Vajaamiehinen KrP kuritti Josbaa – Johansson yltyi hirmutehoihin

Nokian KrP:n maaliruisku Henri Johansson yrittää nöyryyttää maalivahteja viikonloppuna Tallinnassa. Kuva: Mikko Hyvärinen

Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Joensuussa sunnuntaina pelatussa Salibandyliiga-ottelusta ei panosta puuttunut. Kotijoukkue Josba ja vierailija Nokian KrP tarvitsivat pisteitä kipeästi omassa taistelussaan sarjasijoituksista. Ottelu päättyi Nokian 2-6-voittoon (1-2, 1-4, 0-0), vierailijoiden hienon puolustustaistelun tuloksena.

Ottelun lopputuloksella ei ollut suoraa vaikutusta sarjataulukkoon: Josba on edelleen seitsemäntenä 19 pisteellään ja KrP karsijan paikalla kahdentenatoista. Pisteet kuitenkin nostivat nokialaiset kolmen pisteen päähän vielä kuivilla olevasta NST:stä.

Ottelun kuvan pystyi päättelemään jo ennen pelin alkua. Vain reilun kahden kentällisen voimin Joensuuhun saapunut KrP karvasi matalalta ja pyrki samalla laskemaan tempoa. Josban tehtävä oli pitää palloa ja tarjota vastustajille paikkoja vastahyökkäyksiin. Tämä tuottikin tulosta kotijoukkueen lähtiessä pelaamaan nokialaisten pillin mukaan. Ensimmäiselle erä tauolle mentiin vielä lukemissa 1-3. Josban kuitenkin hakatessa päätänsä KrP:n mökkiin, vierailijat viimeistelivät 2-6-loppulukemat jo toisessa erässä. Kolmannessa erässä kummallakin oli vielä paikkansa, mutta lukemat eivät enää muuttuneet.

Henri Johansson oli aivan omaa luokkaansa ja näytti kuinka joukkuetta kannatellaan. Josban puolustajat olivat ajoittain helisemässä todella pahasti, kun Johansson sai pallon itselleen. Herra oli mukana kaikissa paitsi yhdessä vierasjoukkueen maaleista.

Menneellä viikolla kohun keskellä pyörinyt KrP ja joukkueen valmentaja Heikki Luukkonen tuntuivat roikkuvan löysässä hirressä ennen ottelua. Kausi on mennyt alakanttiin ja tappio Josbaa vastaan olisi käytännössä suistanut joukkueen liigakarsintoihin. Nyt joukkue ja sen valmentaja saivat hieman hengitystilaa sekä vielä pienen mahdollisuuden nousta kuiville karsinnoista.