Urheilusanomat: Liigan kaikkien aikojen toiseksi kovin maalitykki lopettaa

Sami Nyman jatkaa maalitehtailuaan kakkosdivarissa. Arkistokuva: Topi Naskali

Nokialta Classiciin siirtynyt Sami Nyman ehti tehdä tällä kaudella pelaamissaan 10 ottelussa tehot 6+5. Kuva: Topi Naskali
Nokialta Classiciin siirtynyt Sami Nyman ehti tehdä tällä kaudella pelaamissaan 10 ottelussa tehot 6+5. Kuva: Topi Naskali

Koko Salibandyliigan runkosarjan historiassa toiseksi eniten maaleja tehnyttä Classicin Sami Nymania ei ole näkynyt viime peleissä Classicin kokoonpanossa. Liigakentille paluulle oli pieni takaportti, mutta Nyman kertoo Urheilusanomille, että lopettaminen on varma.

– Tilanne on nyt se, että olen laittanut pillit pussiin pelaamisen osalta. Paluulle oli vielä pieni takaportti, jos tulisi loukkaantumissuma tammikuun alkupuolella, mutta nyt näyttää siltä, että kentille ei ole enää paluuta, Nyman kommentoi lehdelle.

Hänen mukaansa salibandy on mennyt ammattimaisempaan suuntaan, ja tapahtumia on joka päivä. Kiinteistövälittäjälle pelaaminen ja siviilielämä on käynyt mahdottomaksi yhdistää.

– Syynä on kokonaispaketti: työt ja perhe-elämä. Minulla on puolitoistavuotias tyttö ja toinen lapsi tulossa.

Nyman on koko liigan runkosarjan historian maalitilaston kakkonen 380 maalillaan. Edellä on vain hiljattain 400. maalinsa tehnyt SPV:n Mikko Kohonen.

Kaikkien aikojen tehotilastossa Nyman on sijalla neljä tehoin 380+205=585. Ohi on nousemassa viidentenä oleva Lassi Vänttinen, jolla on kasassa 581 tehopistettä.

– Se tässä kauhistuttaa. Hän on siitä monta vuotta huudellut. Tähän asti olen pystynyt pitämään hänet takana, mutta nyt näyttää pahalta.

Nymanin uraa voi muistella esimerkiksi oheisesta toissa kaudella julkaistusta Pääkallohaastattelusta, kun kasassa oli 335 liigamaalia.

4 comments

  1. Juupajoelle, en muista kyllä yhtään lopettamista ennen tätä, loukkien takia ura on ollut katkolla liiankin moneen otteeseen. Tsemiä nyhvelle uran jälkeiseen elämään. Hieno ura, harmi että loukit leimasi uraa ja liian usean huippupelurin tavoin ura jäi liian lyhyeksi, mutta ehkä sitten tulevaisuudessa laji elättäisi usempaa pelaajaa että nähtäisiin kapasen, latvalan ja nummeliinin tapaisia liigajyriä säbänkin puolella, juniorit ovat tulevaisuus mutta itse näkisin mielelläni vähän ”vanhempiakin” ukkoja näyttämässä nuorille mallia ja jakamassa kokemustaan…