Wirmo tyrmäsi PSS:n päätöserässä – ”Näytimme luonnetta”

SBS Wirmo pelasi viime kaudella kakkosdivisioonassa. Nyt kolme kierrosta ennen sarjan loppumista, se johtaa Divaria. Arkistokuva: Jarmo Jokila

Arkistokuva: Jarmo Jokila
Arkistokuva: Jarmo Jokila

Wirmon loistava päätöserä PSS:aa vastaan käänsi tasaisen ottelun lopulta mynämäkeläisille. Maalaiset veivät sen 5-0 ja koko ottelun 9-5 (2-2, 2-3, 5-0). Wirmo nousi voitolla Divarissa kuudenneksi. PSS:lla on saman verran pelejä ja neljä pistettä vähemmän.

Ottelun ratkaisu?
PSS johti peliä kahden erän jälkeen 5-4. Ei olisi ollut pelitapahtumiin nähden vääryys, jos vierailija olisi ollut pidemmällä karkumatkalla. Päätöserässä Wirmon rullasi heti alkuun rinnalle, kun Keni Kivilä napautti pelin tasoihin. Reilu minuutti siitä, ja asialla oli Kasperi Kantonen. Wirmon kuudes jäi lopulta voittomaaliksi, kun PSS ei onnistunut millään enää ohittamaan Mikael Aromaata.

Ottelun hahmot?
Kivilä teki kaksi Wirmolle tärkeää maalia paraatipaikaltaan, maalivahti Jesse Johnssonin nokan edestä. Kotiyleisön suurimmat sympatiat keräsi kuitenkin Kalle Vuorinen. Atleettinen puolustaja keräsi kauden suurimmat minuuttinsa, kun hän luuti Petteri Huuskosen pakkiparina. Vuorinen pelasi pallollisena yksinkertaisesti ja dominoi pallottomana sekä Wirmon maalin edustaa että kulmia.

PSS:n parhaiksi palkintoraati nosti Oliver Järvisen ja muutaman maukkaan pelastuksen tehneen maalivahti Johnssonin.

Ottelun puheenaihe?
PSS pääsi pelaamaan ottelussa viidesti ylivoimaa Wirmon jäähyn aikana, ja lopussa lisäksi tuloksetta kolmisen minuuttia ilman veskaria. Se teki vain yhden maalin, mikä harmitti PSS-käskijä Jere Kinasta.
– Yleensä ylivoimapelin tehokkuus on ollut meillä paljon parempaa. Wirmo puolusti hyvin, mutta olisi meidän pitänyt tehdä ainakin pari enemmän.
Wirmo sai pelissä yhden ylivoiman ja käytti sen avauserässä hyväkseen.

Kommentit:
– Tyytyväinen olen niin joukkueen kuin omaankin peliin. Jätkät vierellä olivat vaihtuneet viime pelistä, mutta sillä ei merkitystä ollut. Tässä jengissä kaikki ovat laatujätkiä. Näytimme taas sitä luonnetta, kun pienten ongelmien jälkeen pelasimme mahtavan kolmannen erän, sanoi Wirmon sentteri Mikael Santanen.
– Maalien edustoilla tämä peli ratkesi. Wirmo oli niissä selvästi edellä. Tasainen matsi, sellainen maalin peli, jonka mekin olisimme voineet voittaa. Kaikki kunnia kuitenkin Wirmolle, joka pelasi hyvin. Paljon on sen pelaaminen syksystä kehittynyt, tuumi PSS:n päävalmentaja Jere Kinanen.
– Keskityimme välillä turhaan asioihin, joihin emme pelissä voi vaikuttaa. Onneksi saatiin ajatukset oleelliseen ja tultiin nälkäisinä kolmoserään. Ei tässä sarjassa saa mitään, pisteet pitää ottaa. Oli halua ja nöyryyttä, se toi tuloksen, sanoi Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen The Cassun jälkipelihaastattelussa.
– Vähän erilaista tämä on kuin viime vuonna vitosdivarissa. Hieno voitto, maukkaalta maistuu, kommentoi Wirmon puolustaja Kalle Vuorinen.

Tilastohuomiot:
Wirmo: Keni Kivilä 2+0, Matti Alivuotila 2+0, Mikael Santanen 1+1, Joni Peltola 1+1, Hannes Kari 0+2. Mikael Aromaa 20 torjuntaa (7+7+6).
PSS: Erkko Vaniala 1+0, Rein Kivi 1+0, Iiro Liede 1+0, Miro Anttila 1+0. Yhden Wirmo teki omiin. Jesse Johnsson 21 torjuntaa (11+4+6).

10 comments

  1. Jos PSS:n nuori joukkue pysyy kasassa, Kinanen nostaa sen liigaan viimeistään keväällä 2016.

  2. Hessu; harmi vaan että Kinanen lähtee tämän kauden jälkeen.

  3. Mihin se lähtee? Teneriffalle lomalle, vai? Jos lähtee niin miksi? Tekee hyvää duunia, joten onko soppari sovittu muualle? Tuleeko Iiro puikkoihin?

  4. Jos Porvoolla on noin paljon päästettyjä ja vähän torjuttuja ja niissäkin useita loistotorjuntoja, niin miten huonoja Porvoon pakit on jos maalivahdin pitää pelata loistavasti että ei menis yli kymmentä omiin.

  5. Omaan silmiin pisti ottelun aikana kentällä ollut punainen vilkkuva keila.. Todella ”huomattava” tapaus.

  6. Hienoa peliä Wirmolta, ja miksei vastustajaltakin. Wirmossa kova usko omaan tekemiseen ja selvästi löytänyt oman tyylinsä. Tulostakin tulee. Vastustajalla näennäistä hallintaa, mutta välissä Kivilä/Alivuotila käy napsauttamassa maalin.

    Näin tasaisessa sarjassa kasettien punninta alkaa jo nyt. Hauska seurata kuka vie, pystyykö joku parantamaan selvästi tahtiaan vai tuleeko hyytymisiä?