Energinen NST jyräsi SPV:n yli – ”Alamme pikkuhiljaa löytää intensiteettiämme”

Arkistokuva: Markku Taurama / Mt-kuva.net

Jarkko Monthan nappasi kaksi rankkaria kiinni NST-SPV -ottelun avauserässä. Arkistokuva: Markku Taurama / Mt-kuva.net
Jarkko Monthan nappasi kaksi rankkaria kiinni NST-SPV -ottelun avauserässä. Arkistokuva: Markku Taurama / Mt-kuva.net

NST sinetöi pudotuspelipaikkansa ottamalla historiansa toisen voiton hallitsevasta Suomen mestarista SPV:stä miesten Salibandyliigassa. Komea voitto kirjattiin hurjasti taistelleille lappeenrantalaisille lukemin 10-5 (3-2,3-2,4-1).

NST nousi 24 pisteeseen, ja se ohitti yhden ottelun vähemmän pelanneen Indiansin nousten seitsemänneksi. SPV tippui kolmanneksi, kun jäljellä on enää ensi perjantain päätöskierros.

Ottelun ratkaisu?
SPV sai avauserässä yrittää maalia rangaistuslaukauksesta kahdesti, mutta maalille Janne Tiaisen tilanne vaihdettu rankkarispesialisti Jarkko Monthan torjui sekä Jari Hankkion että Mikko Kohosen yritykset. NST kesti Kohosen yritystä seuranneen kahden miehen ylivoiman, ja kahden viimeisen erän osalta sen taisteluilme oli tänään monta luokkaa hallitsevia mestareita parempaa. Kolmannessa erässä SPV pyrki vielä rinnalle, mutta Tiainen NST:n maalissa oli ilmiliekeissä ja Samuli Hulkkosen kaksi komeaa alivoimamaalia tappoivat viimeistään pelin. NST ansaitsi voittonsa, ja nähdyn kaltaisella taistelulla se on vaikea vastustaja puolivälierissä mille tahansa joukkueelle.

Ottelun hahmo?
NST:n onnistujiin voisi luetella koko joukkueen. Erityisesti maalivahtiosasto oli kunnossa, kun kahden Monthanin torjuman rankkarin lisäksi Tiainen pelasi kenties elämänsä ottelun. Hyökkäyspäässä Hulkkonen iski tutun raastamisen ohessa komean hattutempun, pörssihai Jarkko Nurmela nakutteli 1+3 ja Joona Auronen osui kahdesti tärkeisiin paikkoihin. SPV:n ykkönen oli 2+1 netonnut Teppo Mäkelä.

Ottelun puheenaihe?
Kamppailu oli pudotuspelihenkistä vääntöä alusta loppuun, ja tunnetaso oli korkealla. NST-leiri ei ollut tyytyväinen avauserän rankkarituomioihin, mutta se sai käännettyä vaikeudet positiiviseksi energiaksi. SPV ja NST kohtasivat viime vuonna puolivälierissä, ja sama on mahdollista nähdä myös tänä keväänä. NST oli voittanut edellisen ja ainoan kerran SPV:n yli seitsemän vuotta sitten 6.1.2007, ja NST-valmentaja Petri Heino korostikin voiton henkistä merkitystä.

Kommentit:
– Puolustusaggressiivisuus oli hyvää. Alamme pikkuhiljaa löytää intensiteettiämme, ja ymmärrämme mitä pallon kanssa kannattaa tehdä ja mitä ei. Haluan nähdä viimeisessä ottelussa SSV:n vieraana samaa tekemistä, ja sitten sen jälkeen nähdään, kuka meidät haluaa valita, NST:n käskijä Heino totesi.
– Tahtoon ratkesi tänään. Mekin olisimme tarvinneet nämä pisteet. Eteenpäin kohti viimeistä peliä, vähäsanainen SPV-valmentaja Tommy Koponen tuumi.

Tilastohuomiot:
NST: Jarkko Nurmela 1+3, Samuli Hulkkonen 3+0, Joona Auronen 2+1, Petteri Puustinen 1+1, Lasse Pynnönen 1+1
SPV: Teppo Mäkelä 2+1, Henri Myllymäki 1+1, Mikko Kohonen 1+1, Sami Koski 1+1

Illan muut liigakamppailut:
Erä-Josba 11-2, Oilers-Happee 8-5, Classic-TPS 10-6