NST tärkeään voittoon, SB Vaasalle yllätystappio – katso lauantain salibandytulokset

"Bobi" Arponen puree vastustajia nilkoista myös ensi kaudella. Kuva: Anssi Koskinen.

NST-kapteeni Tuomas Arponen johdatti NST:n hurjilla 2+3 -tehoillaan tärkeään voittoon TPS:stä. Kuva: Anssi Koskinen.
NST-kapteeni Tuomas Arponen johdatti NST:n hurjilla 2+2 -tehoillaan tärkeään voittoon TPS:stä. Kuva: Anssi Koskinen.

Salibandyn pääsarjoissa pelattiin lauantaina kaikkiaan 15 ottelua. Varsinkin miesten Salibandyliigan pudotuspelitaiston kannalta käytiin tärkeitä kamppailuja ja Divarissa taisteltiin sarjan kärkisijoista.

Miesten Salibandyliigassa kahdeksantena majaileva NST otti erittäin tärkeän voiton yhden sijan alempana olevasta TPS:sta luvuin 7-10 (1-2,1-2,5-6). NST:n voiton takuumiehinä häärivät 2+2 tehtaillut Tuomas Arponen ja 2+2 saalistanut Arto Vainikainen. NST nousi voiton myötä 22 pisteeseen ja ero TPS:aan kasvoi kolmeen pisteeseen kun kaksi kierrosta on pelaamatta. Josban hävittyä Happeelle, Indians ja Erä varmistivat paikkansa pudotuspeleissä.

Raholassa pelattiin myös tärkeä kamppailu kun sarjan 12 Nokian Krp oli pakkovoiton edessä SSV:tä vastaan välttyäkseen liigakarsinnoilta. SSV oli kuitenkin liian kova pala purtavaksi ja voitti ottelun lopulta luvuin 7-14 (4-5,2-4,1-5). Nestori Mikael Järvi teki ottelussa neljä maalia ja hyvävireinen Miko Kailiala osui kolmesti. Riku Kekkonen tehtaili 1+3.

SSV nousi voiton myötä tasapisteisiin sarjan kärjessä majailevan Classicin kanssa. Tappion myötä Krp:n kausi jatkuu runkosarjan jälkeen liigakarsinnoissa. Kooveen ensi kauden liigapaikka sen sijaan varmistui tällä tuloksella.

Divarissa kärjessä pyyhältävä SB Vaasa koki yllätystappion LaSBia vastaan Vaasassa luvuin 6-7(0-2,1-4,5-1). Vierasjoukkue pelasi vahvasti varsinkin kaksi ensimmäistä erää, eikä kotijoukkueen viimeisen erän vimmattu kiri enää auttanut. Salba voitti oman ottelunsa Ilvestä vastaan luvuin 13-2(5-1,4-1,4-0) ja nousi sarjan kärkeen.

Naisten liigassa Papasin 3-2 (0-1,2-1,1-0)-voitto NST:stä merkitsi sitä, että kajaanilaisjoukkueella säilyi vielä mahdollisuus pudotuspeleihin ja taistelu suorasta säilymisestä pysyi entistä vankemmin elossa.

Alle kerätään kaikki lauantain salibandytulokset pääsarjoista:

Miesten Salibandyliiga:
TPS-NST 7-10
Nokian KrP-SSV 7-14
OLS-Oilers 8-4
Indians-SPV 4-9
Happee-Josba 7-4

Naisten liiga:
Papas-NST 3-2
OLS-M-Team 9-0
Happee-PSS 3-2
SB-Pro-Erä III 15-3

Divari:
SalBa-Ilves 13-2
Blue Fox-Steelers 9-4
M-Team-FBC Turku 4-3
SB Vaasa-LaSB 6-7
SBS Wirmo-SB Welhot 5-6 ja.
ÅIF-Karhut 6-7

14 comments

  1. Ei sitten Wirmon pojille loppujen lopuksi maistunutkaan liigakarsintapaikka. Vai eikö vain pää kestänyt kovassa paikassa…

  2. Wirmolla palo kasetti. käsittämätöntä pelleilyä maajusseista. huono maku jää kaudesta.

  3. Täytyy kyl mainita et tuomarikaksikko oli kyl uskomaton, kysyy sit welhoilta ta wirmolta, uskon et samaa miltä….

  4. Eipä tainnut kukaan uskoa viime kesänä, että NST menee play offeihin, kun kentällinen parhaita lopetti viime kauteen. Niin vain menee.

  5. Huono maku kaudesta? Ei pitäisi provosoitua kun provosoidaan, mutta on yksi ja sama, miten lopuissa peleissä käy, niin kausi jättää hyvän maun Wirmolle. Miten täällä nimettömät suharit jaksavat kaivaa vahingonilosta Viagraa elämäänsä? Se on säälittävää.

  6. Mynämäen pelin osalta täytyy sanoa kummankin joukkueen pelaajien kunniaksi, että vaikkei peli oikeudenjakajien hyppysissä avauserän jälkeen ollutkaan, vältyttiin kaikenlaisilta ylilyönneiltä. Vastustajaa kunnioitettiin, vaikka kovaa mentiinkin. Viihdyttävä peli, joka olisi voinut mennä kummalle tahansa. Meni nyt Welhoille, ensi kerralla ehkä toisin päin.

    Hyvä tunnelma oli hallissa.

  7. Perus suomalaisuutta… Inhotaan jos omia kannustettaan. Olisiko se hienoa että kaikki istuisivat aivan hiljaa katsomossa?
    Luulem että se on kuitenki pelaajistakin ihan mukavaa saada kannustusta ja tuke tältä ”kuudennelta kenttäpelaajalta”.

  8. Tunnetta näyttää olleen Mynämäellä kaukalossa ja katsomossa. hieno juttu. Niin sitä pitää.

    Aina on kitisijöitä ja huonoja häviäjiä. Se on niiden ongelma, ei teidän. Jatkakaa samaan malliin vaan!

    Kannustaminen on suomalaisille vaikeaa, mutta kyllä me opitaan vielä. Näytätte hyvää esimerkkiä.

  9. mynämäellä raumalla jne käytynä niin on se kyllä hienoa että yleisö elää pelin mukana. vaikka välillä se ei ihan asiallista ole mutta se on urheilun huumaa (alkoholin huumaa?)
    tällaisia kotiyleisöjä lisää kun saataisiin! onse täysin erillaista pelata ilveksen isossa hallissa tyhjille penkeille kun pienessä hallissa katsomot täynnä. selkeää!