärästään huolimatta avainhetkillä muutaman huippukopin.

Oilersin maalivahti Tomi Ikonen oli tasaisen varma ja piti joukkueensa pitkään mukana ottelussa. Matias Kaartisen pallokosketus ja pelin kontrollointi oli välillä silmiä hivelevää, mutta tänään joukkueen muusta pelaajistosta ei tullut tarpeeksi tukea.

Ottelun puheenaihe?
TPS:n maalivahti Tommi Kekkonen joutui jättämään ottelun kesken kolmannessa erässä päähän kohdistuneen törmäyksen seurauksena. Osuman jälkeen Kekkonen pelasi vielä muutaman vaihdon, mutta joutui sen jälkeen päästämään kollegansa Pyry Luukkosen luukulle.

Viime päivinä Oilers-organisaation valmennustilanteen ympärillä on kuohunut ja pitkään TPS-leirissä vaikuttanut Teemu Varis debytoi tänään joukkueen penkin takana. Tilastojen mukaan valmentajan vaihtaminen vaikuttaa yleensä joukkueen suoritukseen positiivisesti ainakin lyhyellä aikavälillä, mutta tässä tapauksessa näin ei käynyt. Joulun alla vieraissa hopeamitalisti SSV:n 3-9 murskannut espoolaisjoukkue ei tänään osoittanut juurikaan taisteluilmettä tai peräänantamattomuutta ja mieleen jäi lähinnä muutama yksilösuoritus ehjän esityksen sijaan.

Variksen sopimus seuran kanssa julkistettiin perjantaina, joten valmistautumisaikaa tärkeään otteluun oli vain muutama päivä ja ulkopuolisen silmiin vaihdoksen ajankohta tuntuu täysin älyvapaalta. Mikäli vaihdos olisi tehty joulutauon aikana, olisi Varis kenties ehtinyt tutustua paremmin joukkueeseen ja tuoda omat elementtinsä peliin. Tänään espoolaisryhmä näytti hyvin epäorganisoidulta, vaikka pystyikin rakentamaan maalipaikkoja samassa tahdissa kotijoukkueen kanssa – ehkä kuvaavinta tämänhetkisestä tilanteesta oli se, että kaikille ryhmän jäsenille ei ennen alkulämmittelyä vaikuttanut olevan selvää kuka toimii ottelussa joukkueen kapteenina.

Kommentit:
– Hienoa, että pelaajat saivat onnistumisia nihkeän Loviisa-ottelun jälkeen. Kävi muutaman kerran kolmannessa erässä vähän tuurikin, TPS:n valmentaja Aki Vilander summasi ottelun.
– Hävittiin tänään silmämääräisesti 90 % kaksinkamppailuista. Ilmeisesti espoolaisessa joulukinkussa oli enemmän suolaa ja rasvaa kuin turkulaisessa, Oilersin valmentaja Teemu Varis veisteli.
– Oltiin koko ajan vähän edellä, Oilers ei tänään ollut terävimmillään. Nyt voidaan lähteä hyvällä fiiliksellä eteenpäin, TPS:n Miikka Sokka pohti.
– Tämänpäiväinen suoritus ei hirveästi lämmitä, mielestäni lähellä kauden heikointa Oilers-esitystä. Huonosti harjoiteltu joulutauko näkyi tänään otteissa, Oilersin Patrick Wardi kommentoi.

Tilastohuomiot:
TPS: Lauri Liikanen 2+1, Mikko Hautaniemi 1+2, Miikka Sokka 2+0, Joonas Koskinen 1+1. Tommi Kekkonen 14 torjuntaa.
Oilers: Sylvester Raikamo 1+1, Ilari Talvitie 1+1. Tomi Ikonen 23 torjuntaa.

Teksti: Jonne Lehtimäki, Turku

10 comments

  1. Tässä se nyt nähtiin. Pistä lapsi asialle ja tee itte peräs…

    Mikä ihmeen järki oli vaihtaa Heinonen tähän turun ihmeeseen? Heinonen olisi jatkanut samalla mallilla jolla tuli mm. murskavoitto SSV:stä. Varmaan osittain siksi, että oli nähnyt SSV:ssä, miten mestaruuksia voitetaan. Nyt tilalla on kaveri, jolla ei ole mitään näyttöjä.

    Siinä meni vähintään kotietu. Kiitos Jouni ja Hexi!

  2. Mitä näyttöjä Variksella on? Aivan liian ylimielinen omaan tasoon nähden. t. nähty Imatralla

  3. Huonosti harjoiteltu joulutauko näkyi, totesi siis Patrick Wardi. Eikö se kerro yllätystappion pohjimmaisen syyn. Ja Varis tuskin tunsi edes nimeltä kaikkia pelaajiaan parin treenin pohjalta, ei siinä ihmeitä voi saada aikaan. Ja seuran organisaatiostahan tällaiset huonosti harjoitellut joulutauot lähtevät.

  4. Öljymieheltä puuttui myös muutama avainpelaaja, mm. Oliver Wardi, Pajukoski, Pfitzner ja Riska.. Hieman täytyy turkulaisia kehua, hieno tunnelma eilisessä ottelussa ja kiva oli lähteä ensimmäistä kertaa vierasotteluun tällä kaudella!

  5. Poissa oli O. Wardi, Pfitzner ja Pajukoski. Varikselle annettiin vasta perjantaina mahdollisuus vaikuttaa harjoitteluun. Joulupyhien aikana eivät siis harjoitelleet, harkittu tappio, päätetty jo Heinosen aikana.

  6. Tapaamme jälleen pudotuspeleissä ja silloin se on eri Oilers joukkue
    Mutta minäkin ihmettelen, miksi Oilers on korvattu valmentaja, ei ole mitään järkeä

    Ilman Pfitzner ei ole teho

  7. Floorball1234:lle: Miten voi olla kovin paljoa eri joukkue? Eikö siirtoaika mene kohta umpeen ja muutenkin aika vähän on kovia pelimiehiä vapailla markkinoilla.