Lamminen, Wickman ja Hyvönen kuukauden pelaajia

Kuvat: IFF, Esa Takalo ja Elmeri Elo

Kuvat: IFF, Esa Takalo ja Elmeri Elo
Kuvat: IFF, Esa Takalo ja Elmeri Elo

Salibandyn tammikuun pelaajiksi on valittu Salibandyliigassa Tampereen Classicin puolustaja Janne Lamminen, naisten Salibandyliigassa nurmijärveläisen SB-Pron hyökkääjä Mira Wickman ja Divarissa raumalaisen SalBan hyökkääjä Janne Hyvönen.

Janne Lamminen oli Classicin kokoonpanossa tammikuussa neljässä liigapelissä, joista Classic voitti kolme. Puolustajan tehot olivat 2+0 ja plusmiinussaldo plus kuusi. Tammikuuhun osui myös Janne Lammisen kauden tähänastinen kauden kohokohta Suomen Cupin finaali, jossa hänet palkittiin ottelun parhaana pelaajana. Lamminen ratkaisi cupvoiton Classicille jatkoaikamaalillaan ja teki koko ottelussa tehot 2+3.

Oikealta laukova maajoukkuepakki Janne Lamminen, 28, on voiman ja taidon yhdistelmä, joka pelaa Salibandyliigassa kymmenettä kauttaan. Pääsarjapelit alkoivat 2003 Gunnersissa, josta matka jatkui viiden kauden jälkeen Kooveehen ja sieltä kaksi vuotta myöhemmin Classiciin.

Hyökkääjä Mira Wickman esitti monipuolista pallollista peliä läpi tammikuun kun liigaa ilman tappioita johtava SB-Pro voitti kaikki viisi otteluaan. Wickmanin omat tammikuun tehot olivat hurjat 5+11. Ottelussa NST:tä vastaan hän teki runkosarjan yhden ottelun syöttöennätyksen pohjustamalla joukkueensa maaleista seitsemän. Jo helmikuun puolelle lipsahti sunnuntain TPS-peli, jossa Wickman nappasi saldolla 10+1 nimiinsä yhden ottelun maali- ja tehopiste-ennätykset. Liigamenestyksen lisäksi Mira Wickman ja SB-Pro juhlivat tammikuussa Suomen Cupin voittoa.

Hyökkääjä Janne Hyvönen, 29, laukoi kuusi maalia ja syötti kahdeksan kun Rauman SalBa urakoi tammikuussa kuusi Divarin ottelua, joista se voitti kolme ja pelasi yhden tasan. SalBa on sarjataulukossa kolmantena, ja koko kaudella Janne Hyvönen on tehnyt liiganoususta taistelevalle joukkueelleen jo tehot 22+20=42.

Salibandyliigan ja naisten Salibandyliigan kuukauden pelaajien valinnasta vastaavat maajoukkuevalmentajat. Divarin kuukauden pelaaja valitaan sarjan valmentajien äänestyksellä.