Happeelle kirvelevä tappio runkosarjavoiton kannalta – ”Sarjan kaksi parasta maalivahtia vastakkain”

Oilersin voittomaaliksi jääneen kuudennen osuman viimeisteli Santeri Lindfors (2+0). Kuva: Olli Laukkanen

Oilersin voittomaaliksi jääneen kuudennen osuman viimeisteli Santeri Lindfors (2+0). Kuva: Olli Laukkanen
Oilersin voittomaaliksi jääneen kuudennen osuman viimeisteli Santeri Lindfors (2+0). Kuva: Olli Laukkanen

Esport Oilers otti henkisesti tärkeän voiton Jyväskylän Happeesta sunnuntai-iltaisessa Salibandyliigan ottelussa. Oilers voitti Tapiolan Urheiluhallissa pelatun väännön 8-5 (1-2, 4-1, 3-2).

Happeen kärkipaikka meni tappion myötä, kun Tampereen Classic nousi pisteen erolla piikkipaikalle. Yksikin tappio on tällä hetkellä liikaa, sillä sarjan neljä parasta joukkuetta taistelevat vielä runkosarjan voitosta, joka takaa ensimmäisen valintavuoron pudotuspeleihin. Oilers sen sijaan pelaa enää henkisestä edusta pudotuspelejä ajatellen, sillä joukkue tulee sijoittumaan runkosarjassa viidenneksi.

Mihin ottelu ratkesi?
Happee johti ottelua vielä ensimmäisen erän jälkeen, mutta toisen erän alkuun Oilers teki kaksi ylivoimamaalia ja siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon pitäen sen pelin loppuun saakka. Oilersin Henri Urosen tekemä niin sanottu pukukoppimaali 45 sekuntia ennen toisen erän päättymistä oli ottelun kannalta ratkaiseva, sillä se osittain nujersi erän lopun hyvin pelanneen Happeen selkärangan. Jyväskyläläiset roikkuivat hyvin mukana loppuun asti, mutta eivät päässeet enää Oilersin rinnalle.

Ottelun hahmo?
Molempien joukkueiden maalivahdit olivat hyvässä iskussa, mutta takaisin kehiin palannut Oilers-vahti Tomi Ikonen oli kollegaansa Eero Kososta vielä yhden askeleen edellä. Voittajajoukkueelta, Esport Oilersilta on hyvä nostaa esille myös kaksi maalia viimeistellyt ja läpi ottelun energisesti pelannut Santeri Lindfors. Happeen ykköskenttä joukkueen kapteenin, Petri Kaukon johdolla oli pirteä, vaikka Happee kärsikin tappion.

Ottelun puheenaihe?
Ottelu oli erittäin rikkonainen ja välillä tuntui siltä, että tuomaritoiminta ei miellyttänyt kumpaakaan joukkuetta. Kotijoukkue Oilersin ylivoima oli tänään tehokkaan tappavaa, sillä espoolaiset saivat ottelussa kaksi ylivoimamahdollisuutta ja rankaisivat molemmilla kerroilla. Toisaalta Oilersin pelaaminen johtoasemassa pelin loppuhetkillä oli ajoittain jopa karmaisevaa katsottavaa, sillä joukkueen avainpelaajat, etunenässä Matias Kaartinen ja Tapio Kinnunen tekivät järkyttäviä virheitä, joiden avulla Happee pääsi jatkuvasti peliin mukaan. Muun muassa Happeen viides maali syntyi Kinnusen oman maalin takaa lähteneestä harhasyötöstä. Happeen tappio vaikeutti selvästi joukkueen mahdollisuuksia valloittaa runkosarjan voitto.

Kommentit:
– Eilisen mahalaskun(OLS:lle kärsitty 8-4-tappio) jälkeen voitto maistuu hyvältä, Oilers-kapteeni Oliver Wardi totesi.
– Tänään meillä oli kasassa hyvin keskittynyt joukkue, joka teki hienon noston eiliseen verrattuna. Tänään ottelussa oli vastakkain kaksi Salibandyliigan parasta maalivahtia, Oilersin päävalmentaja Teemu Varis kertoi.
– Oilers oli todella hyvä. Ensimmäinen erä oli molemmilta joukkueilta hyvä, liikettä riitti ja peli oli tasokasta. Oilersin toiseen erään tekemät pari ylivoimamaalia käänsivät ottelun suunnan, Happeen käskijä Seppo Pulkkinen sanoi.

