Wirmo nujersi Salban – ”Johtaja astui koppiin”

Kasperi Kantonen (oik.) nähdään jälleen Wirmon keltaisessa peliasussa. Arkistokuva: Jarmo Jokila

Petteri Huuskonen (vas.) ja Kasperi Kantonen olivat Wirmon voiton takuumiehiä. Kuva: Jarmo Jokila
Petteri Huuskonen (vas.) ja Kasperi Kantonen olivat Wirmon voiton takuumiehiä. Kuva: Jarmo Jokila

Wirmon kauden paras kolmas erä toi joukkueelle lauantaina 5-1-kotivoiton Rauman Salbasta. 484 katsojaa näki vauhdikkaan divariottelun, joka olisi voinut päättyä samoin lukemin myös toiseen suuntaan.

Wirmo on sarjassa seitsemäntenä. Matkaa kärkeen on neljä ja putoamisviivaan kolme pistettä. Salba pysyi edelleen kiinni nousukarsintapaikassa, vain kaksi pistettä Wirmon yläpuolella.

Ottelun ratkaisu?
Keni Kivilä hankki Wirmolle rankkarin, kun päätöserä oli vanhentunut vain viisi sekuntia. Tilanne oli siinä vaiheessa 1-1. Juho Lehtonen leipoi rangaistuslaukauksen varmasti verkkoon, ja pian perään osui Tepsin liigaringistä Wirmossa lainalla oleva Kasperi Kantonen. Se lamaannutti Salban, joka oli siihen saakka vienyt peliä. Wirmon neljännestä ja viidennestä maalista huolimatta Salba haki ryhdikkäästi kavennusta infernaalisen huutomyrskyn keskellä – siinä onnistumatta.

Ottelun hahmo?
Mikael Aromaa torjui Wirmon maalissa 28 kertaa ja oli yhdessä kahden maalin Kasperi Kantosen kanssa kentän ykkösduo. Aromaa piti Wirmon mukana pelissä varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Varsinkin Tomi Lahti tuskastui, kun jokaisen viimeistely-yrityksen jälkeen eteen ilmestyi joko Aromaan käsi, jalka tai kypärä.

Ottelun puheenaihe?
Molemmat joukkueet kärsivät loukkaantumisista. Wirmo oli saanut riveihinsä ensimmäisen kerran tällä kaudella entisen kapteeninsa Petteri Huuskosen, joka taipui pitkän taivuttelun jälkeen keikkahommiin. Jatko on auki, mutta lauantain esityksen perusteella Huuskonen mahtuu kirkkaasti Wirmon ryhmään seuraavissakin peleissä. Peliaikaa tuli yli puoli tuntia, kun Wirmo pelasi pitkät tovit kahdella pakkiparilla.
– Kun johtaja Huuskonen astui koppiin, joka jätkä kasvoi neljä senttiä, velmuili Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen The Cassun jälkipelihaastattelussa.

Kuva: Jarmo Jokila
Kuva: Jarmo Jokila

Kommentit:
– Tällaisten asioiden takia sitä salibandysta nauttii. Lähes 500 katsojaa, suuri osa heistä äänekästä oman kylän väkeä. Ja sitten vielä voitto tällaisen taistelun jälkeen. Loistavaa! tuumi Huuskonen.
– Niin se menee, että kun itse ei tee, kaveri iskee jossain vaiheessa. Hyvä taistelu, mutta varsinkin kärkimiehiltä olisin odottanut tehoja. Sunnuntaina on uusi mahdollisuus Welhoja vastaan, tästä ei jäänyt käteen mitään. Hieno tunnelma, erityiskiitos meidän fanibussilaisille, sanoi Salban päävalmentaja Juha Mäkilä.
– Kauden paras kolmas erä, ehdottomasti. Hienon alun jälkeen saimme voimaa puolustaa nöyrästi. Aromaa oli eri omainen, mutta iso kiitos kuuluu kaikille jätkille, jotka uskoivat loppuun asti voittoon ja tekivät töitä sen eteen, näki Wirmon käskyttäjä Petri Seppinen.
– On hienoa olla mukana joukkueessa, jonka matseissa on tällainen kotiyleisö. En saanut liiga-Tepsissä peliaikaa, joten mahtava juttu, että pääsin tänne, tuumaili Kasperi Kantonen.

