TPS:n naiset saa maalitykkinsä takaisin USA:sta

TPS:n naisten Salibandyliiga-joukkue saa tärkeän vahvistuksen. Koko syyskauden Yhdysvalloissa vaihto-oppilaana ollut Ella Alanko palaa turkulaisryhmän kokoonpanoon.

Classicin maalitykki Eliisan Alangon pikkusisko Ella oli Kaliforniassa puolisen vuotta. Turkuun hän saapui perjantai-iltana, joten viikonlopun pelit NST:tä ja PSS:ää vastaan ovat vielä kysymysmerkki.

– Vaihto meni tosi hyvin. Kalifornia on paikkana upea ja aika siellä menikin turhan nopeaan, koska osallistuin kaikkeen ylimääräiseen, liityin muun muassa koulun ultimatejoukkueeseen, Ella Alanko kommentoi TPS:n sivuilla ja jatkaa:

– Kukaan ei ollut ikinä kuullutkaan salibandystä, joten oli mielenkiintoista selittää ihmisille pelin ideaa ja sääntöjä. Reissasin myös niin paljon kuin mahdollista, ja pääsin myös käymään unelmieni matkakohteessa Havajilla. Nyt on hassu olo tulla takaisin Suomeen ja palata normaaliin arkeen. Toivottavasti pelitaidot eivät ole puolen vuoden aikana hävinneet täysin, koska into päästä pelaamaan ja osallistua joukkueen toimintaan on kova.

13 comments

  1. Eikö Usassa ole naisten liigaa? Eikös Yhdysvallat oo kuitenkin kansainvälisen liiton jäsen, eli onko vain miehissä maanlaajuinen liiga?

  2. Joo, kyllä säba on levinnyt rapakon taakse, siinä valossa Alangon kommentit aika outoja, tietysti voihan siinä olla alueellisia eroja. Jokatapauksessa miehissähän afl-liiga pyörii täyttä häkää neljän konferenssin sarjana, sitä en muista löytyykö joukkuetta kaliforniasta, mutta esim. Itärannikolla, keskilännessä ja michiganissa on vahvat joukkueet. Perinteisestihän mestaruuden on kuitannut Philadelphia Floorhacks, mutta tällä hetkellä piikkipaikalla on ennen kevät kierrosta Texas Carpenters. Kevään huipennushan New Yorkissa final four-lopputurnee, joka tunnetaan FloorPunchina.Lajin kehittyminen kuitenkin vaatii että se pääsisi osaksi yliopistojen NCCA systeemiä, toki joissain NAiA-collegeissa löytyy jo floorball-program.Uskon että jossain vaiheessa Suomestakin aletaan skouttaamaan stipendeillä pelaajia yliopistoihin.

  3. Onko puhtaasti amatööri meininki Yhdysvalloissa, ainakin joukkueet joutuvat hurjasti panostamaam matkustamiseen, kun ajatellaan välimatkoja? Kanadassa myös ymmärtääkseni kovast kasvava laji?

  4. Lollero! Älkääpä nyt hyvät ihmiset sitten kovin suurin joukoin menkö tuohon Bigd:n trolliin. Todellisuudessa jenkeissä on jotain satunnaisia paikallisia hallisarjoja ja silloin tällöin siellä täällä järjestettäviä turnauksia. Minkäänlaista valtakunnallista sarjaa ei ole tietääkseni edes aktiivisesti suunnitteilla.

    Lisätietoa kiinnostuneille löytyy usafloorball(piste)org -sivustolta.

  5. Höpsöä löpsö,kun noita Usafloorball sivuja tutkii tarkemmin, niin kyllähän Jenkeistä löytyy liittovaltiotason sarja, eikä vaan paikallisia pelejä. Lisäksi sieltä myös naisten joukkueita, maju mukaan lukien. Joten ei mitään trollia, joillakin vaan on aina tarve dissata kansainvälisestä salibandysta käytävää keskustelua. Täytyypi ihmetellä Alangon tietämättömyyttä, onkohan syksy mennyt opiskelijabailuissa? Pienellä perehtymisellä, esim. käymällä ko.sivuilla, olisi löytynyt joukkue, jossa olisi voinut pitää tuntumaa yllä ja treenata. Tietysti jos ei ole mahtunut joukkueeseen niin sitten eri asia, jenkithän tunnetusti kiven kovia urheilullisuudessa lajista riippumatta

  6. Olisko jollain mahdollisuutta ryhtyä pitämään blogia Usan salibandysta tänne pääkalloon samaan tapaan kuin nyt Saksan bundesliigasta? Luulis jengiä kiinnostavan nää kansainväliset jutut, kuten floorball-termistä keskustelu osoitti

  7. Yleensäkin blogit olisivat tervetulleita meille salibandyä fanittaville. Samoin kunnolliset otteluennakot. Kaikki mikä lisää lajitn kiinnostavuutta, taustoittaa joukkueita ja pelaajia.
    Negatiiviset jutut kiinnostaa mutta voisiko salibandy olla poikkeus? Voitaisiin tässäkin erottua muista lajeista.

  8. Hienoa, että Alanko löysi ultimaten USA:ssa ollessaan. Erinomainen peli, missä vapaiden pelaajien liike on avainasemassa, koska koko peliajatus perustuu tähän enemmän kuin missään muussa lajissa. Muutenkin pieni tauko omassa lajissa voi olla vain hyväksi, kunhan kuntoaan pitää muuten yllä.

  9. Kyllä se huippu-urheilussa on aika poikkeuksellista, että huilaa puolivuotta heitellen frisbeetä, ei varmaan tepsin valmennusjohto ole tällaista odottanut tuolta Jenkkilän reissulta, jokseenkin käsittämätöntä että kovan luokan salibandypelaaja hakeutuu vaihtoon, jonnekkin missä ei ole mahdollista edes tahkota omaa lajia. Opiskelun ja vaihdon ymmärtää, kun amatöörilajista puhutaan tällä hetkellä vielä, muuta miten se on hoidettu, niin huh huh, ja vielä julkisuudessa tästä leveillään. En haluais olla tepsin koutsin housuissa, ois nimittäin verenpaineen katossa

  10. Kyllä naisten liigassa on sitten vastapainoksi aika monia pelaajia,jotka laittaa salibandy ensisijaiseksi, tai jopa keskittyvät kokonaan urheiluun. Saati sitten Kippilän&co sukupolvi, joka voi vielä urallaan ehtiä nähdä ammattilaisuuden, jos ei Suomessa, niin sitten Ruotsissa tai Sveitsissä.

  11. Eikös vastaava tapaus löydy miestenkin liigasta, kun Josban Joona Gröhnin hillui syksyn Etelä-Koreassa, ja eikun suoraan Pelaavaan kokopanoon ilman treeniä sieltä palattuaan. Käsittämätöntä!!! Josbsn tapauksessa oman mausteensa lisäsi soppaan kun lajilegenda Moilasta ei otettu joukkueeseen, kun oli saanut selkänsä kuntoon,ja treenattuaan,vedoten kaverin ikään.Tälläisset keissit vaan syö lajin uskottavuutta huippu-urheiluna.