Tilastohuomiot:
Oilers: Casper Pfizner 1+2, Santeri Lindfors 2+0, Oliver Wardi 2+0
Happee: Jami Manninen 2+0, Petri Kauko 0+2, Juuso Heikkinen 0+2

Teksti: Janne Erola, Espoo

11 comments

  1. Oilersille taitaa olla ihan sama ketä tulee pudotuspeleissä vastaan, joukkue alkaa olla valmis. Eilisen pelin virheitä kun saadaan vielä vähennettyä ja Raikamo täsmä aseeksi, hyvä tulee

  2. Esport on kova, Santeri on parantanut otteitaan roimasti vaikka oli jo viime vuonna kova. Ois kiva jos tällä kaudella ei kohdata heti ekalla kierroksella, mutta toivottavasti jossain vaiheessa sen verta hyvä sarja viime vuonna!!

  3. Neljän ensimmäisen joukossa ei niinkään kiinnosta kuka voittaa sarjan ja pääsee ensimmäisenä valitsemaan,vaan kuka jää neljänneksi ja joutuu Oilersia vastaan. Happee oli juuri numeroiden verran altavastaaja ilman todellista mahdollisuutta voittaa ottelua. Oilersin pelikuri ja -nopeus on myrkkyä neljän kärjelle.

  4. Liigan paras maalivahti oli paljon vartijana kyllä tässä. Happeella oli varsinkin ekassa erässä helvetin monta hyvää maalipaikkaa, mutta huipputorjunnat pelastivat.

  5. Näin on, jos runkosarjan voitosta ei saa mitään rahallista palkintoa.
    Salibandyareenassa oli mielenkiintoinen keskustelu jossa Nykky ehdotti liigaa 12 joukkueen sarjaksi. Otteluiden taso nousisi näin takuulla. Ottelutulot kasvaisivat myös todella paljon.
    Lisäisin vielä kolminkertaisen sarjan jolloin kuusi edellisen kauden parasta saisi kotiedun eli kaksi koti matsia 22 kpl ja vierasmatseja 11kpl eli yhteensä 33 ottelua.

    Pidemmällä aikavälillä taisteltaisiin runkosarjassa pääsystä pudotuspeleihin ja erityispalkintona vielä pääsy kuuden parhaan joukkoon ja mahdollisuus runsaisiin lisätuloihin.

  6. Selittääkää Oilers-fanit miten seura hävisi jollekin Oululle? Miten sellanen porukka voi voittaa puolivälierissä ketään?

  7. Espoolle: ei ja joo. Sarjaan tarvitaan lisää joukkueita, ei vähemmän. Tällä saadaan sarjan kansallista mielenkiintoa lisättyä = lisää katsojia ja uusia paikkakuntia. Turha tuijottaa keskimääräiseen katsojamäärään, kun kokonaiskatsojamäärä määrää sarjan tuoton.

    Lisää pelejä: kyllä! Pelaajat haluavat pelejä, katsojat tulevat katsomaan pelejä. Miksi niitä ei voisi olla enemmän? Säbäkausi on nykyisellään liian lyhyt ja pelejä harvakseltaan. Se voisi alkaa syyskuun alussa ja kestää toukokuun alkuun. Missä muussa lajissa (kuin NFL:ssä) runkosarjan kausi kestää vain n. 5 kk? Haluavatko pelaajat oikeasti pelkästään harjotella 7 kk, vai pelata? Voisi tuoda uutta inspiraatiota kesäharjoittelullekin, jos se ei olisi niin pirun pitkä (yli puolet vuodesta) jakso.

  8. Ehdottomasti Oskun kanssa samoilla linjoilla – ei supistukselle. Joukkuemäärän voisi kasvattaa kuuteentoista, kaksinkertainen sarja, sen jälkeen kaksinkertainen yläloppusarja kymmenelle joukkueelle, ja kaksinkertainen alaloppusarja kuudelle liigan häntäpään ja neljälle divarijokkueelle, ja lopuksi, toivottu loppuhuipennustapahtuma, eli loppu- ja pronssiottelut. Jokaiselle joukkueelle tulisi vähintään 48 ottelua, eli syys-huhtikuu noin seitsemän peliä kuukauteen (vuoden vaihteen tienoille kuukauden tauko). Alkaisiko tuntumaan varteenotettavalta sarjalta?

  9. Varmasti lisäisi mielenkiintoa jos pelejä lisättäisiin. Ainut iso ongelma, kuinka moni pelaaja pystyy hoitamaan 48 ottelun ohella, säännöllisen työn ja opiskelun, ilman minkäänlaista korvausta kaudesta/otteluista, koska kyllä tuohon tahtiin saa jo aika monta ottelua olla arki-iltoina hakkaamassa. Ja siihen satsiin kun alkaa vääntämään vapaita viikonloppuja ja lomia yms. ”siviili” elämää alkaa aika tiukka olemaan pelaajien valinta.

  10. Oilers ovat musta hevonen

    Jos on hyvä peli päivä he hakkasivat jokaisen seuran (ks. Happee) ja huonona päivänä he menettävät vastaan jokaisen ​​joukkue (ks. OLS)