Erän 16-vuotias junnu häikäisi – Classic vaikeni Pihan ja Salon poissaoloista

B-juniori-ikäinen Eero Nuutinen oli tänään Erän voiton takuumies hattutempullaan. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Tampereen Classic ja Tapanilan Erä pelasivat Tampere-areenalla keskiviikkona miesten Salibandyliigan ottelun, jossa riitti panosta molemmille joukkueille. Classic hamuaa tärkeitä lisäpisteitä runkosarjan voittokamppailussa, Erä puolestaan taistelee paikastaan pudotuspeleissä. Erä janosi lopulta voittoa enemmän ja nappasi arvokkaat pisteet sarjajohtajalta maalein 9–7 (2–4, 3–1, 4–2).

Classic jatkaa tappiosta huolimatta liigakärjessä (37 pistettä), mutta joukkue on pelannut ottelun enemmän kuin lähimmät uhkaajansa Happee (36), SPV (36) ja SSV (35). Erä säilytti paikkansa sarjakuutosena. Helsinkiläisten maaliero on selvästi parempi kuin tasapisteissä (24) olevan Indiansin.

Classic hallitsi ottelun avauserää ja pääsi helpohkosti jo 3–0-johtoon, ennen kuin Erä sai maalihanansa auki.

Erätauko teki vieraille terää, sillä asennettaan parantanut Erä heilutti tahtipuikkoa toisessa ja kolmannessa erässä. Classic sortui muutamiin merkkausvirheisiin, eivätkä edes ottelun aikana tehdyt ketjumuutokset lopulta auttaneet. Päätöserään lähdettiin tasalukemissa, ja siinä Erä oli ratkaisupaikoissa isäntiään tehokkaampi.

Erän vasta 16-vuotias hyökkääjälupaus Eero Nuutinen oli oivalla pelipäällä ja iski hattutempun. Classicin maalinteon tuskan ruumiillistuma oli Peter Kotilainen, jolla haki ahnaasti ratkaisua ja saikin kymmenkunta varsin hyvää viimeistelypaikkaa, mutta kun ei osu, ei osu.

Classic tempaisi jälleen, sillä ottelussa kokeiltiin vapaaehtoista sisäänpääsymaksua. Kukin katsoja saattoi siis maksaa pelin näkemistä haluamansa summan omantunnon mukaan.

Kamppailun aikana kerätyt tulot käytetään Classicin salibandykoululaisten välineiden uusimiseen. Seuran toiminnanjohtaja Pasi Peltola ei osannut keskiviikkoiltana kertoa, paljonko tuottoa kertyi, mutta hän piti tempausta onnistuneena ja uskoi, että siitä voisi tehdä perinteen.

Tamperelaisten kokoonpanosta uupuivat pehmeäkätinen keskushyökkääjä Jussi Piha ja puolustaja Nico Salo. Classic-leiristä poissaolojen syytä tai kestoa ei suostuttu kertomaan.