Happee ja Classic tarkkaan tasapeliin – ”Tärkeintä oli, ettei hävitty”

Nämä viime kevään finaalijoukkueet kohtaavat jälleen huomenna Tampereella. Kuva: Esa Jokinen

Happee ja Classic väänsivät tasaisesti Hirviteatterissa. Kuva: Esa Jokinen
Happee ja Classic väänsivät tasaisesti Hirviteatterissa. Kuva: Esa Jokinen

Salibandyliigan kärkikamppailu Happeen ja Classicin välillä maanantaina Jyväskylässä muodostui odotetun tasaväkiseksi mittelöksi. Pisteet jaettiin jatkoajankin jälkeen lukemin 4-4 (1-1,2-1,1-2).

Tasapeli ei muuttanut asetelmia liigan kärjessä. Classic jatkaa liigaykkösenä takanaan pisteen päässä Happee ja SPV, kun kolme kierrosta on jäljellä.

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelu oli kahden toisensa erittäin hyvin tuntevan joukkueen tarkka ja tärkeä kamppailu, jossa virheitä välteltiin viimeiseen asti. Classic oli kaksi kertaa kuskin paikalla alkupuolella, ja Happee puolestaan johti peliä kahdesti loppupuolella. Happee haki voittoa varsin pienellä nipulla pelannutta vierastaan aktiivisemmin, mutta Classicin puolustus piti erittäin hyvin. Tasapeliä voidaan pitää oikeutettuna lopputuloksena, vaikka molemmilla omat paikkansa olikin ratkaista peli.

Ottelun hahmo?
Classicin Lassi Vänttinen (1+3) oli mukana joukkueensa jokaisessa maalissa, ja miehen jalka liikkui terävästi molempiin suuntiin. Vieraiden maalivahti Lassi Toriseva pelasi tiukassa paikassa hyvän pelin, ja Happeen Eero Kosonen onnistui yhdestä lipsahduksesta huolimatta myös hyvin maalillaan. Molempien puolustuspelaajista löytyi onnistujia, ja esimerkiksi harvemmin otsikoihin nouseva Happeen Jaska Kunelius peitti lukuisia vaarallisia tilanteita hienosti.

Ottelun puheenaihe?
Ottelussa oli havaittavissa selvää pudotuspelihenkeä ja asetelmien hakua kevättä varten. Virheet pyrittiin pitämään minimissä, ja peli menikin ajoittain aikamoiseksi hankaamiseksi ja kyttäämiseksi. Silloin kun rouhittiin, rouhittiin kuitenkin kovaa ja puhtaasti tarjoten 839-päiselle yleisölle viihdyttävä jännitysnäytelmä. Joskus onnistunut puolustuspelaaminenkin voi miellyttää silmää.

Kommentit:
– Tänään maistui pelata, kun oli pudotuspelihenkeä jo ilmassa. Se oli jopa sellainen älypeli, jossa sai tosissaan miettiä omia menemisiä ja tekemisiä. Hyvää kilvoittelua, Happeen Jaska Kunelius näki.
– Semi ok, sanotaanko näin. Vähän jäi sellainen kliimaksi uupumaan meiltä. Harmittaa, ettei voitettu, mutta tärkeintä oli, ettei myöskään hävitty. Kotietu varmistui nyt teoriassa, Oilers ei voi enää saada kiinni, Happee-valmentaja Seppo Pulkkinen kommentoi.
– Olimme ensimmäiset 40 minuuttia vähän telineissä, mutta kolmannessa saatiin jo vähän peliä käyntiin. Pallollinen peli jäi mietityttämään, ei kyllä oltu parhaimmillamme siinä. Torjuntavoitto, kyllä mä tuon pisteen otan ihan mielelläni. Runkosarjan voittamista ei olla mietitty tippaakaan, Classicin piiskuri Jarkko Rantala kertoi.
– Hienoa oli palata vanhaan kotihalliin, mutta aika hankaamistahan tuo peli oli. Parissa ensimmäisessä erässä en saanut palloa juuri lainkaan, mutta kolmannessa vähän jo parani, Classicin Happee-kasvatti Peter Kotilainen jutteli.

Tilastohuomiot:
Happee: Veli-Matti Hynynen 2+0, Petri Kauko 0+2, Otto Tikka 1+0, Joonas Kaasalainen 1+0
Classic: Lassi Vänttinen 1+3, Mikko Leikkanen 1+0, Veli-Matti Luukko 1+0, Peter Kotilainen 1+0, Krister Savonen -4

Maanantain toinen liigakamppailu:
Nokian KrP-Erä 7-11