Miehet

Video: Näin Teuvo Teräväinen dominoi salibandyn junnupeleissä

05.01.
2014
Miehet
Kuvakaappaus: YouTube

Kuvakaappaus: YouTube

Jääkiekon Suomen pikkuleijonien kapteeni Teuvo Teräväinen on johdattanut joukkueensa hienoilla suorituksillaan sunnuntain MM-finaaliin Ruotsia vastaan. Nuorempana Teräväinen pelasi jääkiekon lisäksi salibandyä, ja hänen poikkeuksellisista taidoistaan löytyy arkistosta videonäyte myös matolla.

MTV Sportin studiossa muun muassa Juhani Tamminen on ehtinyt analysoida Teräväisen jääkiekon pystyä peliasentoa ”täydelliseksi salibandyn peliasennoksi”. Urheilusanomat teki Jokereiden hyökkääjästä syksyllä ison henkilökuvan otsikolla ”Säbäjätkä”.

Esimerkiksi kaudella 2008-09 Teräväinen ehti jääkiekon ohella pelata Tapanilan Erän C-junioreissa 15 ottelua kovin tehoin 36+21=57. Kevään 2009 SM-lopputurnauksen välierässä syntyi tehot 4+1 ja finaalissa 3+3.

Oheiselta YouTubesta löytyvältä videolta voi katsoa Teräväisen näytteen muutaman vuoden takaa. Kulmassa vastustajiaan pujotteleva pellavapäinen numero 94 erottuu videon alusta alkaen. Kannattaa katsoa esimerkiksi taitava viimeistely ilmasta ajassa 3.20.

Timo Mäkynen
Twitter: @tirsamaa