Josban synkät ajat jatkuvat – A-juniori loisti Oilers-maalilla

Oilers hurrasi tänään Casper Pfitznerin maalintekotaitoa kolmesti. Kuva: Olli Laukkanen.

Oilers hurrasi tänään Casper Pfitznerin maalintekotaitoa kolmesti. Kuva: Olli Laukkanen.
Oilers hurrasi tänään Casper Pfitznerin maalintekotaitoa kolmesti. Kuva: Olli Laukkanen.

Joensuun Josban synkkä jakso jatkui lauantai-iltana, kun Esport Oilers vei Tapiolan Urheiluhallissa pelatun kamppailun lukemin 11-6(5-3, 2-0, 4-3). Salibandyliigan ottelu ei 378-päiselle yleisölle suurempia hienouksia tarjonnut.

Joukkueiden sarjasijoituksiin ottelun lopputulos ei vaikuttanut. Joensuulaiset pelaavat jo käytännössä pudotuspelejä, sillä tilanne pudotuspeliviivan paikkeilla on täysin auki. Kuusi joukkuetta on kahden pisteen sisällä.

Mihin ottelu ratkesi?
Ensimmäinen erä oli vielä tasaista pallottelua puolin ja toisin. Molempien joukkueiden ykköskentät olivat iskussa. Oilersin ensimmäinen nyrkki tehtaili kotijoukkueen neljä viidestä ensimmäisestä maalista. Vastaavasti Josban ykkönen teki joensuulaisten kolmesta ensimmäisestä täysosumasta kaksi. Toisessa erässä Josban selkäranka käytännössä taittui, kun espoolaiset voittivat toisen erän 2-0-lukemin ja siirtyivät kahden erän jälkeen 7-3-johtoon. Viimeisessä erässä Josba ei saanut enää rakennettua toivomaansa kiriä voittoa ajatellen.

Ottelun hahmo?
Kuten todettua molempien joukkueiden ensimmäiset kentät olivat vakuuttavassa vireessä. Oilersilta silmiinpisti myös Öljypaitojen kolmosketju, jota tähditti ratkaisevan osuman eli seitsemännen maalin viimeistellyt voimahyökkääjä Ilari Talvitie. Kotijoukkue Oilersin maalivahti, kauden ensimmäisen liigapelinsä pelannut A-juniori Joonas Kaltiainen oli myös vakuuttavassa vireessä.

Ottelun puheenaihe?
Ottelu oli tasapaksu lauantai-illan taisto, joka ei ihmetyksiä herättänyt. Vierasjoukkue Josban tämänhetkinen pelivire jaksaa hämmästyttää. Suhteellisen hyvin menneen alkukauden jälkeen joukkue taivaltaa tällä hetkellä varjojen tiellä. Viimeisestä seitsemästä pelistä joukkueen ainut voitto on tullut jatkoajan jälkeen. Joensuulaisten päävalmentaja Sami Sorjosen mukaan joukkueessa ei tällä hetkellä kaikki anna parastaan, eikä joukkueen parhaan pistemiehen Perttu Puskan tähdittämän ykköskentän voi olettaa aina olevan ainut ketju, joka joukkueelta pelaa.

Kommentit:
– Oilers oli selkeästi parempi. On se vaan kumma, kun ei saada joukkueesta kaikkea irti. Hävittiin lähestulkoon kaikki yksi vastaan yksi-tilanteet omassa päässä, Josban päävalmentaja Sami Sorjonen kertoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Avauspeliä ja prässiä ollaan harjoiteltu paljon ja se näkyi hyvin tänään. Negatiivista ottelussa oli meidän henkinen tasomme, joka näkyi huonolla tavalla varsinkin ottelun toisessa erässä. Esille on pakko nostaa hyvin Tomi Ikosta tuurannut Joonas Kaltiainen, kotijoukkue Oilersin päävalmentaja Teemu Varis sanoi.

Tilastohuomiot:
Oilers: Casper Pfitzner 3+1, Perttu Pajukoski 2+1, Oscar Hänninen 2+1, Oliver Wardi 1+2
Josba: Perttu Puska 3+0, Mikko Hallikainen 1+1

Miesten salibandyliigan muut tulokset:
Erä-OLS 8-9, Loviisan Tor-NST 3-6, Koovee-SSV 3-4 JA, Indians-TPS 3-2

Teksti: Janne Erola, Espoo

2 comments

  1. Kaltiainen oli oikein hyvä, yllätyin kyllä, en uskonut että noin hyvää tuurajaa löytyy.

  2. Kaltainen oli positiivinen yllätys, tulevaisuudessa ykkösveska? Öljymiehet nostavat tasoaan vielä monta askelta. Ykkösketju näytti jo mitä on tulossa. Ensi viikonloppuna hyvä mittari kun inkkarit ja Seinäjoki vastassa.