Tilastohuomiot:
Wirmo: Kasperi Kantonen 2+0, Joni Valtanen 1+1, Mikael Aromaa 28 torjuntaa (6+11+11)
Salba: Niko Kaerla 1+0, Jani Lehtoniemi 0+1, Petri Elo 18 torjuntaa (0+12+6)

Linkit:
Jarmo Jokilan ottelukuvat

6 comments

  1. Hienoa draamaa. Vierailijat hallitsee, mutta lopussa kotijoukkue kävi tekemässä maalit.

    Tiukoissa väännöissä pallon hallinta ei näytä riittävän, vaikka paikkojaan luotii vähintään kiitettävästi.

    Kävikö niin, ettei Salba osannut iskeä Wirmon heikkoon kohtaan? Sarjan toimivampaan puolustuspeliin on kompastunut pari muutakin nippua tällä kaudella..

    Oikeastaan ihan epäreilu taktiikka: eka eivät lähde maalintekokisaan ollenkaan mukaan, mut lopussa takki kääntyy. Tekevät kovalla prosentilla pari ja pisteet menee kaverille siinä samassa. Ne vei meidän tikkarin.. Onko toi edes reilua 😉

  2. Olisiko syytä ottaa yhteyttä Urheilun Oikeusturvalautakuntaan?

  3. Wirmoa vastaan pelaaminen on ikävää, koska joukkue puolustaa yleensä erittäin kurinalaisesti. Kun siellä pelasi eilen vielä Huuskonen ekaa kertaa tällä kaudella, ei tilaa ollut. Salba pyöritti ajoittain pitkiä pätkiä näennäisesti, mutta keskustasta, parhaalta sektorilta, se ei päässyt laukomaan juuri lainkaan.

    Veikkauksena muuten, että Divarin voittaa tällä kaudella 35 pisteellä ja sillä nousee liigaan. Se on aika vähän, kun maksimi olisi 52. Ja putoajalla tulee olemaan sellaiset 22-23 pongoa. Kertoo sarjan tasaisuudesta.

    Liigakarsintaan mennään 32-34 pinnalla.

  4. ”Oikeastaan ihan epäreilu taktiikka: eka eivät lähde maalintekokisaan ollenkaan mukaan, mut lopussa takki kääntyy. Tekevät kovalla prosentilla pari ja pisteet menee kaverille siinä samassa. Ne vei meidän tikkarin.. Onko toi edes reilua ;)”

    Onhan se tietenkin epäreilua kun toinen joukkue voittaa.. Pelataan jatkossa kaikki ottelut 0-0 ja maalintekijöille tikkari, mutta ei tulosta tauluun. Ei tule sitten sitä harmitusta.

    Onhan tuo Wirmon taktiikka todella vastustajaa kunnioittamaton ja epäreilu, alla vielä pari lainausta tästä ”totuudesta”;

    Pääkalloennakko SPV-SSV – ”Pelit voitetaan hyökkäämällä, mestaruudet puolustamalla”

    Bisons-luotsi Greg Gibson: “Puolustamalla voitetaan mestaruuksia”

  5. Ok, kommentti oli ironiaa… Ilmeisesti pitää harjoitella tuota huumorinlajia lisää.

    Wirmo oli joukkueena juuri numeroiden verran parempi. Pelasi viisaasti ja otti pisteet. Kypsä esitys.

    Wirmon vastaan on tylsä pelata siksi että se antaa ensin vastustajan yrittää, mutta lopussa korjaa pisteet 😉

    Divari on tasainen, se on hienoa!

  6. Wirmo ilmeisesti pelaa kuin Suomen nuoret Malmossa. Monessa mielessä. Ja tulosta tulee.

    Nöyrästi joukkueena taktiikan mukaan, kova itseluottamus kestää loppuun asti. Hienoa nähdä miten hyvällä taktiikalla vaann tulee parempaa tulosta. Rakennatko yksilöiden varaan vai joukkuepelaamisen varaan?