Tasapeli varmisti Loviisan putoamisen – katso perjantain salibandytulokset

Peik Salminen ei pystynyt perjantain pääsarjakierroksella avittamaan joukkuettaan voittoon Kooveesta edes kolmen syöttöpisteensä turvin. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Peik Salminen, Loviisan Tor
Peik Salminen ei pystynyt perjantain pääsarjakierroksella avittamaan joukkuettaan voittoon Kooveesta edes kolmen syöttöpisteensä turvin. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Perjantaina pelattiin kaikkiaan kolme salibandyottelua pääsarjoissa. Miesten Salibandyliigassa oteltiin Tampereella, naisten Liigassa Helsingissä ja miesten Divarissa Keravalla.

Miesten Salibandyliigan kohtaamisessa Tampereen Koovee ja Loviisan Tor tasasivat pisteet luvuin 6-6 ja.(0-1,4-2,2-3). Koovee johti ottelua vielä neljä minuuttia ennen loppua, mutta vierasjoukkue Loviisa sai vielä vahvan vaihteen päälle ja kiri tasoihin. Kotijoukkueen Nico Andersson teki ottelussa hattutempun ja vieraiden Peik Salminen syötti kolme osumaa.

Tulos ei varsinaisesti vaikuttanut joukkueiden sarjasijoituksiin, mutta vankisti Kooveen asemaa häntäpään yläpuolella siten, että ero toisen karsijan paikkaan nousi neljään pisteesen ennen kahta viimeistä kierrosta. Loviisalla olisi voitolla ollut vielä teoreettinen ja häviävän pieni mahdollisuus säilyä sarjassa, mutta tasapelin myötä putoaminen varmistui lopullisesti.

Perjantain salibandytulokset:

Miesten Salibandyliiga:
Koovee-Loviisan Tor 6-6 ja.

Naisten Liiga:
Erä III-TPS 9-4

Divari:
Blackbirds-PSS 13-10

11 comments

  1. Mikäs ratkaisee sijoituksen tasapisteiden sattussa eli onko Koovee jo varmistanut ettei joudu karsimaan?

  2. Aamulehden mukaan tasapisteissä olevien joukkueiden keskinäiset ottelut. Kooveen ja Krp:n ottelut 1-1 ja maaliero noista Krp:n eduksi, joten ei ole mikään ratkennut vielä.

  3. Aamulehden toimittajat on taas ihan ulalla. Tuo keskenäisetn pelien pisteet/maaliero oli ihan kiva juttu. Näin saatiin vielä lisämietittävää aina loppukauteen.

    Toimittajien (Hesarin) pyynnöstä joku 5 vuotta sitten sarjajärjestelmää muutettiin niin että tasapisteissä paremmuudeen ratkaisee maaliero, siis koko sarjan maaliero. Näin toimittajien ei tarvitse kaivella arkistosta vanhoja tuloksia.

    Sitten vielä Kinnunen & co meni hyväksymään tuollaisen muutoksen, jeesus sentään. Se että satut voittamaan tai häviämään jonkun yksittäisen pelin syystä tai toisesta tyyliin 15 maalilla, ratkaisee pahimassa tapauksessa ensi vuoden sarjatasosi.

  4. Miksi samalta vastustajalta pitäisi saada pisteet ”kahteen kertaan”? Näinhän käy, kun tasapisteissä verrataaan keskinäisiä otteluita ja niiden ollessa tasan, keskinäisten otteluiden maalieroja.

    Koko sarjan maaliero parempi systeemi!

  5. Loviisa ei ensi kaudella omin voimin nouse ylös Divarista, jonka taso on noussut merkittävästi niistä ajoista, kun Loviisa viimeksi pelasi. Sinne pitäisi ostaa pari kentällistä liigatasoisia pelimiehiä, eikä haalia joukkueeseen kukkakeppejä naapuriseuroista. Loviisa on liian kaukana pääkaupunkiseudusta, jotta sieltä voisi värvätä todellisia vahvistuksia. Katse kannattaisi kääntää lähiseuduille ja siellä niihin lupaaviin junnuihin, joiden nykyisellä seuralla ei ole divaripaikkaa ja siten tarjota eteenpäin vievää pelaajapolkua.