Happee jyräsi TPS:n päätöserässä – ”Päästimme lapsellisia maaleja sisäänlyönneistä”

Lauantai-iltana miesten Salibandyliigassa pelattiin Floorball Circus -ottelu, El Clásico TPS-Happee, jossa tiukasti runkosarjan voitosta kisaava jyväskyläläisryhmä vei vierasvoiton Turusta lukemin 4-9 (1-1, 2-3, 1-5).

Mihin ottelu ratkesi?
Joukkueet etenivät tasatahtia kaksi ensimmäistä erää, ollen kumpikin vuorotahtiin hallitseva osapuoli. Happee ratkaisi erittäin nopeatempoiseksi nousseen ottelun kolmannen erän puolivälissä onnistuessaan kolmasti maalinteossa neljän minuutin sisään.

Kotijoukkue sai ottelun lopussa vielä yrittää kavennusta viiden minuutin ylivoimalla Happeen Otto Tikan saatua kaksinkamppailutilanteesta punaisen kortin, mutta turkulaisryhmän ylivoimapeli oli tänään täysin kateissa ja Happee kaunisteli lukemia vielä TPS-ylivoiman aikana kahdella osumalla tyhjään maaliin.

Ottelun hahmo?
Vierasjoukkueen Jami Manninen osoitti, miksi hän taistelee aktiivisesti sarjan pistepörssin voitosta: hattutemppu ja huipputärkeät 4-6 ja 4-7 -maalit johtivat tänään vierasvoittoon. Happee-kapteeni Petri Kauko oli myös hyvällä pelipäällä, vaikka epäonnistuikin avauserässä rangaistuslaukauksessa. TPS:n Lauri Liikanen näpäytti entistä seuraansa kahdella osumalla.

Ottelun puheenaihe?
Joukkueet tarjosivat sirkustapahtuman kruunuksi viihdyttävän ja vauhdikkaan huippusalibandyottelun, jonka tasolle erotuomaripari ei valitettavasti tänään kyennyt nousemaan. Erotuomarilinja oli kentän laidalta seurattuna erittäin salliva ja kummaltakin joukkueelta jäi paljon kyseenalaisia tilanteita viheltämättä. Toisaalta erityisesti kolmannessa erässä ottelun lopputuloksen kannalta elintärkeäksi osoittautunut Toni Läntisen kaksiminuuttinen väärästä etäisyydestä sopi huonosti ottelun luonteeseen ja jätti suorituksesta sekavan kuvan.

Otto Tikan ajassa 53:38 saama punainen kortti oli kenties seuraukset huomioiden aiheellinen, mutta vastaavassa tilanteessa kortti on usein jäänyt taskun pohjalle.

Kommentit:
– Ensimmäisen erän olimme aivan jäässä, toiseen erään tehtiin pieniä muutoksia ja päästiin kiinni peliin. Päästettiin muutama lapsellinen maali sisäänlyönneistä ja lopussa vielä tarjottiin mahdollisuus ylivoimalla, mutta erikoistilannepelaaminen oli tänään suoraan sanottuna täyttä paskaa. Ajatukset on siirrettävä nyt huomiseen otteluun OLS:aa vastaan – kaikki pelaajat tietävät, että Oulusta on haettava pisteet, mikäli pudotuspelipaikasta halutaan vielä kamppailla, TPS:n valmentaja Aki Vilander pohti.
– Kun on 4-9 hävitty niin ei ole paljon jossiteltavaa. Pyristeltiin hyvin pari erää, mutta kolmannessa Happee oli selkeästi parempi, TPS:n Lauri Liikanen summasi.
– Otettiin ottelun aikana pitkään loukkaantumisten takia sivussa olleet Jonne Junkkarinen ja Johannes Jokinen sisään ja se piristi joukkuetta. Olen tyytyväinen viimeisen erän alivoimapeliin, se ratkaisi meille ottelun, Happee-valmentaja Seppo Pulkkinen analysoi.
– Alku oli haasteellinen pitkästä pelitauosta johtuen, mutta parannettiin ottelun edetessä ja loppujen lopuksi meni ihan hyvin, ottelun parhaana pelaajana palkittu Happeen Juuso Heikkinen totesi.

Tilastohuomiot:
TPS: Lauri Liikanen 2+0.
Happee: Jami Manninen 3+0, Veli-Matti Hynynen 1+2, Juuso Heikkinen 2+0, Johannes Jokinen 0+2

Lauantain muut Salibandyliigan ottelut:
SPV-Nokian KrP 9-4, SSV-Loviisan Tor 12-5

Teksti: Jonne Lehtimäki, Turku

7 comments

  1. Circus ja circuksen vetäjä oli hukassa, samaa kastia taikurin kanssa!

  2. En ole löytänyt ansiokkaasta pojot.fi-sivuilta palauteosiota, joten annan palautteeni tässä:
    olen jäänyt kaipaamaan puolustajien tilastoja pojot.fi-sivuilla. Kiitos muuten aivan loistavista tilastoista!

  3. Jotkut sentterit pelaa välillä pakin paikalla ja jotkut pakit senttereinä. Erillinen puolustajien tilasto ei siis pidä tosiasiassa paikkaansa sen perusteella, mitä seurat esimerkiksi ennen kauden alkua ilmoittavat. Niistä listoista moni pakki onkin ollut kauden aikana hyökkääjä.

  4. Jyri-boy tässä asiassa aivan oikeassa. Toki myös hyökkääjät pelaavat välillä pakkeina.

    Pojot.fi sivuilta voisi myös löytyä pelaajien kohdalta pelattujen otteluiden määrä mikäli mahdollista. Muuten kyllä erinomainen sivusto!

  5. Otteluiden määrää minäkin kaipaan. Jollakin pelurilla on pistepörssissä 3+2=5. Hän on ehkä pelannut 20 matsia. Toisella pelurilla lista näyttää 2+2=4. Selvästi huonompi? No, tämä kaveri saattaa olla pelannut vain neljä tai viisi matsia.

    Ihan yhtä paljon harhautusta on plussissa ja miinuksissa. Ihan eri juttu kerätä plussia kahdessa helpossa matsissa kentälle päästyä kuin tahkota 20 matsia kohdaten kentällä kaikki sarjan kärkijoukkueet.

    Eikös sen ottelumäärän saa ihan siinä samalla kun kerää maalit, syötöt, plussat ja miinukset.

  6. Happeen Otto Tikka taitaa dominoida aikalailla kaikkia puolustajien pörssejä? Ei ainakaan kovin usein ole hyökkääjänä päässyt pelaamaan. Mukava olisi kyllä nähdä ottelumäärät.