Kalinainen PSS:n uusi valmentaja – ”Tein kahden vuoden sopimuksen, että ehtii saamaan jotain näkyvää aikaiseksi”

PSS:n uudeksi valmentajaksi on nimetty Teemu Kalinainen, joka valmensi vielä viime kaudella Salibandyliigassa Tapanilan Erää. Kuva: Mikko Hyvärinen

PSS:n uudeksi valmentajaksi on nimetty Teemu Kalinainen, joka valmensi vielä viime kaudella Salibandyliigassa Tapanilan Erää.  Kuva: Mikko Hyvärinen
PSS:n uudeksi valmentajaksi on nimetty Teemu Kalinainen, joka valmensi vielä viime kaudella Salibandyliigassa Tapanilan Erää. Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyn Divarissa pelaava Porvoon Salibandyseura on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Teemu Kalinaisen kanssa. Kalinaisesta tulee sopimuksen myötä PSS:n päävalmentaja sekä seuran valmennuspäällikkö.

Nykyinen valmentaja Jere Kinanen ilmoitti ettei aio jatkaa ensi kaudella ja PSS oli pakotettu etsimään hänelle korvaajaa.

Kalinainen valmensi vielä viime kaudella Salibandyliigassa Tapanilan Erää ja on sitä ennen luotsannut maamme korkeimmalla tasolla AC Hakia. Kokemusta löytyy myös naisten liigasta Tiikereiden, Erän ja SB Vantaan peräsimestä. Tällä kaudella Kalinainen on pitäny välivuotta aikuisten valmennuksesta ja toiminut Jokereiden B-juniorijoukkueen luotsina.

– Halusin kerätä vähän virtaa ja saada ajatuksiani ulos pelistä. Vuoden aikana pääsi kehittämään omia ajatuksiaan ja nyt olen valmis palaamaan edustustasolle, Kalinainen pohdiskelee Uusimaan uutisessa.

Kalinainen ottaa haltuunsa myös seuran valmennuspäällikön tottelin ja hän on kaikin puolin odottavainen tulevaa pestiään kohtaan sitoutuen saman tien pidemmäksi aikaa.

– PSS vaikutti alusta alkaen fiksulta ratkaisulta. Seura on terveellä pohjalla pohjalla, kun edustusjoukkueen runko koostuu PSS:n omista junioreista. Siinä on hyvä aihio lähteä kehittämään toimintaa seuraavalle tasolle. Tein heti kahden vuoden sopimuksen, jotta siinä ehdii saamaan jotakin näkyvää aikaiseksikin, Kalinainen jatkaa Uusimaalle.

Uusimaan alkuperäinen uutinen tästä.

6 comments

  1. ”Huuhaa” viitannee siihen, että yleensä kaikki täällä julkaistut valinnat ja päätökset on lähtökohtaisesti vääriä/typeriä/puuhastelua ja ”Missä on Sami Koski?” 🙂

    Hieno homma PSS:lle. Ruotsalaisen ja Kinasen hyvä duuni saanee hyvän jatkumon. Taitoa löytyy joukkueesta, niin nuoresta rungosta kuin kokeneemmista konkareistakin. Ensi vuonna ylempänä Divarin sarjataulukossa keväällä? Luulen niin.

  2. Juurikin näin. Odotin tätä osastoa:

    ”PSS-johto osoitti ammattitaidottomuutensa, suuri virhe palkata Kalinainen, missä näytöt??!!? Joku Suomen herjacuppi, jossa ei ole kaikki parhaat mukana on suuri vitsi, eikä sen voittaminen kerro mitään. Mieshän sai lähinnä Erän alisuorittamaan raskaasti vuosi toisensa jälkeen ja pudotti HaKin liigasta!” 😀

  3. Piti sitten lähteä Porvooseen saakka valmentamaan, kun ei lähempää löytynyt vaatimukset täyttävää seuraa. Ei vaiskaan, Porvoolla on pinkka kunnossa ja halua nostaa miesten joukkue tulevaisuudessa liigaan. Tässä kysyntä kohtasi tarjonnan.

    PSS:n junnutyö on jo tuottanut menestystä ja mitaleita, mutta edari ei ole ollut hätyyttelemässä Divarin kärkisijoja. Jos Porvoo saa seuraavat vuodet pidettyä kiinni parhaista kasvateistaan ja Kalinaisella on työrauha, niin tuloksiakin voi alkaa odottamaan. Porvoosta voi jatkossa tulla Itä-Uudenmaan paras jengi, kun Loviisakin on hiipumassa divaritasolle.