Classicilta komea nousu sirkusottelussa – ”Takaa-ajovaiheessa saatiin yleisöltä tärkeään paikkaan apuja”

Jarkko Rantala jyrähti "tavan vuoksi" toisella erätauolla ja Classic nappasi 9-7-kotivoiton, 6-0 päättyneen viimeisen erän turvin. Kuva: Topi Naskali

Classic nousi komeaan kotivoittoon erinomaisen kolmannen erän turvin. Kuva: Topi Naskali

NST ja Classic näyttivät 1650-henkiselle tamperelaiskatsomolle, mistä miesten salibandyliigan sirkusottelussa on parhaimmillaan kyse. Lappeenrantalaisilla oli hirmuinen toinen erä, kun joukkue viimeisteli viisi maalia ja jätti Classicin nollille. Classic laittoi kuitenkin paremmaksi. Kolmannen erän maalit olivat kotijoukkueelle 6-0 ja päättivät ottelun 9-7 (3-2, 0-5, 6-0) tulokseen.

Ottelu vaikutti erityisesti NST:n pudotuspelisuunnitelmiin. Voitolla joukkue olisi noussut kiinni viimeiseen pudotuspelipaikkaan ohi Tapanilan Erän. Mahdollisuudet ovat kuitenkin yhä olemassa. Voitolla Classic vankisti asemiaan sarjakärjessä, jossa joukkue on kolmen pisteen erolla yhden ottelun vähemmän pelanneeseen Jyväskylän Happeeseen.

Mihin ottelu ratkesi?
Yhteen salibandyotteluun mahtuvat mahalasku ja täydellinen flow – molemmille joukkueille. Pekka Niemisen vaihto pois Classicin maalilta ei sekään auttanut, kun lappeenrantalaiset onnistuivat yhteensä viidesti. Kolmannessa erässä tapahtumat kääntyivät täysin päälaelleen. NST passivoitui ja kokoonpanomuutoksia tehnyt kotijoukkue iski kolme maalia puoleentoista minuuttiin. Classic sai ottelun hallinnan, viimeisteli kuusi maalia ja eteni 9-7 voitoon.

Ottelun hahmo?
Krister Savonen oli tänään kotijoukkueen pirteimpiä ja aloitti Classicin nousun yhdellä illan komeimmista maaleista. Toisen erän NST-vyörystä parhaiten selvisi Jussi Pihan johtama kakkoskenttä. NST:n tehokkain oli Jarkko Nurmela, joka oli mukana viidessä lappeenrantalaismaalissa.

Ottelun puheenaihe?
Sirkusottelun kaltaista kakkoserää ei ole tällä kaudella totuttu Tampereella näkemään. NST yllätti kaikki toisessa erässä, kun joukkue onnistui lähes paikasta kuin paikasta. Toisen erän komento oli täydellisesti vierasjoukkueen, vaikka Classic piti palloa. Pelin hallinta voi kuitenkin kääntyä täysin päinvastoin ja kolmannessa erässä oli NST:n vuoro jäädä jyrän alle. Salibandysirkus jäi varmasti myös pelaajien mieleen. Kolmannessa erässä lähes koko yleisö taputti seisaaltaan molemmille joukkueille kiitokseksi illan jännitysnäytelmästä.

Kommentit:
– Meidän hallinta toisessa erässä oli näennäistä. Nykyaikana pitää myös hyökkäyspelissä vähän uhrautua. Joukkueiden puolustuspelaaminen on parantunut sen verran, että laidoilla odottelu ei riitä. Kolmanteen erään tehtiin kokoonpanomuutoksia, pelaajien etäisyydet pienenivät ja herättiin eloon. Takaa-ajovaiheessa saatiin yleisöltä tärkeään paikkaan apuja, Jarkko Rantala kiitti äänekästä tamperelaisyleisöä.
– Kyllä siinä tuli vähän jännäkakka housuun. Ei uskallettu mennä enää lähelle vastustajaa ja kun viiden metrin päässä seisoo, niin vaikea on peittää. Ei ole tämä joukkue tainnut olla tällä kaudella neljän maalin johdossa, että oli tämä vähän uusi tilannekin, totesi NST:n Petri Heino.

Tilastohuomiot:
Classic: Lassi Vänttinen 2+1, Jussi Piha 0+3
NST: Jarkko Nurmela 2+3, Anssi Tikkanen 1+1, Arto Vainikainen 1+1

Linkit:
Kuvia sirkusottelusta