NST lähellä pudotuspelejä – TPS-valmentaja Vilander päästeli ärräpäitä

Lappeenrannan NST tarvitsi voittoon noustakseen kaksi minuuttia ja kaksi sekuntia. Arkistokuva: Anssi Koskinen

NST vankisti asemiaan pudotuspelitaistossa kaatamalla TPS:n Turussa lukemin 7-10. Kuva: Anssi Koskinen
NST vankisti asemiaan pudotuspelitaistossa kaatamalla TPS:n Turussa lukemin 7-10. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten Salibandyliigassa pelattiin lauantai-iltana Turussa pudotuspelitaistelun kannalta elintärkeä TPS-NST-ottelu, jossa 19 pisteellä sijalla yhdeksän majaillut kotijoukkue kohtasi 20 pisteellä kahdeksatta sijaa hallussaan pitäneen NST:n.

Vierasjoukkue vei jännittävien vaiheiden jälkeen ottelun nimiinsä lukemin 7-10 (1-2, 1-2, 5-6) ja otti näin vankan otteen viimeisestä pudotuspelipaikasta, kun jäljellä on kaksi ottelukierrosta.

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelun tärkeys näkyi erityisesti nuoren TPS:n otteissa voimakkaasti. Joukkueen yleensä nopeaan pallolliseen peliin perustuva hyökkäys kuihtui tänään liian usein hitaaksi asemasodaksi ja lisäksi pelaajien hermokontrolli petti pahasti kolmannessa erässä NST:n seitsemännen maalin jälkeen. Toisaalta vierasjoukkue oli läpi ottelun hyvällä pelipäällä ja iski erittäin tehokkaasti vastaiskuista. Lappeenrantalaisryhmä oli askeleen edellä koko 60 minuutin peliajan ja ansaitsi kypsällä esityksellään huipputärkeät pisteet.

Ottelun hahmo?
NST:n Arto Vainikainen ja Tuomas Arponen esiintyivät tyylikkäästi ja kellottivat molemmat tehot 2+2. Erityisesti Arponen on harvemmin nähty nimi tehotilastojen kärjessä. Jarkko Monthan NST-maalilla oli varma, vaikka kolmannessa erässä selän taakse upposikin muutama pehmeämpi osuma. TPS:n nuori Olli Laine avasi maalihanat liigatasolla kahdella osumalla.

Ottelun puheenaihe?
NST:n 4-7-maali jää ikävänä tahrana muuten lähes virheettömän ottelun viheltäneen erotuomariparin Mikkola-Montonen suoritukseen. TPS:n Olli Laine otti puolittaisessa läpiajossa olleeseen NST:n Petteri Puustiseen voimakkaan kontaktin ja pilli näytti soivan ennen kuin Samuli Hulkkonen siirsi pallon maaliin, mutta osuma hyväksyttiin silti. Laineen saama viisiminuuttinen oli tilanteessa ankarahko tuomio ja lisäksi maalin hyväksyminen oli kyseenalainen ratkaisu, joskin urheilullisesta näkökulmasta oikeutettu.

Viimeinen kymmenminuuttinen oli kyseisestä maalista johtuen erittäin rauhaton ja TPS-pelaajilla oli huomauttamista lähes jokaiseen tuomioon. Kotijoukkueen turhautuminen ja kuolemanottelun aiheuttaman tunnelatauksen purkautuminen huipentui kapteeni Janne Nurmisen protestoinnista loppuhetkillä ottamaan punaiseen korttiin.

NST on voiton myötä karvan päässä pudotuspeleistä – TPS ja tappion Happeelle tänään kärsinyt Josba ovat kolmen pisteen päässä, kun jäljellä on kaksi ottelukierrosta.

