Liigoissa ei yllätyksiä, SalBalle tärkeä vierasvoitto Divarissa – katso kaikki lauantain tulokset

Arkistokuva: Anssi Koskinen

Punapaitainen Happee jyräsi voittoon Turussa 4-9. Kuva: Anssi Koskinen
Punapaitainen Happee jyräsi voittoon Turussa. Kuva: Anssi Koskinen

Lauantain kierroksella pelattiin kamppailuita miesten ja naisten Salibandyliigassa sekä miesten Divarissa. Yllätykset jäivät melko vähiin.

Miesten liigassa ennakkosuosikit pitivät pintansa, kun sekä Happee, SPV että SSV:kin hoitivat leiviskänsä voitollisesti. SPV:n Jari Hankkio hurjasteli tehot 2+4, kun joukkue kaatoi Nokian KrP:n 9-4.

Naisissa Happeen Jenni Timonen ja Kooveen Veera Kauppi johdattivat hattutempuillaan joukkueensa voittoihin. Happee haki M-Teamiltä voiton 2-6, ja Koovee päihitti kotonaan NST:n 4-3.

Miesten Divarin kärkikamppailussa Blue Fox-SalBa edettiin kaksi erää tasatahtiin, mutta päätöskolmanneksella raumalaiset karkasivat 3+1 iskeneen Jani Lehtoniemen johdolla vierasvoittoon lukemin 6-9. Kun myös kärkijoukkue SB Vaasa voitti oman ottelunsa Steelersin vieraana 5-7, SalBa nousi kakkoseksi vaasalaisten perään.

Tampereella M-Teamin pörssihirmut Riku Reunamäki ja Antti Itkonen olivat iskussa, kun joukkue nöyryytti kakkoseen tippuvaa Ilvestä 4-18. Reunamäki kirjautti 8+1, ja Itkonen herkutteli peräti 2+9.

Alla listattuna kaikki tulokset. Pääkallo.fi kertoo otteluista illan aikana lisää.

Miesten Salibandyliiga:
SPV-Nokian KrP 9-4
TPS-Happee 4-9
SSV-Loviisan Tor 12-5

Naisten Salibandyliiga:
TPS-Papas 8-4
M-Team-Happee 2-6
Koovee-NST 4-3
Sheriffs-OLS 3-16
Classic-PSS 9-1

Miesten Divari:
Blue Fox-SalBa 6-9
LaSB-Blackbirds 9-3
Steelers-SB Vaasa 5-7
Ilves-M-Team 4-18

6 comments

  1. Ennustin kaikkien loppupelien lopputuloksen ja päivitin sarjataulukon 🙂

    Sarjataulukko

    SB Vaasa 37
    Blue Fox 33
    SalBa 33
    SBS Wirmo 32
    M-Team 31
    SB Welhot 31
    ÅIF 30
    Blackbirds 27
    Steelers 25
    FBC Turku 23
    PSS 22
    LaSB 20
    Karhut 19
    Ilves 0

  2. Loppukierrosten tuplapistepelit?
    Vaasa – Salba : voittajalle suora nousu
    Wirmo – Bluefox : voittajalle karsintapaikka
    Karhut – FBC : voitolla säilyy divarissa

  3. SSV-Tor peli sinetöi Loviisan putoamisen Divariin. Tor sai otteluun unelma-alun ja johti ottelua 1-4, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä selkeämmin joukkueiden valtava tasoero korostui.

    Ottelun voittaja ei ratkennut tuomaripeliin, vaikka loviisalaiset isolla joukolla kritisoivat tuomareiden vihellyksiä. Kyseisellä tuomariparilla näyttäisi olevan vaikeuksia puolueettomaan tuomaritoimintaan erityisesti Loviisan peleissä, josta Tor-Josba käy toisena esimerkkinä. Erotuomarin jos kenen tulisi pystyä kentällä objektiiviseen toimintaan, mutta jos työelämän puoleltakin löytyy kiusaamisepäilyjä, niin ei ole yllätys, että vihellykset helposti kohdentuvat heikompien joukkueiden vastaisesti.

