Video: Classic-Oilers kaikki maalit – Savosen taidokas rankkari säväytti

Krister Savonen pyöritteli Tomi Ikosen täysin kahville rankkarista. Kuva: Topi Naskali

Krister Savonen pyöritteli Tomi Ikosen täysin kahville rankkarista. Kuva: Topi Naskali
Krister Savonen pyöritteli Tomi Ikosen täysin kahville rankkarista. Kuva: Topi Naskali

Tampereen Classic kaatoi Esport Oilersin Salibandyliigan illan toisessa ottelussa lukemin 8-5(3-2,3-2,2-1). Kotijoukkueen tehokkaimpana hääri tuttuun tapaan Lassi Vänttinen tehoin 1+2. Ottelun sykähdyttävimmät hetket esittelivät komean kääntösyötön tarjoillut Jussi Piha sekä viimeisellä minuutilla juonikkaan rankkarin laukonut Krister Savonen.

19 comments

  1. Huikee rankkari, pehmeet kädet. Jaksaiskohan joku väsätä top5 rankkumaalit kaikista maalikoosteista?

  2. Äänet päälle niin kuulet, että pilli soi paljon ennen kuin pallo on maalissa. Hieman hättäinen vihellys, mutta noin se menee sääntöjen mukaan.

  3. Jep vihellys kuului, mutta mulla ainakin tökki tänään pätkän katselu? että vihellys kuulu sen jälkeen ku pallo oli jo maalissa. Mut aika sama ku ei ratkaissut mitään. Talvitieltä kyll ”komea” halon hakkuu, ei nosta mun silmis ton kaverin osakkeita:-)

  4. Rankkariin johtaneessa tilanteessa (1) pallo löytyi tilanteen päätteeksi maalista, (2) selvästi läpiajossa olevaa pelaajaa rikottiin ja (3) puolustuvalla joukkueella oli tyhjä maali.

    Sattumalta juurikin viikonloppuna KHL:ssä (eli jääkiekon puolella) Kovalchuk oli vastaavanlaisessa tilanteessa. Kiekko ei koskaan mennyt maaliin, mutta muuten tilanne vastaa em. kohtia (2) ja (3). Tuomariston päätöksellä tilanteesta tuomittiin silti maali rikotulle joukkueelle. Mielestäni oikea päätös.

    Täällä salibandyn puolella sen sijaan 100 % varma maali voidaan näemmä härskillä kirvesiskulla vaihtaa rankkariksi, jonka onnistumisprosentti lienee luokkaa 50 %?

    Ei ihme, että Piha kävi vähän kyselemässä..

  5. jaa, voittomaali tehtiin sitten alueelta survomalla, noo, tämän verran pitää kotijoukkueelle sallia

    talvitie rikkoi asiallisesti, ei sattunut mutta maaliakaan ei tuosta varmasti tehdä. eli jos rankkarista 50% todennäköisyydellä sisään ja sitten jos ei osu niin vielä yv:stä 50% mahdollisuus onnistua, tekee 75%, turha maaleja nyt on ainakaan hyväksyä jos pallo ei mene maaliin, toki tässä hätäinen vihellys

  6. … Ei kyllä auennut Hemulin kommentti yhtään. Kai tajusit, että tuomari hölmöili ja katkaisi pelin liian aikaisin.

  7. Samaa katsoin, että alueelta lapioitiin maali. Siellä oli tosin ihan samaan aikaan sekä hyökkääjä että vastustajan puolustaja, eikä kumpikaan tainnut estää maalivahdin liikkeitäkään yhtään – hyvin tilanteenlukua tuomareilta hyväksyä maali?

  8. No eihän sitä palloa pelannut puolustaja ollenkaan, selvä tuomarivirhe mutta näitähän tulee toki.

    Vastaavasti Savonen leipoi palloa takaisin päin, mutta eivät viitsineet hylätä kun hätäilivät rankkarin vislaamisessa.

  9. Ei nyt oikein liity aiheeseen, mutta tuohon edelliseen kommenttiin, kun susijengin kannattajat saivat tunnustusta totesi hän että ”se yks tepsin kannttaja pitäisi palkita” -9v

  10. Semmoinen pointti rankkariin, että rankkarivirheessä ei ole ns hyötyä. Näin kertoi meikää paremmin säännöt tunteva. Eli rankkari on vihellettävä heti, kun rike tulee ja peli pysähtyy siihen. Vihellys meni siis oikein.

  11. Mitä jos hevosmiesten tietotoimiston sijaan luettaisi niitä sääntöjä ihan itse?

    509 Siirretty rangaistuslaukaus (807)
    1) Siirretty rangaistuslaukaus on tuomittava, mikäli tapahtuu rike, josta tuomitaan rangaistuslaukaus mutta rikotulla joukkueella on rikkeen jälkeen pallo hallussaan ja maalintekotilanne on edelleen meneillään.

    2) Siirretyn rangaistuslaukauksen yhteydessä rikotulla joukkueella on mahdollisuus jatkaa hyökkäystä, kunnes välitön maalintekotilanne on ohi.