Divarin putoajat selvillä – länsirannikon paikalliskamppailut katoamassa

Eri suuntiin. SalBa pelaa ensi kaudella Salibandyliigaa, Ilves kakkosdivaria. Kuva: Elmeri Elo

Eri suuntiin. SalBa pelaa ensi kaudella Salibandyliigaa, Ilves kakkosdivaria. Kuva: Elmeri Elo
Eri suuntiin. Valkopaitainen SalBa pelaa ensi kaudella Salibandyliigaa, Ilves kakkosdivaria. Kuva: Elmeri Elo

Kun Hämeenlinnan Steelers kaatoi eilen kotonaan miesten Divarissa M-Teamin, se varmisti viimeisenä joukkueena sarjapaikkansa myös ensi kaudelle. Alaspäin kakkoseen matkaavat Karhut, FBC Turku sekä kaikki ottelunsa hävinnyt, viime kaudella vielä liigaa pelannut Ilves.

Sarjanousija FBC Turun tai Ilveksen putoamisia ei voi joukkueiden ennen kauden alkua kokemat menetykset huomioiden pitää jättiyllätyksinä, mutta Karhujen odotettiin taistelevan paikoista sarjataulukon toisessa päässä. Lukuisat niukat tappiot johtivat kuitenkin siihen, että FBT Porin nimellä vielä kaudella 2011-2012 Salibandyliigaa pelannut porilaisjoukkue hakee tasaisen sarjan päätteeksi vauhtia kakkosdivarista.

Länsirannikon paikalliskamppailut harvenevat ensi kaudeksi, kun FBC:n ja Karhujen putoamisten lisäksi Rauman SalBa nousi ylöspäin Salibandyliigaan. Mynämäkeläinen hienon kauden pelannut sarjanousija SBS Wirmo on siis ensi kaudella ainoa länsirannikon joukkue Divarissa, mikäli karsinnoista ei nouse jokin joukkue ylöspäin.

13 comments

  1. Ei olis Leino kannattanu lähteä huutelemaan toisille (Salballe)
    Kolahti omaan nilkkaan ja pahasti?

  2. noni Karhut ja Leino sai sitä mitä tilas. Karhuilla olis ollu vaikka liigakarsintoihi mahkut mutta jos osa pelaajista ei välitä urheilullisuudesta tippaakaan niin kakkosdivariki on väärä paikka. Porin puuhastelua seuranneet varmasti tietää kenestä puhun ja valmentajasta en viitti edes sanoo mitää.

  3. Mielenkiintoista lukea M-Teamin Twitteriä

    Ensimmäinen häviö Iittalasta lukemin 5-4 ja näin @steelersjsb säilyy #divari’ssa. ”Vanha velka” on nyt kaiketi maksettu

    M-Team pudotti Steelersin edeltäjän Trackersin liigasta ja olisi eilisellä voitolla ajanut Steelersin kuilun partaalle pudota kakkosdivisioonaan.

  4. Siis tää jotenkin on tutun oloinen kaava. IFK tippuu Liigasta..hirvee uho me pelataa ens kaudella mestaruudesta, tippuu kakkoseen (Ja hajoitetaan)
    HaKi tippuu liigasta, seuraavalla kaudella tippuukin kakkoseen (hajoitetaan) Onko Ilveksen vuoro joutua hajoitetuksi??

  5. Viking1:
    HaKi ei tippunut kakkoseen, vaan luovutti sarjapaikan Tiikereille. Käsittääkseni HaKin silloisesta juniorijoukkueesta (pelasivat 4- tai 5-div) tuli HaKin ”edustus”. Kyseinen joukkue on kovaa vauhtia tekemässä paluuta ylemmille sarjatasoille, taitavat olla 3. div kärjessä tällä hetkellä.

    Ja kyllä, samaa mieltä tuosta että tutun oloinen kaava on…!

  6. Jutussa on virhe.
    SalBan suora nousu ei ole vielä saletissa.
    Viimeisellä kierroksella SalBan on saatava ainakin yksi piste varmistaakseen suoran nousun.
    Jos Welhot voittaa viimeisellä kierroksella ja SalBa häviää, on joukkueet tasapisteissä ja kilpailusääntöjen mukaan sijoituksen ratkaisee keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet.
    Ne ovat näillä kahdella joukkueella Welhot 3 ja SalBa 1.
    Huomennahan tämäkin ratkeaa.

  7. Vastaus vielä julkaisemattomaan Lassen kommenttiin (se että näkee toisen hyväksymisjonossa olevat kommentit on muuten metka feature):

    Divarissa noudatetaan tältä osin omia sarjamääräyksiä, aivan kuten vaikkapa Liigassakin. Ja tämä on keskusteltu jo aiemmin otsikon ”NST taisteli pudotuspeleihin, SalBa lähes varma liiganousija – katso sunnuntain salibandytulokset” alla. En viitsi laittaa linkkiä kun menee tuohon kommenttijonoon.

  8. No ninpä näyttää olevan eri säännöt liitonsarjoissa ja divarissa.
    My bad.