    Loviisan fanit ovat monesti olleet liigaotteluja piristävä ilmiö ja on nostettava hattua sille pienelle porukalle, joka on jaksanut kulkea vieraspeleissä Oulua myöden, mutta valitettavasti eilen yksi häiriökäyttäytyjä pilasi ottelutunnelman sekä lokasi Loviisan fanien maineen. Ei näyttänyt olevan kaukana, että kyseinen häirikkö olisi suuressa tunnekiihkossaan jopa rynnännyt kentälle. Pelaajien, tuomariston ja muiden katsojien kannalta olisi ollut parasta, jos häirikkö olisi poistettu katsomosta ulos jäähdyttelemään ylikuumenneita tunteitaan. Nähdyn perusteella toivon, ettei tarvitse enää nähdä loviisan faneja liigapeleissä tai porukka pystyisi itse kontrolloimaan pahimmat ylilyönnit. Eilen nähty käytös ei auta edes fanitetun joukkueen pelaamista, vaan latistaa tunnelman pannukakuksi

  4. Pelaajalle…..Ei muuten sinetöinyt….Ja tuosta fanista..ei ole meidän mukana vakituisesti matkustava koska asuu pääkaupunkiseudulla..oiskohan Porvoo,en ole ihan varma..baiduvei loppuunasti reissataan ja aijotaan tuoda vähän väriä katsomon puolelle jatkossakin………Ymmärrän jos Pasilassa järkytytään kun joku tulee ja rikkoo harmoonisen hiljaisuuden…sen myönnän että..tuo ”Possu röh röh” meni kyllä vähän pahasti yli…Vierasjoukkueet sen tietävät mutta teille kannattajille tekisi hyvää tehdä opintomatka Loviisan kotipeliin teemalla ”Kuinka yleisö kannustaa kotijoukkuetta” sillä meillä ei joukkuetta jätetä vaikka tilanne tukala onkin…Eli Inkkarit tulee keskiviikkona 19.2 klo 18.00 meille ja siitä ottelusta ei tule tunnetta ja meteliä puuttumaan…ei mulla muuta…

  5. Ei tuossa Loviisaan kohdennetussa palautteessa ollu kyse fanittamisen tai kannustamisen dissamisesta yleisellä tasolla, vaan yksinomaan yhden katsomohäirikön käyttäytymisestä tuossa pelissä. Loviisan fanien aikaisemmalle toiminnalle annettiin jopa propsit. Siis luepa peehoo teksti uudelleen.

    On upeaa pelata kun yleisö kannustaa ja on mukana suurella tunteella. Ei tarvitse edes olla oman joukkueen faneja, jotta saa sytytettyä pelaajat liekkeihin. Jopa vastustajan fanien kannustus saa suoritustason nousemaan ottelufiiliksen kohoamisen kautta. Mutta ei ole kiva pelata, jos oman joukkueen kannattajat ryhtyvät häiriköimään. Pelin hohto ja fiilis katoaa myötähäpeän mukana.

    Fanittaminen ja häiriökäyttäytyminen ovat kaksi ihan eri asiaa. Jatkuva asiattomuuksien huutelu kentälle alatyylisellä ja häpeää herättävällä tavalla on pelaajankin tunnelatausta pudottava tekijä. Lauantain äänekkäimmän shown järjestänyt heppu oli sellaisessa tunnetilassa joka lähenteli jo psykoosia. Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta, kun samalta läikkyi yli. Hänestäkö haluatte Loviisan fanit muistettavan?

    Kannustakaa omianne hyvällä maulla ja suurella tunteella. Se oikeasti antaa pelaajille suurta lisämotivaatota ja energiaa venyä ylittämään oman suoritustasonsa. Rutina ja valittaminen vaan lietsovat negatiivista tunnetta, joka heikentää suoritustasoa. Muistakaa positiivisuus, sitä Loviisa nyt tarvitsee, jotta voisi vielä pelata itsensä pois suoran putoajan paikalta.