Kommentit:
– Parempi paikalle saapuneista joukkueista voitti tänään. Oma peli oli kuritonta pa***a niin kentällä kuin penkillä. Tällaista v***n päiväkotitouhua ei enää kestä tässä vaiheessa kautta, TPS:n valmentaja Aki Vilander latasi täyslaidallisen ottelun jälkeen.
– Päästiin hallitsemaan palloa, mutta varalliset paikat olivat vähissä. En tiedä, miksi oli tänään niin varovaista peliä, TPS:n Olli Laine pohti.
– Tehtiin tietoinen valinta puolustaa tiiviisti keskustaa. Kärkipelaajien onnistuminen oli tänään tärkeää ja saatiin onnistumisia myös epätavallisista lähteistä, NST:n valmentaja Petri Heino kiitteli joukkuettaan.
– Tiedettiin, että ottelu oli pakko voittaa. Tsempattiin kovaa ja saatiin erittäin tärkeät pisteet, vaikka kolmannessa erässä tehtiinkin turhan paljon virheitä, NST:n Tuomas Arponen totesi.

Tilastohuomiot:
TPS: Miikka Sokka 0+3, Olli Laine 2+0, Mikko Hautaniemi 1+1.
NST: Arto Vainikainen 2+2, Tuomas Arponen 2+2, Samuli Hulkkonen 1+2. Jarkko Monthan 18 torjuntaa.

Päivän muut ottelut:
Nokian Krp-SSV 7-14
OLS-Oilers 8-4
Indians-SPV 4-9
Happee-Josba 7-4

Teksti: Jonne Lehtimäki

10 comments

  1. Lapset ulos sieltä jengistä kauden jälkeen. Luuletko, Vilander, että kurittomilla ja lapsellisilla pelaajilla mennään pleijareihin tai menestytään siellä?

  2. Siinä tilanteessa 4-7 telotaan Arponen eikä Puustinen. Puustinen tekee sen maalin kun Arponen on ajettu kylmäksi poikkarilla selkään. Tepsin kaverille viisi minuuttia.

  3. Katso toisaalta tältä sivustola video Tepsin ja NST:n pelistä. Vitonen Tepsin junnulle kun syntyy maali 4-7. Maalin taitaa tehdä Hulkkonen siirretyn rangaistuksen aikana.

  4. Poikittaisella mailalla ristiselkään ja polvella takareiteen. Taisi tosin olla junnupojalle vahinko, ei se vissiin mikään raggari ole? Mutta eihän tollasesta telomisesta voi muuta antaa kuin femman.

  5. Kylä josba on sillassa,kevät on ollut todellista ripulia, miten ote tekemisestä menetettiin noin totaalisesti, millaisia virheitä valmennusjohdossa,pettikö pelaajien itsekuri joulutauon aikana. Näistä toivoisi kannattajan näkökulmasta avattavan julkisuudessakin, niin iso pettymys tämä on ollut, kun on odottanut pudostupelikiimaa. Miksi puska floppasi heti pitkän pahvin allekirjoitettuaan, vaikka maajoukkueessa pelit tuntuivat vielä maistuvan? Miksi erästä hikinauhalla päänsä verhoavaa sotakoiraa ei otettu joukkueeseen? Tehtiinkö Lomun johdolla fysiikka kestämään kokokaudeksi, vai haettiinko kuntopiikki syksyksi, ja toivottiin kevään osalta parasta? Vastauksia näihin pliis

  6. Selvästi Josban peruskunto petti. Liian monta liigatason ensikertalaista. Rutiini tulee vasta toisella tai kolmannella liigakaudella. Enemmän juoksua kesällä.

  7. Josban kohdalla varmasti huonosti tehdyt fyysiset pohjat kostautui, toinen asia on valmennusjohdon auktoriteetti, päänsilittely ja tsemppihalit eivät auta vaikeille hetkillä. Kunnon hiustenkuivaaja huuto olisi varmasti ollut paikallaan monta kertaa tällä kaudelle nuorelle porukalle, aina vaan ei voi lähteä ihmiskasvoisesti positiivisen kautta.On siinä Antilla ja mikalla voinut olla pidättelemistä etteivät ole mennyt koppiin pitämään jöötä, tuota surffailua katsellessa kevään mittaan. Ja pelaajistostakaan ei löydy kokeneita kovapintaista, kovissa liemissä keitettyjä jääriä, jotka olisivat laittaneet stopin tälle rillumareille